کد خبر: 462378
|
۱۳۹۹/۱۱/۱۳ ۱۵:۰۴:۴۹
| |

احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

سیاست حوزه پرهزینه‌ای است که سختی‌های خودش را دارد

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: سیاست حوزه پرهزینه‌ای است که سختی‌های خودش را دارد و پیمودن راه ممکن است دشوار باشد. اما در عرصه‌های دیگر مثل مناسبات اجتماعی و همچنین حوزه فرهنگ و اقتصاد و سبک زندگی جریان اصلاحات با سرعت خوبی پیش می‌رود و اثرش را هم در ساخت قدرت، حاکمیت و فرهنگ جامعه می‌گذارد.

سیاست حوزه پرهزینه‌ای است که سختی‌های خودش را دارد
کد خبر: 462378
|
۱۳۹۹/۱۱/۱۳ ۱۵:۰۴:۴۹

اعتمادآنلاین| احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با اشاره به تفاوت شرایط اصلاح‌طلبان با گذشته اظهار کرد: شرایط اصلاح‌طلبان با توجه به شرایط موجود جامعه فرق می‌کند و یکنواخت نیست. طبیعتا در دوره‌ای که خاتمی سرکار بود اصلاح‌طلبان هم دولت را داشتند و هم مجلس در اختیار آنها بود. چند موضع اصلی کشور را داشتند و امکان سیاست‌ورزی و تاثیر در ساختار نظام جمهوری اسلامی به اصطلاح مقدور و امکان‌پذیر بود اما در حال حاضر به حاشیه رانده شده اند و عملا آن نقش و نفوذی که در ساختار کشور داشتند را ندارند، بنابراین نه در قوه مجریه و نه در قوه مقننه اصلاح‌طلبان قدرتی ندارند.

او گفت: به لحاظ گفتمانی، گفتمان اصلاحات یک روشی برای اصلاح امور در کشور است و با قدرت ادامه دارد. شما باید بین اصلاح‌طلبان سیاسی و اصلاح‌جویی در متن جامعه تفکیک قائل شوید. اصلاح‌طلبان به عنوان یک مجموعه سیاسی یا سازمان سیاسی به هرحال گاهی قوی و گاهی ضعیف می شوند.

حکیمی‌پور افزود: اینکه میل به اصلاحات و میل به تغییر در جامعه ایران با کمترین هزینه و به نوعی در چهارچوب رویه‌های عمومی و قانونی کشور انجام شود راهی است که پیشینه در دوره قاجار دارد و تاکنون هم ادامه داشته است. برای مثال شما اصلاحات را در حوزه سیاست نبینید در این حوزه رقابت حادی وجود دارد و به نوعی کشمکش و منازعه ایجاد می کند.

او ادامه داد: سیاست حوزه پرهزینه‌ای است که سختی‌های خودش را دارد و پیمودن راه ممکن است دشوار باشد. اما در عرصه‌های دیگر مثل مناسبات اجتماعی و همچنین حوزه فرهنگ و اقتصاد و سبک زندگی جریان اصلاحات با سرعت خوبی پیش می رود و اثرش را هم در ساخت قدرت، حاکمیت و فرهنگ جامعه می گذارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: در حوزه سیاست چون رقابت، رقابت نابرابری است و فضا سنگین بوده و هزینه‌های رقابت در ایران بالاست ممکن است در ظاهر اتفاقی نیفتد. ما یک عدم تعادل و میل به اصلاح در جامعه را در حوزه‌های مختلف داریم. حوزه سیاست به خاطر اینکه چالش‌برانگیز بوده و رقابت‌ها هزینه‌بر است کار سخت پیش می رود اما در حوزه‌های دیگر اصلاحات جلو می رود. میل به اصلاح یا تکاپوی مردم ایران برای اصلاح نه تنها متوقف نشده بلکه خوب جلو آمده و اینطور نیست که توقف ایجاد شده باشد و یا به مشکل خورده باشد و آثار آن را در جامعه می بینیم.

او با اشاره به ریزش سرمایه اصلاح‌طلبان تصریح کرد: در حوزه سیاسی اصلاح‌طلبان دچار ریزش شده اند. جریان اصلاحات از یک سو امکان رقابت عادلانه را ندارد و از طرف دیگر همواره زیر هجمه و نقدهای غیرعادلانه و غیر منصفانه قرار می گیرد که بخشی از آن تقصیر خود اصلاح‌طلبان است و بخشی هم به عملکرد دولت برمی گردد.

حکیمی‌پور درخصوص حصر نیز سخن گفت و با بیان اینکه نشانه‌های خوبی در این رابطه می‌بینیم، گفت: امیدواریم شاهد برطرف شدن حصر باشیم چراکه این مسئله یکی از موانع پیوند و همبستگی واقعی در جامعه ایران شده است. وقتی افرادی که در انقلاب و با امام همراه بودند، در حصر به سر می برند باید موضوع برای جامعه به لحاظ حقوقی مشخص شود این سوال بزرگی است و باید زودتر پاسخ داده و حل شود.

او افزود: امیدواریم این رویه ادامه داشته باشد و حرکت‌ها و سیاست‌ها به سمت التیام زخم‌ها و شکاف‌ها باشد. من نمی دانم که چگونه یک اقلیتی در جامعه به دَر تفرقه و تعارضات در جامعه می کوبند و به نوعی تلاش دارند که نیروهای فعال و شناخته شده در سیاست و شخصیت‌های برجسته و تاثیرگذار در این 40 سال به نوعی تخریب و کنار زده شوند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: من فکر می کنم یک رویکرد جدید باید شکل بگیرد که میل به تفاهم و همبستگی جمعی و تمایل به اعتماد عمومی بیشتر شود. کشور ایران متعلق به هیچ گروه، جناح و اشخاص خاصی نیست و همه شهروندان ایرانی باید این کشور و مملکت را در کنار هم بسازند.

او افزود: حصر، اختلاف و دامن زدن به نفرت‌پراکنی باید آسیب‌شناسی شود که به چه صورت بوده و پشت این قصه چه کسانی هستند. بزرگترین ضربه به هر کشوری کاری‌تر از این نیست که بخواهند سرمایه‌های انسانی کشور را بسوزاند.

حکیمی‌پور در خصوص نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان نیز متذکر شد: حزب ما دیگر در جلسات شورای هماهنگی شرکت نمی کند و این مسئله را طبق یک بیانه عمومی و نامه رسمی به شورا بیان کردیم. به نظرم باید منتظر ماند تا ببینیم این نهاد اجماع‌ساز در عمل به کجا می رسد و می تواند به یک بستری برای خروجی مناسب ختم شود یا خیر. امیدوارم این نهاد نهایی شده و اصلاح‌طلبان به هدف خود برسند و یکصدا برنامه واحدی از اصلاح‌طلبان بگوش برسد که هنوز این موضوع به قطعیت نرسیده است.

او درخصوص اینکه آیا نهاد اجماع‌ساز مشکل اصلاح‌طلبان را حل می کند، گفت: طبق خبرهایی که داریم و ارزیابی که انجام می‌دهیم، خبر خاصی جز عوض کردن نام اتفاق نیفتاده و نام شورای عالی را به نهاد اجماع‌ساز تغییر داده‌اند. یعنی ساختار همان است و اشخاص حقیقی یک به یک اضافه می شوند. تعدادشان قرار بود 5 نفر باشد که این تعداد بالا می رود قرار بود صرفا طرف مشورت باشند و حق رای نداشته باشند مثل اینکه رای هم خواهند داد. این مسائل چیزی بوده که سال‌ها مورد نقد است که فرد معادل یک حزب نباشد. باید این نقد به جریان اصلاحات درست شود، یعنی در حوزه ساختار، گفتمان، رفتار و کنش اصلاح‌طلبانه تغییراتی ایجاد شود که بتواند انگیزه جدید به صورت بسیج گونه ایجاد کند. امیدواریم که در ادامه یک مقدار شفاف تر با جامعه صحبت شود که تفاوت این ساختار جدید با ساختار قدیم که شورای عالی بود در کجاست و چه چیز جدیدی اتفاق افتاده است.

منبع: برنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها