عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در یادداشتی نوشت:
بومرنگ سیاسی / چرا به فرآیند انتخاباتی موجود اعتماد کرده و تن دادند؟
یک تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی نوشت: حملات به تشخیص شورای نگهبان است که دروازه ورود به حکومت در این سطح است. این حملات هیچکدام به اصلاحطلبان نیست و نخواهد بود. چون اصلاحطلبان به همه این موارد گفته شده، نقد دارند و مشارکت انتخاباتی آنان نیز مشروط است. حداکثر انتقاد به اصلاحطلبان این است که چرا به فرآیند انتخاباتی موجود اعتماد کرده و تن دادند.
اعتمادآنلاین| عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی با اشاره به حملات مخالفان به رئیسجمهوری نوشت: دوز حملات علیه آقای روحانی به نحو بیسابقهای افزایش یافته است. هر چند این حملات انگیزههای قبلی و نیز اهداف انتخاباتی دارد ولی در ظاهر واکنشی نسبت به سخنان روحانی درباره صلح امام حسن بود که پس از اظهارات مقام رهبری ابراز شد. این حملات چه معنایی دارد؟ پیش از هر چیز بد نیست که ببینیم حسن روحانی کیست؟ او از روحانیون فعال پیش از انقلاب است. پس از انقلاب نیز تا امروز در این پستها و مقامات بالای سیاسی و امنیتی حضور داشته است. 5 دوره نماینده مجلس، چند دوره عضو مجلس خبرگان رهبری بوده و اکنون هم هست، از ابتدای تشکیل شورای عالی امنیت ملی عضو آن بوده، 16 سال هم دبیر و همواره نماینده رهبری در شورا بوده است، نایب رییس مجلس بوده، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک بوده، عضو حزب جمهوری و جامعه روحانیت مبارز بوده است و در زمان جنگ هم پست بسیار بالایی داشته است. چگونه رییسجمهور شد؟ طبعا تایید صلاحیتهای او بیهیچ مصلحتاندیشی بوده است زیرا او در دسته اصلاحطلبان نبود که برای جلب رضایت و مشارکت اصلاحطلبان او را تایید کنند. مثل دکتر معین. او را تایید کردند چون شورای نگهبان به این نتیجه رسید که آقای روحانی واجد تمام ویژگیهای مندرج در اصل 115 هست. یعنی ایرانی، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن ومعتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.
او در جریان یک انتخاباتی رأی آورد که شائبه تقلب نیز در آن نبود. پس از 4 سال اول نیز همچنان این ویژگیها به طور کامل در او احراز و دو باره نیز در یک انتخابات سالم از حیث رأیگیری انتخاب شد. بیخودی هم او را به جناحهای دیگر منتسب نکنید چون این همه افرادی که رأی دادند، فراتر از هر حزبی و گرایشی بودند ولی علت رأی دادن آنان این بود که به اشتباه گمان میکردند که با رای خود میتوانند اندکی در بهبود وضع کشور موثر باشند و در میان نامزدهای موجود خلاصه یکی را بر دیگران ترجیح دهند. او نه از داخل تخم مرغ شانسی بیرون آمده بود و نه از طریق کودتای خارجی و نه حتی با زور پول و تبلیغات اموال عمومی به یغما برده از منابع عمومی. اگر مردم هم از او ناراضی هستند به همین دلیل است که آرای داده شده به او را خالص میدانستند و انتظار گشایشی را داشتند. اصولگرایانی که تا حد خواهان اعدام شدن و اثبات خیانت او جلو رفتهاند و هیچ دادگاهی هم از آنان سوال نمیکند به چه چیزی جز خودشان حمله میکنند؟ این حمله به کل سابقهای است که از آن میخواهید دفاع کنید. این حمله به ساختاری است که او براساس ضوابط آن برآمده است. این حمله به مردمی است که به درخواست خودتان پای صندوق رای آمدند و آنان را حداقل در سخن ارج مینهید. این حمله به ساختاری است که نمیتواند بر عملکرد مسوولان خودش نظارت کافی و موثر داشته باشد. این حمله به تشخیص شورای نگهبان است که دروازه ورود به حکومت در این سطح است. این حملات هیچکدام به اصلاحطلبان نیست و نخواهد بود. چون اصلاحطلبان به همه این موارد گفته شده، نقد دارند و مشارکت انتخاباتی آنان نیز مشروط است. حداکثر انتقاد به اصلاحطلبان این است که چرا به فرآیند انتخاباتی موجود اعتماد کرده و تن دادند. پس این حملات شما علیه روحانی، ببخشید، تف سربالاست که مثل بومرنگ عمل میکند و اعتبار و کارایی تمام موارد گفته شده را نقض و رد میکند. حالا فرض کنیم که این حملات علیه خودتان نباشد، چه فایدهای دارد؟ اینکه او تا 9 ماه دیگر هست و تمام میشود، شما میمانید و وضعیتی که قادر به انجام کوچکترین اصلاحی هم در آن نیستید. شاهدش مجلس فعلی است. قویترین شما طی 1384 تا 1392 آمد، چه کرد؟ جز اینکه الان مثل استخوان در گلویتان گیر کرده و علیه سیستم شده است؟ جز اینکه صدها میلیارد دلار پول نفت را گرفت، روزی که رفت جز سیاهی و بدبختی اثری از خود نگذاشت؟ این دولت و این روحانی حداقل دارند یک کارهایی میکنند، در شرایط کرونایی و تحریمهای کمرشکن و دلار 32 تومانی و گرانی و... چه اصراری به این حملات دارید؟ حالا روحانی یک چیزی هم درباره صلح امام حسن گفته است، شما که انجام نمیدهید. اگر میخواهید بگویید که چرا در مقابل سخنان مقام رهبری حرفی زده است، صد بار تندتر از آن را رفیق گرمابه و گلستان شما در ویدیوی اخیر خودش گفت، صدای یکی از شما درنیامد. به نظر میرسد که نابخردی حدی ندارد به علاوه این همه دنبال شواهد تاریخی برای توجیه رفتار فعلی خود نباشید چون فردا مجبور خواهید شد به گونه دیگری رفتار کنید. کسانی متوسل به تاریخ میشوند که قادر به دفاع عقلانی از رفتار کنونی خود نیستند. با اطمینان به شما باید گفت که با ادامه سیاست موجود،ممکن نیست که از فرآیند موجود کسی بهتر از روحانی و حتی در اندازه او برکشیده شود. این بهترین ثمره ساختار انتخاباتی موجود است، آن را حفظ کنید که بعدا پشیمان خواهید شد، همچنان که بسیاری از شما از مجلس فعلی پشیمان شدهاند. فراموش نکنید که مردم کمتر خطا میکنند.
منبع: روزنامه اعتماد
دیدگاه تان را بنویسید