حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده سابق مجلس:
فردی که در مجلس دهم بیش از همه شعار مرگ بر آمریکا میداد به دلیل فساد اقتصادی بازداشت شد
نماینده سابق مجلس گفت: در مجلس دهم و در جلسه غیرعلنی زمانی که بنده در مورد ضرورت تنشزدایی در سیاست خارجی ایران صحبت کردم، چند نفر از نمایندگان به تریبون بنده حمله کردند، آنها افراد محترمی بودند یکی از این افراد کسی بود که چندی پیش به دلیل فساد اقتصادی بازداشت شد و اتفاقا کسی بود که بیش از همه شعار مرگ بر آمریکا میداد.
اعتمادآنلاین| برخی از افراد و جریانها با انگیزههای اقتصادی و سیاسی بحث تنش بین ایران و آمریکا را دنبال می کنند.
حشمتالله فلاحتپیشه، کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به انتخابات آمریکا و آینده مناسبات این دو کشور گفت: مناسبات ایران و آمریکا مناسبات خاصی است، مسایلی همانند راهبرد، رویکرد و تاکتیک را برای بسیاری از مناسبات در دنیا می توان به کار برد ولی در مورد ایران و آمریکا موضوع، موضوع خاص و ویژه ای است و معتقدیم آینده مناسبات بستگی به رفتار دو طرف دارد البته رفتار دو طرف هم علاوه بر عوامل داخلی از برخی عوامل منطقه ای و جهانی هم تاثیرپذیر است.
نماینده سابق مجلس گفت: به طور مشخص متحدین نزدیک آمریکا در دنیا همانند اروپاییها تلاشهای بسیاری انجام دادند تا آمریکا را به برجام برگردانند ولی متحدان منطقه ای آن یعنی صهیونیستها و مرتجعین عرب هزینههای بسیاری انجام دادند تا آمریکا از برجام خارج شود و برجام از بین برود، الان هم همینها عزادار ترامپ هستند، همچنان نیز هدف شان این است که برجام به نتیجه نرسد.
این فعال سیاسی افزود: در شرایط فعلی چند مرحله وجود دارد که باید آنها را مورد توجه قرار دهیم. نخستین مرحله جلوگیری از گسترش بحران است که معتقدم بحران بین آمریکا و ایران از این بالاتر نمی رود. خیلی از محافل ضد ایرانی سعی کردند تحت عنوان موج تحریمهای تازه علیه ایران توسط دولت ترامپ یاد کنند اما واقعیت این است که طبق قوانین داخلی آمریکا رییس جمهوری که شکست خورده است و 70 روز بیشتر به پایان دولتش باقی نمانده است اجازه ندارد کار و اقدام تازهای را صورت دهد مگر اینکه منافع آمریکا به خطر افتاده باشد؛ بنابراین هر گونه تصمیمی باید با مشورت با دولت جدید صورت گیرد و این به معنای این است که ما دوره جلوگیری از گسترش بحران بین ایران و آمریکا را خواهیم داشت.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم تصریح کرد: در ایران ممکن است موضعگیری سیاستمداران باعث شود که عملا بایدن مجبور شود که اگر هم راه ترامپ را ادامه ندهد، حداقل بازگشتی از این میدان مینی که ترامپ ایجاد کرده است نیز نداشته باشد و آن میدان مین را پاک نکند. هرگونه موضع گیری در ایران برای ایجاد همانندی میان بایدن و ترامپ فقط به سود دشمنان منطقه ای تمام می شود. واقعیت این است که ترامپ با اوباما فرق داشت و بایدن هم با ترامپ فرق دارد.
وی اضافه کرد: اگر بایدن در نخستین روزهای کارش به ماموریت ماموران وزارت خزانه داری آمریکا که مامور تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران بودند پایان دهد، این به معنای نشان دادن چراغ سبز به جمهوری اسلامی ایران است و به طور طبیعی در آینده چنین موضعی را از بایدن خواهیم داشت و امیدواریم برای احیای دیپلماسی با ایران این مسئله را مطرح کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: البته باید توقع داشت که به هر حال روسای جمهور آمریکا چه دموکرات و چه جمهوریخواه یکسری مسایل همانند مسایل حقوق بشری و مبارزه با تروریسم را مطرح می کنند ولی در عمل همین که بایدن نسبت به تصمیماتی که در دولت قبل آمریکا و به ویژه وزارت خزانه داری آمریکا در بحث تشدید و تحکیم تحریمها علیه ایران صورت گرفته است، بی تفاوت باشد، این یک گام اساسی به حساب می آید.
وی تاکید کرد: یکی از موارد اصلی که کشورهای اروپایی با بایدن مطرح می کنند، قطعا بحث بازگشت به برجام است، البته جمهوری اسلامی ایران باید مراقب کشورهای اروپایی باشد چرا که بخشی از ادعاهایی که توسط ترامپ مطرح می شده است و ایران نپذیرفته است، ممکن است در حال حاضر از طرف اروپاییها مطرح شود لذا رایزنی وزارت خزانه داری ما با اروپاییها در چنین شرایطی بسیار مهم است تا اروپاییها کاری نکنند. اگر اروپاییها در چنین شرایطی خواستههایی را مطرح کنند آن موقع یک کانون اختلافی تازه ای شکل می گیرد که این کانون اختلاف، موانع دیگری را ایجاد می کند.
فلاحتپیشه گفت: با همه این شرایط خود بایدن می داند که دیگر فضایی برای فشار حداکثری بر ایران با توجه به تحریمهای گوناگونی که ترامپ وضع کرده بود، وجود ندارد. قطعا بایدن به دنبال کاهش هزینههای نظامی و انتقال بودجه از حوزه نظامی به حوزههای محیط زیست و حوزه سیاستهای رفاهی داخل آمریکاست.
فلاحتپیشه در مورد سیاستهای مهاجرتی دولت بایدن نیز گفت: ما این مسئله را چراغ سبزی به دولت ایران نمی دانیم چرا که همواره دموکراتها مورد حمایت مهاجران به دلیل سیاستهای حمایتی که از مهاجران در داخل آمریکا داشته اند، بوده اند اما چراغ سبزی که بایدن می تواند به ایران نشان بدهد و واکنش مثبت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، پایان دادن به ماموریتهای تحریمی وزارت خزانه داری آمریکاست.
وی با تاکید بر اینکه بایدن مجبور است که تنشهای خارجی آمریکا را کاهش دهد، گفت: در آینده مناسبت ایران و آمریکا لابیهای منطقه ای به ویژه لابی مرتجعین عرب بیش از لابی داخلی آمریکا سعی می کنند که شرایط مناسبی در مناسبات بین ایران و آمریکا شکل نگیرد. سیاست خارجی اوباما در حوزه مستشاری و شرایط روانی حاکم بر سیاست خارجی اوباما در دولت بایدن نیز شکل می گیرد و این یک گام مثبت است.
وی بیان کرد: همانطور که در داخل آمریکا و برخی لابیهای منطقهای یک سری انگیزههای سیاسی و اقتصادی برای تشدید تنش بین ایران و آمریکا وجود دارد در داخل ایران هم برخی از افراد و جریانها با انگیزههای اقتصادی و سیاسی بحث تنش بین ایران و آمریکا را دنبال می کنند. قطعا مخالفتهای اصلی که در قالب منافع ملی و مقابله با دشمنیهای آمریکا شکل می گیرد، محترم است ولی مخالفتهایی که به دلیل انگیزههای اقتصادی و سیاسی افراد در این رابطه وجود دارد، خطرناک است.
فلاحتپیشه خاطرنشان کرد: در مجلس دهم و در جلسه غیرعلنی زمانی که بنده در مورد ضرورت تنش زدایی در سیاست خارجی ایران صحبت کردم، چند نفر از نمایندگان به تریبون بنده حمله کردند، آنها افراد محترمی بودند یکی از این افراد کسی بود که چندی پیش به دلیل فساد اقتصادی بازداشت شد و اتفاقا کسی بود که بیش از همه شعار مرگ بر آمریکا می داد.
وی گفت : به نظر بنده باید قضیه را واقعیسازی کنیم؛ واقعیت قضیه این است که الان گزینه نظامی بین ایران و آمریکا کنار رفته است و در این معادلات چیزی تحت عنوان رعب، ترس و وحشت را نمی توان مطرح کرد. اینکه ما در چنین شرایطی رفتار عقلانی را در پیش بگیریم و مانع از این شویم که دشمنان ما از شرایط جدید آمریکا استفاده کنند، امری لازم و ضروری است.
منبع: عصرایران
دیدگاه تان را بنویسید