کد خبر: 450066
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۵ ۱۵:۲۴:۳۳
| |

جزئیات آخرین جلسه شورای نگهبان

عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش 57 از سلسله‌گزارش‌های خود از جلسات شورای نگهبان در صفحه خود در فضای مجازی به تشریح اقدامات صورت‌گرفته در آخرین جلسه شورای نگهبان پرداخت.

جزئیات آخرین جلسه شورای نگهبان
کد خبر: 450066
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۵ ۱۵:۲۴:۳۳

اعتمادآنلاین| عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش 57 از سلسله گزارش‌های خود از جلسات شورای نگهبان در صفحه خود در فضای مجازی به تشریح اقدامات صورت گرفته در آخرین جلسه شورای نگهبان پرداخت.


هادی طحان نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش 57 از سلسله گزارش‌های خود از جلسات شورای نگهبان در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: چهارشنبه 5 آذر‌ماه 1399 شورای نگهبان جلسه داشت. در این جلسه، چند طرح و لایحه در دستور کار بود و به «طرح الحاق دو ماده به کتاب پنچم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)»، «لایحه موافقت‌نامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»، «لایحه موافقت‌نامه بین دولت‌های ساحلی دریای خزر در زمینه حمل و نقل» و «لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده» رسیدگی شد.

در «طرح الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)» که جزو مصوبات اعاده شده در مرحله قبل بود، اصلاحیه مجلس این بار نیز با ابهامات و اشکالاتی مواجه شد. از جمله اینکه آیا توهین به مذاهب اسلامی، مشمول مجازات مصرح در مصوبه می‌شود یا خیر، ابهام دارد. چند سال قبل، رهبر معظم انقلاب فتوایی درخصوص عدم توهین به مذاهب اسلامی داشتند که با استقبال جهان اسلام نیز روبرو شد؛ لذا به نظر می‌رسد با توجه به اهمیت موضوع، باید مصوبه مجلس در این مورد روشن، صریح و بدون ابهام باشد. ابهام دیگر اینکه ذکر وصف «صریح» در خصوص دشنام به ادیان و مذاهب اسلامی، از نظر فقهای شورا وجهی نداشت و مصوبه باید موارد غیرصریح را هم دربر می‌گرفت.

در «لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده» نیز با توجه به اینکه مدت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1387/2/17 با اصلاحات و الحاقات بعدی در تاریخ 1399/7/30 منقضی شده بود، از همین تاریخ به مدت یک‌سال تمدید شد. البته از آنجا که مجلس شورای اسلامی در حال اصلاح این قانون آزمایشی برای تبدیل آن به یک قانون دائمی است، در مصوبه مقرر گردیده بود، در صورتی که در این مدت قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده لازم الاجراء شود، مهلت مذکور به پایان می‌رسد.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها