چه کسانی از طرف مجلس به هیاتها و شوراها نظارت میکنند؟ + جدول
بیش از یک ماه از انتخاب نمایندگان ناظر مجلس در مجامع، هیأتها و شوراها می گذرد؛ ناظرانی با وظیفه خطیر«نظارت» که نقش به سزایی در جلوگیری از تخلفات احتمالی و اجرای دقیق مصوبات مجلس از سوی دستگاه ها و نهادها برعهده دارند.
اعتمادآنلاین| ماده 216 آیین نامه داخلی مجلس شواری اسلامی نحوه انتخاب نمایندگان ناظر برای عضویت و شرکت در جلسات مجامع، هیأتها و شوراها و چگونگی اجرای وظایف نظارتی آنها را مشخص کرده است؛ بر این اساس برای انتخاب ناظران کمیسیون های تخصصی و یا مجلس، کمیسیون ذیربط موظف است حداقل به تعداد دوبرابر مورد نیاز از نمایندگان داوطلب واجد شرایط را به مجلس معرفی کند تا مجلس نسبت به انتخاب تعداد مورد نیاز اقدام کند؛ نمایندگان هر استان، نماینده منتخب خود را از بین نمایندگان همان استان برای شرکت در مجامع و شوراهای استانی تعیین و به کمیسیون ذیربط اعلام کرده تا به مجلس برای انتخاب معرفی شود.
مدت عضویت نمایندگان ناظر تابع قانون مربوطه بوده و درصورت عدم تعیین زمان در قانون، دو سال است، دستگاههای ذیربط مکلفند دعوتنامه و دستور جلسه را به همراه گزارش توجیهی حداقل یک هفته قبل از تشکیل جلسه به نماینده ناظر و همچنین معاونت نظارت مجلس ارسال کنند؛ معاونت نظارت موظف است حداقل 24 ساعت قبل از تشکیل جلسه، گزارش توجیهی خود را درباره دستور جلسه به نماینده ناظر ارائه نماید. نماینده ناظر، عضو و تابع ضوابط مجمع یا هیأت یا شورا و از نظر حق رأی تابع قانون ذیربط است.
طبق بند دیگری از این ماده نماینده ناظر موظف است در کلیه جلسات ذیربط شرکت کرده و حداکثر ظرف یک هفته پس از تشکیل جلسه، گزارش کتبی خود درباره موضوعات مطروحه در جلسه و تصمیمات و نیز رعایت آییننامه داخلی آن جلسه و همچنین دیگر نقطه نظرات خود را به کمیسیون مربوطه و معاونت نظارت ارائه نماید. رؤسای کمیسیون ها مکلفند گزارش ناظر را بررسی و ارزیابی نظارتی خود را ظرف یک هفته برای پیگیری به معاونت نظارت اعلام کند. معاونت نظارت نیز موظف است گزارش نماینده ناظر و کمیسیون را بررسی و نظرات خود را حسب مورد به رئیس مجلس، دستگاه مربوط، دیوان محاسبات، کمیسیون ذیربط و نماینده ناظر اعلام نماید.
همچین معاونت نظارت موظف است عدم شرکت نماینده ناظر در جلسات را به رئیس مجلس اعلام کند. حضور نماینده ناظر در جلسات موضوع این ماده مأموریت اداری محسوب میشود. نماینده ناظر به تشخیص رئیس کمیسیون مربوطه با غیبت غیرموجه در سه جلسه متوالی یا پنج جلسه غیرمتوالی مستعفی شناخته میشود در این صورت کمیسیون مکلف است نسبت به انتخاب فرد جدید طبق این آییننامه اقدام نماید. هر نماینده بهعنوان ناظر بهطور همزمان فقط میتواند حداکثر در دو مجمع، هیأت یا شورای غیراستانی عضویت داشته باشد. در نهایت نیز معاونت نظارت مجلس موظف است حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه هر سال گزارشی از اقدامات نظارتی مجلس در سال قبل تهیه و به هیأت رئیسه ارسال کند تا درصورت صلاحدید در جلسه علنی قرائت شود.
در جدول زیر به تفکیک اسامی نمایندگان ناظر، حوزه های انتخابیه آن ها و عضویت در شوراها، مجامع و هیات ها آمده است:
اسامی نمایندگان ناظر مجلس شواری اسلامی در شوراها، مجامع و هیات ها
همچنین نمایندگان، ناظران در مجامع و شوراهای استانی را به شرح زیر انتخاب کردند.
شورای برنامهریزی و توسعه استانها: غلامحسین رضوانی و اقبال شاکری از استان تهران، علی جدی و امان الله حسین پور از استان خراسان شمالی، سید عباس حسینی و حسن شجاعی علی آبادی از استان زنجان، احمد امیرآبادی فراهانی و علیرضا زاکانی از استان قم، شیوا قاسمی پور و محسن فتحی از استان کردستان، محمدرضا پورابراهیمی و محمدمهدی زاهدی از استان کرمان، عبدالرضا مصری و علی رضایی از استان کرمانشاه، رضا آریان پور و غلامرضا منتظری از استان گلستان، محمد خدابخشی و فاطمه مقصودی از استان لرستان، ولی الله فرزانه و علی بابایی کارنامی از استان مازندران، محمدحسین آصفری و علی اکبر کریمی از استان مرکزی، محمد آشوری و منصور آرامی از استان هرمزگان و علیرضا شهبازی و کیومرث سرمدی از استان همدان.
شورای عالی نظارت بر مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی: سید علی یزدیخواه از استان تهران، امان الله حسین پور از استان خراسان شمالی، سید مرتضی خاتمی از استان زنجان، علیرضا زاکانی از استان قم، شیوا قاسمی پور از استان کردستان، صمد الله محمدی از استان کرمان، محمد رشیدی از استان کرمانشاه، امانقلیچ شادمهر و مهرداد ویس کرمی از استان گلستان، محمد سبزی از استان مرکزی، احمد مرادی از استان هرمزگان و کیومرث صمدی از استان همدان.
کمیته هماهنگی اشتغال استانها: روح الله ایزدخواه از استان تهران، سیدمحمد پاک مهر از استان خراسان شمالی، سید البرز حسینی از استان زنجان، علیرضا زاکانی از استان قم، محسن فتحی از استان کردستان، ذبیح الله اعظمی از استان کرمان، شهریار حیدری از استان کرمانشاه، رحمت الله نوروزی از استان گلستان، یحیی ابراهیمی از استان لرستان، منصورعلی زارعی از استان مازندران، علیرضا نظری از استان مرکزی، احمد جباری از استان هرمزگان و حسن لطفی از استان همدان.
هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایات استانها: مهدی شریفی و حسن نوروزی از استان تهران، محمد وحیدی و امان الله حسین پور از استان خراسان شمالی، حسن شجاعی و مصطفی طاهری از استان زنجان، احمد امیرآبادی و مجتبی ذوالنوری از استان قم، پرویز اوسطی و سید مهدی فرشادان از استان کردستان، موسی غضنفرآبادی و منصور شکراللهی از استان کرمان، آرش زره تن و علی رضایی از استان کرمانشاه، رحمت الله نوروزی و امانقلیچ شادمهر از استان گلستان، سید حمیدرضا کاظمی و عباس گودرزی از استان لرستان، کمال علیپور و علی اصغر باقرزاده از استان مازندران، محمود احمدی بیغش و علیرضا نظری از استان مرکزی، احمد جباری و حسین رئیسی از استان هرمزگان و احمد حسین فلاحی و هادی بیگی نژاد از استان همدان.
شورای معادن: فرهاد بشیری و مجتبی توانگر از استان تهران، علی جدی و سیدمحمد پاک مهر از استان خراسان شمالی، سید مرتضی خاتمی و مصطفی طاهری از استان زنجان، احمد امیرابادی فراهانی و مجتبی ذوالنوری از استان قم، پرویز اوسطی و بهزاد رحیمی از استان کردستان، عفت شریعتی و مصطفی رضاحسینی از استان کرمان، شهریار حیدری و سیدجواد حسینی کیا از استان کرمانشاه، رمضانعلی سنگدونی و غلامرضا کوهساری از استان گلستان، حسین گودرزی و مرتضی محمودوند از استان لرستان، رضا حاجی پور و غلامرضا شریعتی از استان مازندران، علیرضا سلیمی و علی اکبر کریمی از استان مرکزی، احمد مرادی و احمد جباری از استان هرمزگان و احد آزادی خواه و محمد مهدی مفتح از استان همدان.
شورای فرهنگ عمومی: زهره سادات لاجوردی از استان تهران، محمد وحیدی از استان خراسان شمالی، سید مرتضی خاتمی از استان زنجان، مجتبی ذوالنوری از استان قم، بهزاد رحیمی از استان کردستان، حسین جلالی از استان کرمان، محمد رشیدی از استان کرمانشاه، غلامرضا منتظری از استان گلستان، محمدرضا مبلغی از استان لرستان، علی کریمی فیروزجایی از استان مازندران، محمد سبزی از استان مرکزی، حسین رئیسی از استان هرمزگان و حمیدرضا حاجی بابایی از استان همدان.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید