تاثیر مجمع روحانیون مبارز در تصمیمگیریهای آینده جریان اصلاحات
علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات گفت: وارد یک فاز جدیدی از فعالیت اصلاحطلبان میشویم به رهبریت مجمع روحانیون مبارز؛ مثلا اگر قبلا خاتمی نقش ایفا میکرد حال ممکن است به دلایلی مصلحت بداند که نیاید یا اینکه ترجیح میدهد به جای اینکه یک فرد بخواهد بیاید، مجمع روحانیون مبارز، رهبری اصلاحات را داشته باشد.
اعتمادآنلاین| علی صوفی، چهره سیاسی اصلاح طلب، درباره برگزاری دومین جلسه مجمع روحانیون مبارز و توصیه های آن به اصلاح طلبان گفت: به هر حال مجمع روحانیون مبارز در بین سازمان های غیر رسمی کشور در کنار جامعه روحانیت مبارز از زمان شخص حضرت امام (ره) تشکیل شد و مقبولیت خاصی هم نزد ایشان داشت.
او افزود: در عین اینکه امام، جامعه روحانیت مبارز را قبول داشت و تشویق کردند که این نهاد شکل بگیرد. این در واقع معنایش این است که روحانیت نقش اساسی در قانون اساسی تحت عنوان ولایت فقیه بر عهده گرفته است. عملا هم از ابتدای شکل گیری انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب و ابتدای شکل گیری نظام گرچه امام سعی داشتند که روحانیت وارد کارهای اجرایی نشود ولی وارد کارهای اجرایی هم شد.
دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات ادامه داد: به هر حال ما طی این مدت، علاوه بر اینکه رییس قوه قضاییه همیشه روحانی بوده روسای قوای دیگر هم بین روحانیون و غیر روحانیون به نوعی دست به دست شده است ولی اغلب روحانیون بودند چه مرحوم هاشمی رفسنجانی که هم رییس قوه مقننه و هم رییس مجلس بوده که بعدها رییس جمهور شد.
او اضافه کرد: همچنین کروبی که رییس مجلس شد. همچنین روسای جمهوری مثل خاتمی بعد از هاشمی به عنوان روحانی روی کار آمدند اما فقط یک دوره احمدی نژاد آمد و بعد از آن دوباره آقای روحانی، انتخاب شد که باز هم به روحانیون رسید که رییس جمهوری عضو جامعه روحانیت مبارز هم هستند و بین مجمع روحانیون مبارز هم مقبولیت پیدا کرد که برای او تلاش بسیار کردند و در نهایت رأی اورد.
صوفی تصریح کرد: مجموع این ها را بخواهیم جمع بندی کنیم می بینیم که جایگاه روحانیت در ارکان نظام، در این مدت بسیار تعیین کننده بود و طبعا مجمع روحانیون مبارز هم با وقوف به این جایگاهی که داشته و همچنین با توجه به جایگاه اجتماعی شان در کل کشور، ضروری است در مقاطع حساس نقش خودشان را ایفا کنند.
این چهره سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: این ها به مثابه یک حزب نیستند و در عین حال هم سنگ احزاب دیگر نیستند چراکه به هر حال آنها براساس یکسری مسئولیت های اجتماعی که احساس می کنند می آیند از ابزار قانونی حزب استفاده می کنند و به صحنه سیاسی ورود می کنند اما روحانیون بالاتر از این حرف ها حضور داشته و در واقع مسئولیت نظام جمهوری اسلامی بر دوش آنهاست.
علی صوفی اضافه کرد: زمزمه ها حاکی از این است که به هر حال انتخابات 1400 فرقی با انتخابات 98 نخواهد داشت و تکلیف اصلاح طلبان با حاکمیت مشخص است و تکلیف حاکمیت با اصلاح طلبان نیز مشخص است، تلکیف اصلاح طلبان با مردم و بالعکس نیز مشخص است.
او ادامه داد: یک چنین شرایطی با توجه به فضای سردی که وجود دارد، قطعا میتواند برای کشور خطرناک باشد. یعنی اگر همه چیز را رها کنند به حساب اینکه حاکمیت اجازه نمیدهد و نمونه آن هم در سال 98 بوده، بنابراین دیگر مسئولیتی بر دوش نیست و کشور را باید رها کرد و انتخابات 1400 را هم مردم رها کنند و هم اصلاح طلبان رها کنند، در نهایت مدیریت قوه مجریه به دست جریان تندروها می افتد. در گذشته علمکرد تندورها را دیدیم و الان هم در مجلس یازدهم طرح ها، عملکرد و نیت شان را می بینیم، هیچ ابایی هم ندارند و کاملا معتقد هستند که بر حق اند و دیگران باطل هستند، بنابراین اگر قرار است حقی حاکم باشد باید این ها حاکم باشند و این ها هستند که فقط می توانند مصلحت کشور را در نظر بگیرند.
او تاکید کرد: بعضی از تئوریسین های آنها نیز گفته اند که مردم چه کاره هستند و چه حقی دارند که در تصمیم گیری ها دخالت داشته باشند و این بحث ها حالا بحث های گذشته است و نمی خواهیم، تکرار کنیم ولی به هر حال این بحث می تواند، خیلی خطرناک باشد.
علی صوفی گفت: اصلاح طلبان هم یک تجربه ای در سال 84 داشتند، همین مجمع روحانیون مبارز به جای اینکه آن زمان بیاید پا در میانی کند خودش مشکل ساز شد. از این رو بقیه هم که دیگر تکلیف شان روشن بود، همه آمدند کاندیدا شدند و اصلا فکر نکردند که بالاخره اگر این ها بخواهند به جان هم بیفتند مثل همان چیزی که در شورای دوم اتفاق افتاد و در اتفاقات ریاست جمهوری در سال 84، چه بر سر کشور خواهد آمد و مسئولیتی که این ها بر سر کشور دارند چه خواهد شد.
صوفی بیان کرد: اینکه یکی بگوید به من ربطی ندارد و یکی دیگر بگوید که من اصلا نمیتوانم نقشی ایفا کنم و به چه دلیل، خودم را درگیر کنم و همه چیز را رها کنند، بعد کشور دست کسی که در حد رییس جمهور نیست، می افتد و مصالح و منافع ملی کشور را بازیچه دست خودش قرار می دهد و در سطح بین المللی به عنوان نماینده این مردم فهیم که رییس جمهوری مانند خاتمی را انتخاب می کنند و قبل از آن هم بالاخره نخست وزیر، رییس جمهور و رهبری، همه در یک تراز بالاتری قرار داشتند، یک کسی مثل احمدی نژاد می آید و چهره جمهوری اسلامی می شود و دیدیم که وجهه این نظام را در کل دنیا از بین می برد. احمدی نژاد آمد و شورای امنیت سازمان ملل را وادار کرد که شش قطعنامه علیه ایران صادر کند و دست همه دشمنان مان را برای تعرض به کشور باز گذاشت.احمدی نژاد، فردی است که تعادل ندارد و سطحش این نبود اما در نهایت روی کار آمد در حال حاضر هم اگر بخواهیم همین روند را ادامه بدهیم، نتیجه چه می شود؟
صوفی بیان کرد: فکر می کنم، ما وارد یک فاز جدیدی از فعالیت اصلاح طلبان می شویم به رهبریت مجمع روحانیون مبارز؛ مثلا اگر قبلا خاتمی نقش ایفا می کرد حال ممکن است به دلایلی مصلحت بداند که نیاید یا اینکه ترجیح می دهد به جای اینکه یک فرد بخواهد بیاید، مجمع روحانیون مبارز، رهبری اصلاحات را داشته باشد. یعنی کل مجمع روحانیون مبارز بیاید و این رهبری را در دست بگیرد، این خوب است و می تواند تاثیرگذار باشد چراکه در بین مردم پذیرش دارند، به عنوان اینکه روحانیت یک جایگاهی در جامعه دارد از این رو مردم توقع و انتظار دارند و هم اینکه این ها نمی توانند نسبت به سرنوشت کشور بی تفاوت باشند.
وزیر دولت اصلاحات اضافه کرد: به هر حال مجمع روحانیون مبارز با درک اوضاع سیاسی کشور احساس کرده که باید به وسط میدان بیاید و دیگر آن رویه گذشته را نمی تواند، ادامه دهد و باید بیاید و اوضاع را در دست بگیرد. و انشاالله که اتفاق مبارکی است و با آن اتفاقاتی که در سطح دنیا رخ می دهد از جمله آمدن بایدن به جای ترامپ، امیدواریم بتواند یک امیدی در مردم ایجاد کند.
دبیرکل پیشرو اصلاحات تشریح کرد: شرایط برای نقش آفرینی قوه مجریه در تعاملات بین المللی فراهم است چنانچه که در برجام دیدیم و آن زمان دیگر مردم انگیزه پیدا میکنند و با احساس ِ مسئولیت بیشتری وارد انتخابات 1400 می شوند. فکر می کنم، فضای سیاسی آبستن یک تحرک و یک اتفاق جدید است و تا حدودی هم امیدوارکننده تر از قبل از انتخابات آمریکا باشد.
منبع: برنا
دیدگاه تان را بنویسید