محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
پیام مهم عاشورا ظلم نکردن و تظلمخواهی است
محمدتقی فاضل میبدی گفت: عاشورا فقط به شیعیان و مسلمانان تعلق ندارد و همه انسانها باید از این واقعه درس تظلمخواهی بگیرند تا دنیا برای همه انسانها دنیایی امن باشد.
اعتمادآنلاین| شور یا شعور یا فرهنگسازی؟ توجه به کدام بعد واقعه عاشورا مهمتر و تاثیرگذارتر است؟
محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: همه در ایام محرم از شور عاشورا و شعور عاشورا حرف میزنند و توجهها به این 2 نکته جلب میشود. این در حالی است که مطلوب، پرداختن به فرهنگ عاشوراست و اینکه ببینیم پیام امام حسین به ما چه بود و با چه کاری میتوانیم به زنده نگه داشتن عاشورا کمک کنیم.
این چهره حوزوی در ادامه گفت: امام حسین درباره راهشان بارها تاکید کردهاند که مردم باید به فرهنگسازی اهتمام بورزند و اینکه آن حضرت در لحظههای آخر حیات مبارکشان فرمودند: «اگر مسلمان نیستید، لااقل آزاده باشید.» به این معنی که همه باید به اصول پایبند باشند و خود را متعهد به اخلاق و اخلاقگرایی بدانند.
او تصریح کرد: همچنین یکی از پیامهای مهم عاشورا ظلم نکردن و تظلمخواهی است تا از این طریق در دنیا هیچ حقی ناحق نشود و هیچ ظالمی نتواند به دیگران ظلم کند. اینکه یک فردی ظلم را ببیند و با مظلومیت مظلوم کنار بیاید به مثابه آفتی برای بشر است. به همین دلیل امام حسین نه فقط به شیعیان و مسلمانان بلکه به همه مردم جهان توصیه کردهاند که تحت هیچ شرایطی ظلم را برنتابند. به همین دلیل میتوان چنین نتیجهگیری کرد که عاشورا فقط به شیعیان و مسلمانان تعلق ندارد و همه انسانها باید از این واقعه درس تظلمخواهی بگیرند تا دنیا برای همه انسانها دنیایی امن باشد.
محمدتقی فاضل میبدی گفت: البته نمیتوان چشم به روی شور و شعور عاشورا بست، اما مهمترین موضوع این است که همه با توجه به توصیههای امام حسین و دیگر ائمه معصومین طوری رفتار کنند که عدل و عدالت در جهان گسترش یابد و هیچ کسی تحت ظلم واقع نشود.
دیدگاه تان را بنویسید