کد خبر: 461137
|
۱۳۹۹/۱۱/۰۷ ۱۵:۲۶:۵۰
| |

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، عضو‌ کمیسیون امنیت ملی:

خروج از NPT ایران را آچمز می‌کند / عده‌ای نمی‌خواهند کار بزرگ برجام را ببینند

عضو کمیسیون امنیت ملی درباره خروج از NPT گفت: خروج از NPT ایران را آچمز می‌کند، نمایندگانی که این نکات را بیان می‌کنند بیان آنها خلاف سیاست کلی و رسمی جمهوری اسلامی است. خروج از NPT سیاست نظام و حاکمیت نیست. 

خروج از NPT ایران را آچمز می‌کند / عده‌ای نمی‌خواهند کار بزرگ برجام را ببینند
کد خبر: 461137
|
۱۳۹۹/۱۱/۰۷ ۱۵:۲۶:۵۰

اعتمادآنلاین| عضو‌ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وزارت خارجه ایران از دیپلمات‌های شایسته‌ای برخوردار است که تجربه ارزشمندی در این چهل سال برجای گذاشتند که موضوعات و پرونده‌های پیچیده‌ای مانند برجام را به یک معاهده چندجانبه بین‌المللی بزرگ تبدیل کردند، این کار بزرگ و بی‌مانندی است البته در داخل کشور این کار بزرگ را عده‌ای نمی‌بینند و یا نمی‌خواهند ببیند.

«جلیل رحیمی جهان‌آبادی»، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در رابطه با اظهارات رئیس مجلس مبنی بر تغییر نام وزارت خارجه گفت: وزارت صمت، تجارت بین‌المللی و اقتصاد بین‌الملل را سامان‌دهی می‌کند، محول کردن این بخش از وظایف به وزارت صنعت اشتباه بود، دولت در مجلس دهم لایحه وزارت بازرگانی را ارائه داد که نتوانست رای لازم را بیاورد ولی اقدامی در این رابطه در مجلس یازدهم صورت نگرفته است، اما اینکه وزارت خارجه که کار دیپلماسی را برعهده دارد با کار اقتصادی ادغام شود، در هیچ کجای جهان مرسوم نیست و وزارت خارجه را با اموری درگیر می‌کند که در راستای تخصص دیپلمات‌ها نیست. براساس "کنوانسیون وین" دیپلمات‌ها اجازه کار و فعالیت اقتصادی ندارند و صرفا کار سیاسی برعهده دارند. در سراسر جهان وزارت خارجه بخشی از توجه خود را به حوزه تجارت و مسایل اقتصادی اختصاص می دهد اما اینکه کل وزارت خانه را به سمت اقتصاد بین‌الملل سوق دهیم، مفید فایده نیست.

او ادامه داد: وزارت خارجه ایران از دیپلمات‌های شایسته ای برخوردار است که تجربه ارزشمندی در این چهل سال برجای گذاشتند که موضوعات و پرونده‌های پیچیده ای مانند برجام را به یک معاهده چند جانبه بین المللی بزرگ تبدیل کردند، این کار بزرگ و بی‌مانندی است البته در داخل کشور این کار بزرگ را عده ای نمی بینند و یا نمی‌خواهند ببیند. خلا فعالیت اقتصادی در عرصه بین‌الملل را با تشکیل وزارت بازرگانی و تجارت بین‌الملل باید تجربه کرد و این با کار وزارت خارجه تفاوت دارد. وزارت خارجه یک معاونت اقتصادی راه‌اندازی کرده است که باید آن را تقویت کرد. اگر وزارت امور خارجه را به سمت تجارت و اقتصاد ببریم دچار خسارت در کار دیپلماتیک می شویم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با اخراج بازرسان از کشور و خروج از NPT گفت: بازرسی‌ها از مراکز اتمی ایران در چند دسته بندی قرار دارد، برخی از انها را به عنوان عضوی از NPT پذیرفته ایم که به صورت از قبل تعیین شده در مکان‌هایی که ایران مشخص می کند در تاریخ مشخص انجام می شود. برخی دیگر از بازرسی‌ها در قالب پروتکل الحاقی به صورت سرزده و با دسترسی وسیع رخ می دهد که این را به عنوان، داوطلبانه پذیرفته‌ایم و دیگری در قالب برجام است که به نوعی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی است، آنچه را که مجلس در قانون جدید خود مصوب کرده است لغو بازرسی‌های سرزده و بازرسی‌های مبتنی بر پروتکل الحاقی است.

او ادامه داد: لغو بازرسی‌های NPT به معنای خروج از NPT است. بعید می دانم باتوجه به اجماعی که در نظام وجود دارد، این موضوع منجر به خروج از NPT شود. اگر عده‌ای از نمایندگان نظرشان خروج از NPT باشد بحث دیگری است. خروج از NPT در سیاست اجماعی جمهوری اسلامی جایگاهی ندارد زیرا به دست اسرائیل و آمریکا حربه می دهد و ایران را به ساخت سلاح اتمی متهم و تحریم‌ها را تشدید می‌کند و بحث حمله نظامی مطرح می شود. خروج از NPT ایران را آچمز می کند، نمایندگانی که این نکات را بیان می کنند بیان آنها خلاف سیاست کلی و رسمی جمهوری اسلامی است. خروج از NPT سیاست نظام و حاکمیت نیست.

منبع: برنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها