کد خبر: 454854
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۸ ۱۲:۰۰:۰۰
| |

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌و‌گو با «اعتمادآنلاین»:

نوع ارتباط جبهه پایداری با قالیباف در مجلس همانند ارتباط اصولگرایان با لاریجانی است / قالیباف در برخی جلسات اعلام کرده که کاندیدا نمی‌شود / پایداری با محصولی یا آقاتهرانی تفاوتی ندارد / قالیباف در صورت کاندیداتوری گزینه نهایی شورای ائتلاف است / عدالتخواها

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا گفت: جبهه پایداری به رغم انتقاداتش نسبت به قالیباف، ریاست او بر مجلس را پذیرفت چون می‌دانست گزینه بهتری در آن شرایط وجود ندارد، الان هم از انتخاب خود پشیمان نیست.

نوع ارتباط جبهه پایداری با قالیباف در مجلس همانند ارتباط اصولگرایان با لاریجانی است / قالیباف در برخی جلسات اعلام کرده که کاندیدا نمی‌شود / پایداری با محصولی یا آقاتهرانی تفاوتی ندارد / قالیباف در صورت کاندیداتوری گزینه نهایی شورای ائتلاف است / عدالتخواها
کد خبر: 454854
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۸ ۱۲:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| «آیا ممکن است جبهه پایداری جلیلی را کنار بگذارد و برود سراغ قالیباف؟» این اصلی‌ترین سوال گفت‌وگوی حاضر با ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا بود. سوالی که از نگاه او هیچ پاسخ روشنی در وضعیت فعلی ندارد؛ نه رد و نه تایید. از دید ایمانی تنها و تنها شرایط است که ائتلاف و دوری و نزدیکی پایداری با قالیباف را تعیین می‌کند و نمی‌توان با قطعیت گفت در صورت کاندیداتوری سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف، پایداری نشان اصلح را به جلیلی می‌دهد و به قالیباف پشت می‌کند.

ناصر ایمانی در گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین درباره مختصات روابط پایداری و قالیباف و شورای ائتلاف گفت: کاندیداتوری آقای قالیباف هنوز قطعی نیست. صرف نظر از اینکه ایشان در جلساتی حتی اعلام کرده است که برای ریاست‌جمهوری نمی‌آید، حتی در صورت تمایل برای حضور در عرصه رقابت بدون هماهنگی با شورای ائتلاف این کار را نمی‌کند. بنابراین طبعاً اگر کاندیدا شود، به طور قطع گزینه نهایی شورای ائتلاف خواهد بود.

قالیباف هرگز وحدت‌شکنی نکرده است

او تاکید کرد: قالیباف هرگز وحدت‌شکن نبوده است؛ اگر کاندیدای شورای ائتلاف چهره دیگری باشد، ایشان وحدت‌شکنی نمی‌کند و کاندیدا نمی‌شود.

ایمانی در مورد نوع ارتباط بین جبهه پایداری و قالیباف گفت: قطعاً قالیباف کاندیدای مقبول و محبوب جبهه پایداری نیست، اما ممکن است شرایط چینش کاندیداها در زمان انتخابات به گونه‌ای باشد که جبهه پایداری به کاندیداتوری قالیباف نظر مثبت نشان دهد. از الان نمی‌توان با قطعیت از ترجیح جلیلی بر قالیباف توسط جبهه پایداری در انتخابات 1400 گفت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: بالاخره جبهه پایداری در مجلس هم ریاست ایشان را پذیرفت به این خاطر که فضای عمومی و چهره‌ها به گونه‌ای بود که جبهه پایداری ریاست قالیباف را بیش از همه به صلاح خود دید، الان هم فکر نمی‌کنم از رأی خود به ریاست قالیباف بر مجلس پشیمان باشد.

پایداری با قالیباف؛ اصولگرایان با لاریجانی

ایمانی در پاسخ به این سوال که «چرا در جریان اصلاح قانون انتخابات در مجلس یازدهم به کرات پیشنهادهایی از طرف چهره‌های پایداری در مجلس برای تحدید حضور قالیباف و کاندیداتوری او مطرح می‌شد»، گفت: مساله این ارتباط صفر و صدی نیست و شکی نیست که جبهه پایداری ایراداتی به قالیباف وارد می‌کند. گزینه اول و حتی دوم جبهه پایداری در شرایط عادی قالیباف نیست منتهای مراتب همه چیز نسبی است. الان جبهه پایداری می‌داند که آقای قالیباف با همه ایرادات، برای ریاست بر مجلس محاسنش به معایبش می‌ارزد.

او توضیح داد: این شرایط درست همانند دوران ریاست علی لاریجانی بر مجالس هشتم تا دهم است؛ عده‌ای اصولگرا انتقادات جدی به لاریجانی وارد می‌کردند اما سرجمع می‌دانستند برای آنها کسی بهتر از علی لاریجانی در شرایط فعلی نخواهد بود. ارتباط جبهه پایداری با قالیباف نیز از همین جنس است.

تغییر دبیرکل هیچ تفاوتی در روند و کار جبهه پایداری ایجاد نمی‌کند

ایمانی همچنین درباره تغییر دبیرکل جبهه پایداری در سال پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: این تغییر دلیل خاصی ندارد. اگر پارسال اتفاق می‌افتاد هم عده‌ای می‌گفتند به دلیل انتخابات مجلس این تغییر رخ داده در حالی که تغییر دبیرکل پایداری نمود بیرونی ندارد.

او ادامه داد: پایداری معمولاً نظرات خاصی دارد و با شورای ائتلاف ناهماهنگ است، سال گذشته نیز وحدت در دقیقه 90 و بعد از برخوردهای تند بین پایداری و شورای ائتلاف حاصل شد.

ایمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ممکن است رویه‌های صادق محصولی از آقاتهرانی تندتر باشد، گفت: اگر این حرف شما را بپذیریم، پارسال که رویه‌های دبیرکل به قول شما تند نبود و کند بود، ائتلاف در ثانیه‌های آخر و بعد از کشمکش فراوان و بسیار شکننده رخ داد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: حالا نیز با تند شدن رویه دبیرکل اتفاق دیگری نمی‌تواند بیفتد، بنابراین تصور نمی‌کنم تغییر دبیرکل جبهه پایداری تاثیری بر روند کار جبهه پایداری از نظر تندی و کندی بگذارد. جبهه پایداری همینی است که هست.

او سپس عنوان کرد: اگر قرار باشد بین جبهه پایداری و شورای ائتلاف ناهماهنگی‌ای در موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری پیش بیاید، ارتباطی با تغییر دبیرکل جبهه پایداری ندارد کمااینکه در سال گذشته که آقای آقاتهرانی دبیرکل بودند نیز شاهد تنش‌های بسیار جدی بین پایداری و شورای ائتلاف تا ساعت‌های منتهی به بستن لیست بودیم.

ایمانی توضیح داد: با دبیرکلی آقای محصولی نیز اوضاع از لحاظ هماهنگی با دیگر اصولگرایان تغییری نمی‌کند و شرایط همان که بوده باقی می‌ماند؛ یعنی نه تند می‌شود و نه کند.

او همچنین تاکید کرد: احتمال وحدت بین پایداری و شورای ائتلاف صد درصد منتفی نیست، اما طبعاً سختی‌های جدی و ادامه‌دار در حصول وحدت و هماهنگی وجود دارد.

سهم جریان عدالتخواه در انتخابات 1400

ایمانی همچنین درباره سهم جریان عدالتخواه در انتخابات 1400 گفت: برای این جریان فعلاً سهمی قائل نیستم، هنوز رشد نکرده‌اند و به لحاظ جلب افکار عمومی در مراحل ابتدایی هستند؛ یعنی هنوز نتوانسته‌اند آرای خوبی جلب کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان توضیح داد: جریان موسوم به عدالتخواهان مواضع خود را به درستی تفهیم نکردند. تصور می‌کنم آنها فعلاً پایگاه مردمی‌ای در جهت تاثیرگذاری در انتخابات برای هدایت آرا به یک سمت‌وسوی خاص ندارند.

چکیده گفت‌وگو با ناصر ایمانی

-قالیباف هرگز وحدت‌شکن نبوده است؛ بارها این را ثابت کرده و اگر کاندیدای شورای ائتلاف چهره دیگری باشد، او کاندیدا نمی‌شود

-گزینه‌های اول و حتی دوم جبهه پایداری در شرایط عادی قالیباف نیست منتهای مراتب همه چیز نسبی است

-پایداری معمولاً نظرات خاصی دارد و با شورای ائتلاف ناهماهنگ است، اما این به معنی نفی حتمی وحدت بین پایداری و شورای ائتلاف نیست

- اگر قرار باشد بین جبهه پایداری و شورای ائتلاف ناهماهنگی‌ای در موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری پیش بیاید، ارتباطی با تغییر دبیرکل جبهه پایداری ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها