محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو هیاترئیسه کمیسیون امنیت مجلس دهم، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
امام (ره) هیچ مخالفتی با کاندیداتوری تیمسار مدنی نکرد / پوتین از کاگب آمد و رئیسجمهور شد / بیجهت برای کاندیداتوری نظامیان حاشیهسازی میشود / لفظ رئیسجمهور نظامی جنگ روانی است
عضو هیاترئیسه کمیسیون امنیت مجلس دهم میگوید کاندیداتوری چهرههای نظامی در همه جای دنیا امری عرف و معمول است.
اعتمادآنلاین| یکی از استدلالهای مخالفان کاندیداتوری نظامیان در عرصه ریاستجمهوری موضعگیری امام خمینی (ره) نسبت به این موضوع است. آنها تاکید دارند که بنیانگذار انقلاب اسلامی نظامیان را از ورود به عرصه سیاسی منع کرده است. با وجود این، نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم که سالها به عنوان پزشک و البته عضو نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت کرده است، نظر متفاوتی در این باره دارد.
محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو هیاترئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره گفت: اینکه چه کسی از چه گروهی بیاید و کاندیدا شود باید موضوعی آزاد باشد؛ به این معنی که باید اجازه دهیم همه کسانی که این توانایی را در خود میبینند و شرایط قیدشده در قانون را دارند وارد فاز رقابت انتخاباتی شوند.
عضو هیاترئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم درباره موضوع کاندیداتوری نظامیان برای انتخابات ریاستجمهوری توضیح داد: توجه داشته باشید که در جمهوری اسلامی در نخستین دور انتخابات ریاستجمهوری، تیمسار مدنی کاندیدای انتخابات شد و حتی میزان آرای او بعد از بنیصدر - که با بیشترین رای رئیس جمهور شد - قرار گرفت.
او ادامه داد: بنابراین این ادعا که امام (ره) نظامیان را از ورود به عرصه کاندیداتوری منع کرده بودند صحت ندارد چرا که میبینیم در دور اول انتخابات تیمسار مدنی در عرصه رقابت حاضر بوده است.
جمالی نوبندگانی حضور نظامیان در عرصه رقابتهای ریاستجمهوری را در همه دنیا امری معمول و متعارف خواند و گفت: در آمریکا آقای مککین که از نظامیان آمریکاست کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شد و کالین پاول که نظامی بود وزیر خارجه بوده و در انتخابات هم رقابت کرد.
او خاطرنشان کرد: این حساسیت ایجاد کردنها در شرایط کنونی چندان جالب نیست. باید ببینیم چه کسانی میتوانند مدیر باشند. کاندیداها باید فارغ از نظامی بودن یا نبودن یا سابقه آن مورد توجه و ارزیابی قرار گیرند.
جمالی نوبندگانی با اشاره به سابقه حضور محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و علی شمخانی در عرصه رقابتهای ریاستجمهوری توضیح داد: مانور دادن روی لفظ «رئیسجمهور نظامی» کار درستی نیست چون کسی که رئیسجمهور شود در صدر کار اجرایی قرار گرفته و دیگر نمیتوان گفت نظامی است!
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در پایان گفت: پوتین رئیس کاگب بوده و اکنون سالهاست که رئیسجمهور است. این سیستم در همه جای دنیا معمول است و نباید در کشور ما هم حساسیت بیش از حد روی آن ایجاد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید