مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی:
مسئولان به اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تمکین کنند
رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت: اگر محدودیتهایی از سوی مجلس برای برخی ایجاد شده و این افراد خوششان نمیآید و با ذائقه آنها سازگار نیست، نباید غیرمنصفانه و بدون درک واقعیات افکار عمومی را خراب کنند. بنابراین خواهش میکنم این افراد به قانون تمکین کنند.
اعتمادآنلاین| رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اقدام راهبردی قوه مقننه برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق مردم کارشناسی شده و به دور از تعصبات تدوین است.
وی تاکید کرد: نمایندگان وزارت امور خارجه نیز در جلسات متعدد حضور داشته و نظرشان را درباره قانون لغو تحریمها بیان کردند.
مجتبی ذوالنوری درخصوص بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در راستای تایید اقدام راهبردی قوه مقننه برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق مردم، گفت: این بیانیه سیر موضوع را تبیین کرده و کاملا درست و منطبق با واقعیت است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی در کار مجلس الزام نداشته و مجلس نیز خودش را موظف به رعایت جبر از دستگاههای دیگر نمیداند، لذا مجلس در چارچوب اختیارات و وظایف خودش اقدام کرده و دبیرخانه نیز در جایگاهی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی تعیین کرده، حرکت تعاملی خود را انجام داده است.
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها حاصل تعامل سازنده مجلس و دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی بود
وی ادامه داد: تعامل کامل و سازندهای بین مجلس و دبیرخانه رخ داد و هر کدام در چارچوب وظایف و اختیارات خود اقدام کردند؛ در این راستا باید یادآور شد در بند 7 مصوبات یکی از جلسات از سوی شورای عالی امنیت ملی، این اختیار به دبیرخانه داده شد که در تعامل با مجلس در موضوع مذکور حرکت کند، لذا اینکه برخی گفتند در اختیارات دبیرخانه نیست که به مسئله ورود کند، کذب است زیرا این اختیارات از ناحیه شورای عالی امنیت ملی داده شد بود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: بر این اساس باید اذعان کرد در رفت و برگشتها، رایزنیها و تعاملاتی که بین مجلس و دبیرخانه رخ داد، نظر طرفین در آنچه که به صلاح و تامینننده منافع ملی بود، گنجانده شد لذا شورای نگهبان هم ایرادی به مصوبه مجلس نگرفت.
چرا شورای نگهبان به مهلت یکماهه در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها ایراد گرفت؟
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: فقط یکجا که تعامل و توافق با دبیرخانه براساس مدت دو ماه بود و مجلس یک ماه پیش بینی کرده بود، طبق اصل 176 قانون اساسی شورای نگهبان به مصوبه مجلس ایراد گرفت و مجلس نیز مصوبه خود را اصلاح و نظر شورای نگهبان را تامین کرد.
ذوالنوری با تاکید بر اینکه اقدام مجلس کاملا پخته و کارشناسی شده است، گفت: اینکه می گویند نظر دستگاهها اخذ نشده غیرواقعی است، زیرا در جلساتی متعدد و چندین ساعته با حضور کارشناسان دانشگاهی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این خصوص بحث شد و برای حضور نمایندگان به صورت آزاد در این جلسات هیچ معنی وجود نداشت؛ حتی طراحان طرحهای 8 گانه در این زمینه نیز همیشه در جلسات حضور داشتند و عموما جلسات با تضارب آرا و کار کارشناسی پیش رفت.
نمایندگان وزارت امور خارجه نیز در جلسات متعدد حضور داشته و نظرشان را درباره قانون لغو تحریمها بیان کردند
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان سازمان انرژی اتمی نیز در جلسات حضور داشتند و این سازمان اعلام آمادگی کرد که می تواند تعهدات را اجرایی کند.
وی ادامه داد: نمایندگان وزارت امور خارجه نیز در جلسات متعدد حضور داشته و نظرشان را بیان کردند؛ ممکن است نظر وزارت امورخارجه در مواردی اعمال شده و در موارد دیگری اعمال نشده باشد، زیرا کمیسیون امنیت ملی در محور کار قرار داشته است.
نمایندگان وزارت اطلاعات، سپاه، ستادکل نیروهای مسلح، مرکز پژوهشها در جلسات کارشناسی حضور داشتند
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: همچنین از کارشناسان قبلیِ فعال در وزارت امورخارجه و سازمان انرژی اتمی استفاده شده تا نگاه سازمانی در این موضوع تاثیر مثبت یا منفی نگذارد و آنچه که مصوب میشود کارشناسانه و به دور از تعصبات باشد، بنابراین بررسیها کاملا کارشناسی و عمیق بوده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در این بین نمایندگان وزارت اطلاعات، سپاه، ستادکل نیروهای مسلح، مرکز پژوهشهای مجلس و غیره دعوت شدند و فعالانه در مذاکرات و جلسات حضور داشتند.
مسئولان به اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تمکین کنند
ذوالنوری اظهار کرد: بر این اساس اگر محدودیتهایی از سوی مجلس برای برخی ایجاد شده و این افراد خوششان نمی آید و با ذائقه آنها سازگار نیست، نباید غیرمنصفانه و بدون درک واقعیات افکار عمومی را خراب کنند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین خواهش میکنم این افراد به قانون تمکین کنند، به گفتوگوهای سیاسی فرافکنانه پایان دهند و بر رفع مشکلات معیشتی مردم تمرکز داشته باشند.
دیپلماسی التماسی، خواهشی و سستی و وادادگی در مقابل دشمن زیادهخواه پاسخگو نیست
وی ادامه داد: این اقدام مجلس در راستای حل مشکلات اقتصادی مردم بوده است؛ به هر حال تحریمها در مشکلات اقتصادی مردم تاثیر دارد و با روندی که دولت طی 7 سال پیگیری کرده و اکنون نیز 5 سال از برجام گذشته، مشاهده می شود که تحریمها افزایش یافته است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: از این رو میتوان گفت، این دستفرمان نمیتواند تحریمها را رفع کند و باید با زبان طرف مقابل حرف بزنیم؛ این 5 سال نشان داد دیپلماسی التماسی، خواهشی و سستی و وادادگی در مقابل دشمن زیادهخواه پاسخگو نیست و جواب نمیدهد، بنابراین باید با زبان خودشان با آنها حرف بزنیم و با ایستادن در موضع اقتدار، از منافع ملی دفاع کنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد تحریمی رفع شود با این شیوه برطرف می شود وگرنه مقام معظم رهبری نیز در فرمایشاتشان تاکید کردند این مسیری که رفته شد، بیخاصیت بود و نتیجه نداشت لذا مجلس هدفگیری و مسیر درستی را انتخاب کرده است.
منبع: خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید