کد خبر: 435192
|
۱۳۹۹/۰۷/۰۵ ۱۲:۴۹:۳۶
| |

سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی، رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس:

شکست حصر آبادان اولین عملیات مشترک سپاه و ارتش بود

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: عملیات طرح شکستن حصر آبادان، نخستین عملیات مشترک سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

شکست حصر آبادان اولین عملیات مشترک سپاه و ارتش بود
کد خبر: 435192
|
۱۳۹۹/۰۷/۰۵ ۱۲:۴۹:۳۶

اعتمادآنلاین| سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی، رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در نشست واکاوی عملیات ثامن الائمه که روز شنبه در محل نمایشگاه دفاع مقدس برگزار شد، اظهارداشت: در زمان ریاست جمهوری بنی‌صدر، فرماندهی ستاد عملیات جنوب را بر عهده داشتم و برای نخستین بار طرح شکستن حصر آبادان توسط بنده، شهید حسن باقری و سردار رشید با کمک فرماندهان میدان، حسین خرازی، مرتضی قربانی، جعفر اسدی و شهید جهان آرا و احمد کاظمی این طرح پایه‌ریزی شد.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا درباره جزییات این طرح افزود: در جبهه دارخوین هدف ما این بود که دو پل در این منطقه را تصاحب و موفق به اسارت لشکر عراق شویم. زیرا با تصاحب این دو پل امکان فرار عراقی‌ها نبود.

صفوی ادامه داد: این طرح در جلسه‌ای در پایگاه هوایی دزفول که بنی‌صدر به عنوان رییس جمهوری و فرمانده کل قوا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به عنوان نماینده امام(ره)، مرحوم آیت‌الله هاشمی، شهید فلاحی، مرحوم زهیرنژاد، شهید فکوری و علی‌اکبر پرورش و محمد منتظری دو نماینده از مجلس حضور داشتند که طرح تصویب شد. البته بهانه‌جویی‌هایی هم گرفته شد.

وی ادامه داد: مرحوم زهیرنژاد گفت این طرح سپاه است در حالی که لشکر 77 خراسان در منطقه مستقر است و باید با لشکر 77 هماهنگ شود و مصوب شد تا طرح با هماهنگی لشکر 77 اجرا شود.

رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه با شهید باقری چندین بار از اهواز به ماهشهر رفتیم و با سرهنگ شهاب‌الدین جوادی فرمانده لشکر 77 برای عملیاتی کردن طرح شکستن حصر آبادان جلسه برگزار می‌شد، یادآور شد: این عملیات نخستین عملیات مشترک سپاه و ارتش بود و بنی‌صدر هم فرار کرده بود و در همان شب فرار او، در منطقه دارخوین و در 21 خردادماه سال 1360 با 340 نفر از نیروهای سپاه و بسیجی حمله کرده و 3 کیلومتر پیشروی کردیم.

سردار صفوی ادامه داد: عراقی ها 8 روز پاتک زدند ولی نتوانستند موفق به عقب نشینی نیروهای ما شوند و روز نهم یک گردان زرهی از لشکر 77 نیز به ما را کمک کرد. اما از آن 340 نفر نیرو، 100 نفر شهید و بیش از 100 نفر مجروح و زخمی شدند و سرانجام منطقه را حفظ کردیم.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با تاکید بر اینکه همه فرماندهان این عملیات در خط مقدم می جنگیدند، تصریح کرد: من و شهید باقری و سایر فرماندهان در خط مقدم بودیم و این طور نبود که از پشت جبهه با بی سیم عملیات را هدایت کنیم. حتی در همین عملیات ثامن الائمه از ناحیه سر مجروح شدم.

رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس افزود: 3 تیپ از لشکر 77 پیروز خراسان و حدود 16 تا 18 گردان که هر گردان 300 تا 350 تا نیرو داشت برای عملیات ثامن آماده بودند. ‌همچنین پشتیبانی نیروی هوایی، نیز برای این عملیات آماده بود و ساعت 30 دقیقه بامداد حدود 20 تا 30دقیقه آتش تهیه ریخته شد و 2 تا پل منفجر شد.

سردار صفوی ادامه داد: در این عملیات قرارگاه اصلی لشکر 77 که محروم زهیر نژاد و یوسف کلاهدوز که قائم مقام کل سپاه بودند، این عملیات را فرماندهی می کردند و قرارگاه اصلی با چادرهایی که در نخلستان زده بودند، هدایت می شد و بهترین هماهنگی بین ارتش و سپاه صورت گرفت.

وی با اشاره به شهادت شهید فلاحی، نامجو، جهان آرا، یوسف کلاهدوز که با هواپیمای c 130 از اهواز به تهران می آمدند و نزدیک ورامین در 7 مهرماه سقوط کرد، گفت: از نظر من هواپیما دستکاری شده بود اما شکست حصر آبادان آغاز تغییرات استراتژیک در جنگ و پیروزی های نظامی کشور از 5 مهرماه سال 60 بود و تا 3 خرداد 61 تعداد 4 عملیات مشترک بین سپاه و ارتش انجام شد و در کمتر از 9 ماه، 8 هزار کیلومتر آزاد شد و نیروی عراق را منحدم کردند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها