مرتضی نبوی:
آقای هاشمی از زمان ریاست جمهوریاش، بحث حل مشکل ارتباط با آمریکا را با مقام معظم رهبری داشت
مرحوم آقای هاشمیرفسنجانی از زمان ریاست جمهوری که رئیس شورای عالی امنیت ملی هم بودند، بحثهایی را با مقام معظم رهبری داشتند و چنین نظری را پیگیری میکردند که مشکلات را با ارتباط با آمریکا حل کنیم.
اعتمادآنلاین| آقای هاشمی در مصاحبهای با یک فصلنامه مواضعی درباره مذاکره و رابطه با آمریکا گرفته بودند که موجب سوءاستفاده در داخل و خارج شده بود.
فرقی بین دموکرات و جموریخواه نیست / ماهیت آمریکا در قبال ایران از مرداد 32 آشکار شد
وقتی پای منافع نامشروع آمریکا در میان باشد، فرقی بین دموکرات و جمهوریخواه نیست. فقط بنا به اقتضائات زمانی، یک وقتهایی میبینید با دستکش مخملی می آیند و یک وقت هم با چهره خشن.
ماهیت آمریکا از همان 28 مرداد 32 برای مردم ما روشن شد و آنها در مقاطع دیگر هم باز این دشمنی خود را نشان دادند.
آمریکا صراحتاً میگوید شما باید ضعیف باشید و ناتوان از دفاع تا هروقت ما اراده کردیم، شما را له کنیم.
ترامپ چهره عریان و شفاف آمریکاست
ما همینطور که جلو می آییم این چهره آمریکا به عنوان منشأ شر و شیطان بزرگ روز به روز روشنتر میشود.
در زمان ریاست جمهوری ترامپ کاملاً آن چهره عریان و شفاف را میبینیم که نماد آن، جنایت بسیار بزرگی است که با ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مرتکب شد و برای اولین بار در دنیا یک رئیسجمهور رسماً اعلام کرد که دستور ترور فرمانده نظامی یک کشور را داده است.
نقض برجام از زمان اوباما شروع شد
در زمان برجام علی رغم اینکه یک قرارداد بینالمللی شکل گرفت که به تایید سازمان ملل نیز رسید، با وجود اینکه ما همه تعهداتمان را به درستی انجام دادیم، در همان زمان آقای اوباما یکی پس از دیگری تحریمها را به بهانههای مختلف اعمال میکند.
برای ما این دو [بایدن و ترامپ] با هم فرقی ندارند ولی اینکه برخی از پیروزی بایدن خوشحالی میکنند، آیا این حیثیت اجتماعی است که یک عدهای در ایران بایدن را برگ برنده خود بدانند؟ این خوشحالی یعنی میخواهند پشتشان را به حزب دموکرات بدهند و فکر میکنند آنها اینها را تقویت خواهند کرد. اینها چه موضعی است؟
ما هم دموکراتها را دیدیم و هم جمهوریخواهان را. اینها چه فرقی با هم دارند؟ هر دو در طول تاریخ طرفدار و عامل تحریمهای شدید علیه ایران بودند.
راهحل مشکلات آویزان شدن به بایدن نیست
امروز دیگر روشن شده که ما اگر هیچ تحریم فروش نفت هم نداشته باشیم، باز با همین مشکلات اقتصادی مواجهه بودیم.
زمانی بوده که ما در این کشور سالی حدود 100 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم و همین مشکلات بوده، فروش نفت به نزدیک صفر هم رسیده باز همین مشکلات بوده است. الان دیگر هم اقتصاددانها به این رسیدند و هم مردم که مشکلات ما مربوط به ساختار درونی ماست و منشا آن داخلی است.
برای حل این مشکل باید یک سری قوانین را اصلاح کرد، هماهنگی ایجاد شود، از دستگاهها فساد زدایی شود. با شفافیت و با فناوریهای جدید نظیر دولت الکترونیک می توان اقتصاد را اداره کرد ولی لازمه این امر داشتن عزم و اراده است نه اینکه به بایدن و ترامپ و شرق و غرب آویزان شویم.
باید از درون جمهوری اسلامی یک صدا به گوش برسد
واقعاً تاسف آور است که برخی در داخل به دنبال بهرهبرداری سیاسی خود هستند و میخواهند بگویند یک عده در جمهوری اسلامی با مذاکره مخالفند.
این اتهام را به نظام نزنند و سوءاستفاده سیاسی و بیانصافی نکنند که مخالفین خود را مخالف مذاکره، موافق جنگ و کاسب تحریم نشان دهند.
این هم که بگویند ما خواهان مذاکرهایم و حاضریم با دشمنی که در همین جلسات هم به دنبال نابودی ماست پای میز مذاکره بنشینیم و امتیازاتی که میخواهد را بدهیم! این چه منطقی است؟
چرا در این مقطع حساس که قدرت [در آمریکا] در حال انتقال است، از جمهوری اسلامی صداهای متفرق بیرون بیاید؟ این غیر از این است که شما به بیرون یک پالسی بدهید که من یک نقطه ضعفی دارم و هنوز دل به گاو شاخدار بستهام؟ بنابراین ما مواضعمان منطقی، شفاف، متکی به تجربیات و متکی به عقلانیت است.
چطور میتوان به کسی که نقض پیمان میکند، اعتماد کرد؟
درخصوص رهبران نظام، ببینید مواضع حضرت امام(ره) که روشن است. برای مثال، شما اگر نامه معروف به «منشور برادری» و یا وصیتنامه ایشان را ببینید، موضوع دشمنی با آمریکا و دشمن شناسی موکداً آورده شده است.
حضرت امام در جواب برخی از چهرههایی که به اصلاح طلب معروفند نیز میگویند ما با ملت [آمریکا] رابطه داریم ولی با دولتهای آنها نباید رابطه داشته باشیم و ضرورتی ندارد.
در زمان فعلی نیز ما صحبتهای مکرری از رهبری داریم که میفرمایند ما با همه دنیا مذاکره میکنیم غیر از رژیم صهیونیستی که اصلاً مشروعیت ندارد و امریکا چون کشوری است که به هیچ پیمانی پایبند نیست.
شما چطور میتوانید به کسی که نقض پیمان میکند، اعتماد کنید؟ منطق او منطق شاخ است که میگوید چون من قوی هستیم، هرآنچه میگویم شما باید قبول کنید. در مذاکرات هم اگر شرکت میکند، منتظر فرصتی است تا جیب شما را بزند.
ماجرای احتجاج رهبر انقلاب با هاشمی رفسنجانی بر سر رابطه با آمریکا
مرحوم آقایهاشمی رفسنجانی از زمان ریاست جمهوری که رئیس شورای عالی امنیت ملی هم بودند، بحثهایی را با مقام معظم رهبری داشتند و چنین نظری را پیگیری میکردند که مشکلات را با ارتباط با آمریکا حل کنیم.
در سال 91 که دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، همه اعضا خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم. بعد از آنکه جلسه رسمی تمام شد، از آنجایی که پیش از آن، آقایهاشمی در مصاحبهای با یک فصلنامه مواضعی درباره مذاکره و رابطه با آمریکا گرفته بودند که موجب سوء استفاده در داخل و خارج شده بود، حضرت آقا در آن جلسه تذکر دادند و خطاب به آقایهاشمی فرمودند این موضع شما سبب سوءاستفاده دشمن شد.
آقا در این جلسه با تاکید ضمنی بر ضرورت مواجهه عقلانی و هوشمندانه با آمریکا، فرمودند: این روزها درباره صحبتهای آقایهاشمی بحثهایی پیش آمده که خواستم در این جلسه عرض کنم برای این کار (صحبتهای آقای هاشمی) بدترین وقت ممکن انتخاب شد.
آقا گفتند که البته ما درباره نظریه مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا با آقای هاشمی سالهاست بحث داریم و از زمان ریاستجمهوری ایشان در این زمینه بحث میکردیم. اما اظهاراتی که آقای هاشمی اخیراً کردند نبایستی انجام میشد چرا که الان آمریکاییها در مقابل ما جبهه گرفتهاند، اقدامات و تحریمهایشان را تشدید کردند و امید آنها این است که این تحریمها ما را به عقب نشینی وادار میکند.
در واقع آقا در ضمن بیاناتشان به آقایهاشمی تذکر دادند که اینطور دم از ضرورت مذاکره و رابطه با آمریکا زدن، سیگنال چندپارچگی و انشقاق در طرف ایرانی و همچنین ضعف و استیصال ایران را به طرف مقابل میفرستد و باعث میشود روحیه دشمن تقویت و به کسب امتیازات زیاد از ایران امیدوارتر شود و نفعی برای ایران در این بین نباشد. لذا این اصولاً خلاف مقتضای تشخیص مصلحت است. به عبارت روشنتر، در این نحو موضعگیری، مصلحتی برای ملت و کشور نیست.
البته جالب اینجاست که خود آقایهاشمی در این دیدار اذعان میکرد و البته جای دیگری هم گفته است که با امام(ره) درباره -فکر میکنم- 7 موضوع صحبت کردم و گفتم این مسائل باید در زمان حیات شما حل شود. مثلاً درباره عربستان و جنگ و ... بود. خود آقایهاشمی میگوید امام به بقیه موضوعات اعتنا کردند اما درباره رابطه با آمریکا کاری نکردند یعنی تغییر موضع ندادند. که البته با ارجاع به بقیه مواضع و فرمایشات امام(ره) کاملاًمشخص است که نظر امام(ره) خلاف نظر آقایهاشمی بوده است.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار به آقای هاشمی گفتند که نباید این حرفها را میزدید
مقام معظم رهبری در ادامه نکته بسیار مهمی گفتند که به نظرم تعیینکننده است. ایشان اشاره کرد که درباره مسئله نحوه مواجهه با آمریکا از همان دوران ریاستجمهوری آقای هاشمی مباحثاتی وجود دارد. آقا اشاره کردند که در زمان ریاستجمهوری آقایهاشمی این بحث در شورای عالی امنیت ملی -که خود آقایهاشمی ریاستش را برعهده داشت- مطرح شده بود.
صورت مذاکرات برای آقا میآید که در آن منافعی در رابطه با آمریکا قید شده بود. آقا گفتند که با آقایهاشمی در این باره جلسات متعددی صحبت شده و حتی صدای آقایهاشمی هم همانطور که خودش میداند ضبط است که در شورای عالی امنیت ملی گفتهاند آیتالله خامنهای در رد مواضع ما در زمینه نحوه عمل در برابر آمریکا استدلالهایی دارد که ما جواب آن استدلالها را نداریم.
آقایهاشمی در همین جلسه این نقل قول آقا را تایید کردند. یعنی گفتند که بله من این حرف را زدهام. آقا بر همین اساس ادامه دادند پس مشخص است که این حرفهای ما بر مبنای استدلال است نه بر مبنای عصبیت و عصبانیت و پایبندی به امور موهوم و این را خود آقای هاشمی هم میدانند.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید