کد خبر: 431788
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۹ ۱۷:۵۵:۱۹
| |

علی مجتهد‌زاده، وکیل پایه یک دادگستری:

تجدیدنظرخواهی هم باید در اصلاحات دادگاه‌های ویژه اقتصادی لحاظ شود

وکیل دادگستری با اشاره به تداوم عدم امکان تجدیدنظرخواهی دادگاه‌ها گفت: متاسفانه موضوعی که وجود دارد این است که احکام (به جز اعدام) همچنان قطعی محسوب می‌شوند که به نظر من این موضوع هم جای کار دارد و باید طبق آیین‌دادرسی کیفری همه احکام دادگاه‌های مفاسد اقتصادی قابل تجدیدنظرخواهی شود.

تجدیدنظرخواهی هم باید در اصلاحات دادگاه‌های ویژه اقتصادی لحاظ شود
کد خبر: 431788
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۹ ۱۷:۵۵:۱۹

اعتمادآنلاین| علی مجتهد‌زاده، وکیل پایه یک دادگستری هرچند که در کل وجود دادگاه‌های مفاسد اقتصادی را دارای ایراد می‌داند اما با مقایسه موارد اصلاحی که به تازگی اعلام شده، در کنار ایرادات موجود به صورت کلی اصلاحات اخیر را مثبت ارزیابی می‌کند.

این وکیل پایه یک دادگستری ضمن استقبال از حذف وکلای تبصره ماده 48 آیین‌دادرسی کیفری در این باره می‌گوید: اصلاحاتی که اعمال شده جای تقدیر دارد چون دکان وکلای ماده 48 را تخته کرده است. کسانی که یک رانت مجانی برای آنها ایجاد شده بود و در کنار آن بی‌اعتباری دستگاه قضا را به همراه داشت. البته من نمی‌دانم که همچنان در مرحله دادسرا فقط این وکلا می‌توانند حاضر باشند یا خیر.

او در ادامه می‌افزاید: هرچند که ما معتقد هستیم که کلا این تبصره ماده 48 باید برداشته شود نه اینکه فقط از بخش دادگاه‌های مفاسد اقتصادی حذف شود. مجتهدزاده درباره دیگر اقدامات مثبتی که در دادگاه‌های مفاسد اقتصادی رخ داده است، عنوان می‌کند: احکام قابلیت اعاده دادرسی پیدا کرده و اعمال ماده 477 مجاز شده است. اینها نکات مثبت و مناسبی است.

این وکیل دادگستری در ادامه با اشاره به تداوم عدم امکان تجدیدنظرخواهی این دادگاه‌ها بیان می‌کند: اما متاسفانه موضوعی که وجود دارد این است که احکام (به جز اعدام) همچنان قطعی محسوب می‌شوند که به نظر من این موضوع هم جای کار دارد و باید طبق آیین‌دادرسی کیفری همه احکام دادگاه‌های مفاسد اقتصادی قابل تجدیدنظر خواهی شود.

صرف ایجاد دادگاه ویژه اقتصادی از نظر من واجد ایراد است

او البته درباره تشکیل دادگاه‌های مفاسد اقتصادی به صورت کلی می‌گوید: صرف ایجاد دادگاه ویژه اقتصادی از نظر من واجد ایراد است این پرونده‌ها هم می‌توانند مانند دیگر پرونده‌ها در دادگاه‌های عادی بررسی شود. اما نسبت به فاجعه‌ای که پیش از این به وجود آمده بود، در این دوره به نظر می‌آید که گام‌های مثبتی برداشته شده است.

مجتهدزاده همچنین درباره راهکار حل مشکل وجود تبصره ماده 48 قانون آیین‌دادرسی کیفری، بیان می‌کند: مجلس تبصره ماده 48 قانون آیین‌دادرسی را تصویب کرده و خودش هم بهتر است که اقدام به حذف آن کند. البته خب آن زمان که در مجلس اصلاح‌طلبان حضور داشتند این کار انجام نشد و از این مجلس هم ما انتظار زیادی نداریم. او در ادامه تاکید می‌کند: امید ما به دستگاه قضا خیلی بیشتر از آقایانی است که در حال حاضر در مجلس حضور دارند.

نباید فقط کنایه زد و درباره نکات منفی قوه قضاییه صحبت کرد

این وکیل پایه یک دادگستری در ادامه با مثبت ارزیابی کردن برخی از اقداماتی که در حال حاضر در قوه قضاییه در حال انجام است، می‌گوید: واقع‌بینانه هم بخواهیم به موضوع نگاه کنیم، به نظر می‌آید که آقایان در دستگاه قضا رویکرد جدیدی را در پیش گرفته‌اند. به خصوص در بحث مطبوعات و... تلاش‌های زیادی می‌کنند و ما نباید مدام طعنه بزنیم و تحقیر کنیم که اقدامی انجام نشده است.

مجتهدزاده در ادامه تاکید می‌کند: اگر به دنبال اقدامات مثبت هستیم و می‌خواهیم که اتفاقات خوبی در این عرصه رخ دهد باید از همین کارهای مثبتی که انجام می‌شود هم استقبال کنیم و فقط درباره نکات منفی این دستگاه صحبت نکنیم.

منبع: داتیکان

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها