رئیس قوه قضائیه در جلسه پیگیری مصوبات سفر به استان های زنجان و بوشهر:
قوه قضاییه به 100 درصد تعهدات خود در راهاندازی سامانههای مبارزه با قاچاق عمل کرده است
رئیس قوه قضاییه گفت: مردم بدانند که دستگاه قضایی اراده جدی برای مبارزه با قاچاق و رسیدگی به پرونده های قاچاق دارد و 100 درصد به تعهدات خود در راه اندازی سامانه های نظارتی مورد نیاز در این زمینه عمل کرده ایم.
اعتمادآنلاین| آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه پیگیری اجرای مصوبات سفرهای استانی خود به زنجان و بوشهر، «تلاش برای رونوق و جهش تولید و حمایت از تولیدگران و حل مشکلات کارگران» را از مأموریت های مهم دستگاه قضا عنوان و از اقدامات صورت گرفته توسط دادگستری ها در این زمینه تقدیر کرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به وظایف بانک ها در حمایت از چرخه تولید، از عدم اجرای تعهدات بانک های دولتی نسبت به رونق کارخانه های تملیکی توسط این بانک ها که منجر به توقف در چرخه تولید کشور شده، انتقاد و تأکید کرد: هیچ توجیه و عذر و بهانه ای برای تعطیل یا نیمه تعطیل شدن واحدهای تولیدی تملیکی بانک ها قابل قبول نیست.
آیت الله رئیسی با بیان این که همه باید در این شرایط خطیر برای روشن ماندن چراغ تولید در کشور تلاش کنند، متذکر شد که دستگاه های اداری و نظام بانکی که مربوط به حاکمیت می شوند، باید در حمایت از نظام تولید و تولیدگران پیشتاز باشند.
رئیس دستگاه قضا با تقدیر از اقدامات صورت گرفته توسط دادگستری های زنجان و بوشهر برای حل مشکلات مردم و صیانت از حقوق عامه در این استان ها، اظهار داشت: اقداماتی چون رسیدگی به پرونده های معوقه، حل مشکل مربوط به پسماندها و تعیین تکلیف ته لنجی ها نشان داد اگر مسئولان برای حل مشکلات و مسائل اراده جدی داشته باشند، بسیاری از کارها که در پیچ و خم نظام اداری مانده اند، قابل حل هستند.
آیت الله رئیسی حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی را هم از موضوعات مهم کشور خواند و تأکید کرد: سازمان های دولتی مانند سازمان جنگل ها و منابع طبیعی و همچنین نهادهای حراستی در خط مقدم حفظ ذخایر ملی در برابر افراد سودجو قرار دارند.
رئیس قوه قضاییه، مبارزه با قاچاق کالا به ویژه قاچاق سازمان یافته را از مطالبات مهم مقام معظم رهبری و از محوری ترین مأموریت های همه دستگاه ها عنوان کرد و گفت: برخورد با پدیده قاچاق که آفت و خنجری بر پیکر نظام تولید است، باید با جدیت، سرعت و دقت پیگیری شود.
آیت الله رئیسی با بیان اشاره به مسئولیت های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در راه اندازی سامانه های الکترونیک، تأکید کرد: مردم بدانند که دستگاه قضایی اراده جدی برای مبارزه با قاچاق و رسیدگی به پرونده های قاچاق دارد و 100 درصد به تعهدات خود در راه اندازی سامانه های نظارتی مورد نیاز در این زمینه عمل کرده ایم.
رئیس قوه قضاییه بر لزوم انجام مأموریت های مهم قضایی با حفظ روحیه انقلابی و مردمی و فسادستیز و پیگیری همه تصمیمات و موضوعات تا حصول نتیجه تأکید و تصریح کرد: تصمیم سازی و تصمیم گیری 30 درصد و پیگیری 70 درصد در کسب موفقیت نقش دارد و حل مشکلات در گرو تبدیل تصمیمات و وعده ها به اقدام و عمل است.
آیت الله رئیسی در پایان سخنانش با تقدیر از راه اندازی سامانه های الکترونیک در زندان ها و برگزاری محاکم از طریق ارتباط تصویری بر لزوم توسعه این روند تأکید کرد و گفت که استفاده از نظام الکترونیک به عنوان یک ضرورت، در کاهش اطاله دادرسی و تسریع در خدمات قضایی راهگشاست.
پیش از سخنرانی رئیس دستگاه قضا، حجت ااسلام صادقی رئیس کل دادگستری استان زنجان در ارتباطی تصویری با ارائه گزارشی از عملکرد بخش های قضایی این استان و اجرای مصوبات سفر سال گذشته آیت الله رئیسی به زنجان، از کاهش 11 درصدی موجودی پرونده های قضایی و کاهش 16 درصدی ورودی پرونده ها به دادگستری خبر داد و گفت که 11 هزار پرونده معوقه نیز در این استان مختومه شده است.
وی همچنین از کاهش 20درصدی جمعیت زندانیان و کاهش 23 درصدی ورودی به زندان در استان متبوعش خبر داد و اعلام کرد «استان زنجان در زمینه بازداشت موقت، مجازات های جایگزین و نداشتن محکومان مهریه رتبه نخست را در کشور دارد و در زمینه صلح و سازش نیز 13 پرنده در شوراهای حل اختلاف حل و فصل شده اند».
رئیس دادگستری استان زنجان تصریح کرد که با اقدامات این دادگستری در حوزه مبارزه با فساد، مجموعاً 643 میلیارد تومان به بیت المال بازگشته و در یک فقره از این پرونده ها که مربوط به تخلفات شهرداری و شورای شهر بوده، شهردار و برخی شهرداران مناطق و همچنین رئیس و 5 عضو شورای شهر دستگیر شدند و در جریان رسیدگی به این پرونده، 140 میلیارد تومان حقوق عامه احیا شد.
حجت الاسلام صادقی همچنین از رسیدگی به پرونده 54 باغشهر غیرمجاز در استان زنجان خبر داد و گفت که 2 هزار و 400 ساختمان اعیانی و ویلا در این باغ شهرها، با حکم قضایی تعیین تکلیف شده اند که احکام آنها در مرحله اجرا قرار دارد.
وی در ادامه از اجرای 9 پروژه عمرانی توسط دادگستری استان زنجان با رقمی بالغ بر 21 میلیارد تومان در 4 هزار متر مربع سخن گفت و تعیین تکلیف پسماندها، دپوی 7 میلیون تُن پسماند در یک محوطه 28 هکتاری برای رفع دغدغه های محیط زیستی و جانمایی جدید پسماندها بر اساس استانداردهای زیست محیطی را از اقدامات مهم این دادگستری در اجرای مصوبات سفر استانی رئیس دستگاه قضا عنوان کرد.
رئیس دادگستری استان زنجان درباره اقدامات حمایتی این دادگستری در عرصه تولید نیز توضیح داد: 4 واحد تولیدی بزرگ از جمله کارخانه «روغن نباتی جهان» که چندین سال تعطیل شده بودند، احیا شده اند که در حال حاضر کارخانه رغن نباتی جهان روزانه 10 تُن روغن تولید می کند و همچنین مشکلات 16 واحد صنعتی فعال نیز برطرف شده که یکی از آنها شرکت «ایران ترانسفور» بود که توانست 700 نیروی جدید به 5 هزار نیروی کار خود اضافه کند.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به برخورد دستگاه قضا با ربح مرکب در تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی که تحت تملک بانک ها قرار می گیرند، از تعطیل یا نیمه تعطیل شدن این واحدها به دلیل عدم اجرای تعهدات بانک ها انتقاد کرد اما در عین حال گفت که با تلاش های دادگستری زنجان 4 واحد تولیدی تملیکی بانک ها، بعد از ماه محرم فعالیت خود را از سر می گیرند.
وی در پایان سخنانش از «عدم تعامل دستگاه های متولی حامی تولید» و «واگذاری کارخانه ها و واحدهای تولیدی به افراد فاقد صلاحیت» انتقاد کرد و خواستار پیگیری این موضوعات از سوی رئیس دستگاه قضا شد که آیت الله رئیسی با معرفی سازمان خصوصی سازی به عنوان متولی تعیین صلاحیت متقاضیان تملیک کارخانه ها، به روسای دادگستری های استان ها دستور داد در صورت برخورد با تخلف
آقای جمادی رئیس دادگستری استان بوشهر نیز در ارتباطی تصویری با رئیس قوه قضاییه اعلام کرد: در 5 ماهه اول امسال 82 هزار و 813 فقره پرونده به عنوان پرونده های ورودی این استان مورد رسیدگی قرار گرفت و 84 هزار و 190 فقره پرونده مختومه شده و به هزار و 377 فقره پرونده نیز که از سال های گذشته مانده بود، رسیدگی شده و نهایتاً در ماه های اخیر 76 درصد پرونده های معوقه مختومه شد.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای حفظ حقوق بیت المال نیز توضیح داد: امسال به هزار و 196 فقره پرونده مربوط به دست اندازی به اراضی ملی رسیدگی کردیم که در نتیجه این رسیدگی ها، هزار و 874 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی به بیت المال بازگشته است.
رئیس دادگستری استان بوشهر با اشاره به رسیدگی به 2 هزار و 51 فقره نامه ها و درخواست های مردمی در این استان و اظهارنظر نهایی درباره 300 فقره از 465 فقره درخواست مردمی برای اعمال ماده 477 قانون آئین دادرسی کیفری به ارائه گزارشی از اقدامات مربوط به پیشگیری از وقوع جرم در این استان پرداخت و از کاهش 10 درصدی جرایم در بوشهر خبر داد.
جمادی گفت: جرایم خشن در استان بوشهر روند کاهشی دارد و سرقت 11 درصد، سرقت به عنف 30 درصد، قتل عمد 15 درصد و آدم ربایی 200 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و 10 فقره پرونده قتل نیز در شورای حل اختلاف حل و فصل و منتهی به سازش شده است.
رئیس دادگستری استان بوشهر درباره اقدامات حمایتی این دادگستری از مراکز تولیدی اعلام کرد در جریان بررسی پرونده 41 شرکت بزرگ تولیدی با بیش از 7 هزار و 500 کارگر، حقوق معوقه 9 ماهه آنها به طور کامل پرداخت و مقرر شد از این پس حقوق مدیران این شرکت ها، پس از حقوق کارگران پرداخت شود.
وی با اشاره به 700 کیلومتر مرز آبی استان بوشهر با کشورهای همجوار از تشکیل کارگروهی برای پیگیری و هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا در این استان استراتژیک سخن گفت و تصریح کرد با اصلاح آئین نامه مربوط به ته لنجی ها بر اساس مصوبه این کارگروه، مشکلات مربوط به ته لنجی ها به زودی حل خواهد شد.
جمادی همچنین با ساماندهی واردات کالاهای ملوانی اشاره و خاطر نشان کرد که مقرر شده کالاهای ملوانی نیز به صورت هوشمند وارد و در انبارهای هوشمند نگهداری شوند و عوارض و حقوق گمرکات و حقوق دولت نیز در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است.
«پیگیری قضایی برای تخصیص سهمیه سنواتی سوخت یارانه ای قایق ها و لنج های صیادی» و «ارتباط الکترونیکی زندانیان با مراجع قضایی و استفاده از ابزارهای الکترونیک در برگزاری محاکم» از دیگر اقدامات دادگستری استان بوشهر در مدت اخیر در اجرای مصوبات سفر استانی رئیس قوه قضاییه به این استان بود.
دیدگاه تان را بنویسید