کد خبر: 433889
|
۱۳۹۹/۰۶/۲۹ ۲۳:۰۵:۰۰
| |

فرمانده نیروی هوایی ارتش:

پس از شهادت سردار سلیمانی خلبانان از ما طلب مأموریت می‌کردند

فرمانده نیروی هوایی ارتش در مراسم رونمایی از فیلم مستند «نبردهای فانتوم» به کارگردانی مهدی جبین‌شناس و تهیه‌‌کنندگی سالار بی‌باک بیان کرد: در شب شهادت سردار سلیمانی ما تا دم جنگ رفتیم و پروازهایی را هم انجام دادیم. زمانی که در مقر فرماندهی بودیم، خلبانان از ما ماموریت می‌خواستند. همان سلحشوری، ذوق و شوق نسل جنگ در بین خلبانان جوان امروز کشور وجود دارد. دشمن باید بداند این خلبانان مانند شهید حسین خلعتبری برای سر دادن در راه دفاع از مملکت و ارزش‌های آن لحظه‌شماری می‌کنند.

پس از شهادت سردار سلیمانی خلبانان از ما طلب مأموریت می‌کردند
کد خبر: 433889
|
۱۳۹۹/۰۶/۲۹ ۲۳:۰۵:۰۰

اعتمادآنلاین| در ابتدای این مراسم امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همانطور که در مستند دیدیم و توضیح داده شد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمن توطئه‌های متعددی را طرح‌ریزی کرد تا مانع رشد و پیشرفت انقلاب اسلامی شود. در دفع برخی از این توطئه‌ها نیروی هوایی و همچنین فانتوم‌ها نقش مهمی داشتند، مانند ماجرای کردستان که شهید محمد نوژه با زبان روزه به این ماموریت اعزام شد و به شهادت رسید. در شرق کشور، افغانستان زمانی شیطنت‌هایی داشت که فانتوم‌ها آن غائله را ختم ‌کردند؛ نقش فانتوم‌ها در حادثه طبس هم به یاد همگان هست. در جنگ رژیم بعثی، عراق 93 تجاوز به خاک ایران داشت اما مهم‌ترین بخش فعالیت فانتوم‌ها دو ساعت پس از حمله نیروهای بعث بود که پایگاه‌های هوایی عراق را بمباران ‌کردند. خلبانان ایرانی ثابت ‌کردند عراق نه‌تنها حملات موفقی نداشته است بلکه در جنگ روزهای سختی خواهد داشت. 140 فروند فانتوم در آن دوره از مرز عبور ‌کردند، بیش از 200 فروند به پرواز درآمدند و تمام پایگاه‌های عراق را کوبیدند.

نتیجه این حملات عراق را مجبور کرد تا هواپیماهای خود را به پایگاه‌هایی موسوم به اچ3 منتقل کند اما پس از 6 ماه پایگاه‌های جدید هم در امان نماندند و فانتوم‌های ایرانی این پایگاه‌ها را نیز بمباران ‌کردند. مهم است بدانید این ماموریت بدون سوخت‌گیری، مکالمه رادیویی و با سکوت کامل در بیش از چهار ساعت با موفقیت انجام شد. پس از ماموریت‌های این 140 فروند عراق فهمید که یاوه‌گویی کرده است، برتری هوایی‌ای که می‌خواست را به دست نیاورد و استراتژی جنگ از حالت برق‌آسا به فرسایشی بدل شد. این اتفاق به سود ما بود تا نیروی زمینی بتواند برای مقابله با دشمن آمادگی لازم را کسب کند.


فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به نقش فانتوم‌ها در مختل ‌کردن اقتصاد عراق، توضیح داد: سپس فانتوم‌های ایرانی توانستند اقتصاد جنگ عراق را مختل کنند و تمام سکوهای نفتی و پالایشگاه‌های این کشور از کار بیندازند به نحوی که در 6 ماه نخست جنگ، صادرات نفت عراق تقریبا نزدیک به صفر رسید. فقط در این دو بندر که در مستند اشاره شد، 132 هزار پوند بمب ریخته شد. من افتخار داشتم در دو سال پایانی جنگ استخدام نیروی هوایی شوم و در حین جنگ توسط اساتید حاضر در مراسم آموزش دیدیم. باید بگویم هیچ چیز برایم ارزشمندتر از افتخار این دو سال که توانستم برای کشورم مقابل دشمن ایستادگی کنم، نیست. در این دو سال شاهد بودم که خلبانان با چه شور و شوقی آماده و بیدار بودند تا نفتکش‌های ایران در خلیج‌فارس را بارگیری کنند، تا جزیره خارک هدف بمباران دشمن قرار نگیرد و... و اقتصاد جنگ ایران سرپا بماند.


فانتوم‌ها بهتر از دوران جنگ سر پا هستند


امیر نصیرزاده همچنین گفت: یکی از پرافتخارترین ماموریت‌های فانتوم تحمیل اراده جمهوری اسلامی ایران بر دشمن بود. زمانی که عراق خلاف نظر ایران اصرار به برگزاری اجلاس سران جنبش عدم‌تعهد در بغداد داشت، با غرش فانتوم‌های ایرانی تحت هدایت خلبانانی چون شهید دوران و مرحوم اسکندری در آسمان بغداد رو‌به‌رو شد چرا که صدام اعلام کرده بود هیچ پرنده‌ای قابلیت عبور از دیوارهای هوایی این کشور را ندارد اما با زدن یک پالایشگاه در این کشور ناامنی عراق برای همگان مشخص شد. پشتیبانی نیروی هوایی و فانتوم‌هایش از نیروهای زمینی و دریایی هم به طور مداوم در طول جنگ ادامه داشت. ما در عملیات بیت‌المقدس 19 هزار اسیر گرفتیم که نقش فانتوم‌ها در این عملیات بسیار مهم است. امروز و پس از گذشت 42 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمن منتظر بود غرش هواپیماها در پایگاه‌های هوایی قطع شود اما اینطور نشد. نیروی هوایی در این مدت به همت بسیاری از کارشناسان و خلبانان، هواپیمای فانتوم را بهتر از دوران دفاع مقدس سر پا نگه داشته است. به تمامی امیران حاضر بگویم که جوانان همه آنچه از شما آموخته‌اند را برای دفاع از ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس به کار گرفته و می‌گیرند و امروز همان ذوق و شوق شما در زمان جنگ را دارند.


وی افزود: در شب شهادت سردار سلیمانی ما تا دم جنگ رفتیم و پروازهایی را هم انجام دادیم. زمانی که در مقر فرماندهی بودیم، خلبانان از ما ماموریت می‌خواستند؛ همان سلحشوری، ذوق و شوق نسل جنگ در بین خلبانان جوان امروز کشور وجود دارد. دشمن باید بداند این خلبانان مانند شهید حسین خلعتبری برای سر دادن در راه دفاع از مملکت و ارزش‌های آن لحظه‌شماری می‌کنند.

منبع: صبح نو

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها