کد خبر: 464539
|
۱۳۹۹/۱۱/۲۵ ۰۵:۰۱:۰۰
| |

نماینده اصفهان: شاید هتاکان به رئیس‌جمهور شوخی کرده باشند!

نماینده اصفهان گفت:‌ گر خطایی در جایی اتفاق افتاده است، نباید آن‌گونه رفتار کرد که گویی اصلی اساسی که همان وحدت ملت، هم‌گامی و همراهی مردم با نهادهای قانونی است، خدشه‌دار شود. در یک کلمه عرض می‌کنم که این رخداد مربوط به یک جریان کلی راهپیمایی نیست و د‌رحال‌حاضر همه باید به فکر وحدت و پیشبرد امور کشور باشیم؛ شاید این موضوع در قالب شوخی بوده است.

نماینده اصفهان: شاید هتاکان به رئیس‌جمهور شوخی کرده باشند!
کد خبر: 464539
|
۱۳۹۹/۱۱/۲۵ ۰۵:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| حسن روحانی در ماه‌های آخر حضور در پاستور به‌سر می‌برد و این شاید در سپهر سیاست ما طبیعی باشد که هر رئیس‌جمهور در سال پایانی حضورش در پاستور مورد آماج انتقاد، اعتراض و بیشتر توهین و اهانت قرار بگیرد.

حسن روحانی نیز از این قاعده مستثنا نیست؛ چه در اوایل روی‌کار‌آمدن مجلس یازدهم که مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که به کمتر از عزل و مجازاتش راضی نبود و انتظار داشت هزار بار روحانی را اعدام کنند تا دل مردم راضی شود و چه در یک برنامه زنده تلویزیونی که او را منقلی‌ خواندند که به این طرف و آن طرف سر نمی‌زند تا ببیند در مملکت چه می‌گذرد. نمونه جدیدتر نیز در راهپیمایی روز 22 بهمن صورت گرفت که عده‌ای موتورسوار شعار «مرگ بر روحانی» سر دادند.

اتفاقی که یک‌بار دیگر نیز در راهپیمایی روز قدس سال 96 رخ داد و تعدادی به روحانی که در خیابان حرکت می‌کرد توهین کردند و او را با بنی‌صدر مقایسه کردند.

این‌گونه رفتارهای خارج از عرف در یک سال اخیر، مخصوصا از‌سوی برخی نمایندگان مجلس چنان زیاد و بی‌پروا شده بود که مقام معظم رهبری را نیز به واکنش واداشت و ایشان در روز سوم آبان در دیدار اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، گفتند: «هتک حرمت در میان مردم حرام است و نسبت به مسئولان بیشتر، به‌خصوص در میان مسئولان بالای کشور. ممکن است انتقاد درستی داشته باشید، انتقاد کنید اشکالی ندارد اما انتقاد با اهانت و هتک حرمت متفاوت است، این‌گونه رفتارها و هتک حرمت، روش آمریکایی‌ها است که در مناظره‌ها و کارهای مطبوعاتی، خود را در دنیا رسوا کرده‌اند تا جایی که یک شخصیت برجسته سیاسی آنها می‌گوید، دنیا با هراس و تحقیر به ما نگاه می‌کند. روش ما اسلامی و قرآنی است، یعنی انتقاد بیان می‌شود اما هتک حرمت انجام نمی‌گیرد. باید حرمت رؤسای سه قوه و مسئولان کشور که در عرصه خدمت‌رسانی به مردم هستند، حفظ شود».


نامه جهانگیری به رئیس دستگاه قضا


اتفاقی که روز چهارشنبه رخ داد، واکنش مقامات دولتی را برانگیخت؛ معاون اول رئیس‌جمهوری نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه نوشته و خواسته با این عده معدود که به رئیس‌جمهور توهین کرده‌اند، برخورد شود. اسحاق جهانگیری به ابراهیم رئیسی نوشت: «همان‌طور‌که شاهد بودید روز چهارشنبه در مراسم کم‌نظیر و متفاوت بزرگداشت سراسری سالگرد پیروزی انقلاب عده‌ای موتورسوار، با سردادن شعارهای مخرب و غیراخلاقی نسبت به رئیس محترم جمهوری سعی کردند با رفتارهای موهن خود، اصل بزرگداشت این مراسم ملی و ضرورت وحدت و اقتدار یکپارچگی نظام و ملت را در برابر دشمنان این ملک و ملت تحت‌الشعاع قرار دهند. از‌آنجا‌که پیشگیری از این‌گونه اعمال مجرمانه در سایه اجرای قانون میسر است و این‌گونه رفتارهای مجرمانه در روز روشن نسبت به منتخب ملت ریشه در تعلیق تبعیض‌آمیز اجرای مجازات در موارد مشابهی داشته است، خواهشمند است با دستور اقدام و پیگیری قاطع موضوع، زمینه اشاعه مفاسد اجتماعی و سیاسی آن و سوء‌استفاده مخالفان ایران اسلامی و نظام مرتفع گردد».


جنیدی: توهین به روحانی جرم است


معاون حقوقی رئیس‌جمهوری نیز در تشریح ابعاد حقوقی توهین به رئیس‌جمهور، به ایرنا گفت: «باید توجه داشت که رفتارهای مورد ارتکاب براساس مواد متعددی از قانون مجازات اسلامی از جمله مواد 608، 609 و 618 جرم و در‌خور مجازات‌اند. مطابق این مواد و باتوجه به نوع رفتار شکل‌گرفته از سوی آن افراد، جرم‌های توهین، تهدید و هیاهو و اخلال در نظم و آسایش و آرامش عمومی به وقوع پیوسته که شماری از آنها نیازمند شکایت و شماری دیگر به موجب قوانین کیفری گذشت‌ناپذیر و دارای جنبه غالب عمومی است». لعیا جنیدی ادامه داد: «آشکار است که‌ براساس ماده 11 قانون آیین دادرسی کیفری تعقیب آن دسته از رفتارهای مجرمانه که جنبه عمومی دارند، برعهده دادستان گذاشته شده است. در هر دو فرض، ضابطان دادگستری نیز وظیفه دارند که در آغاز رسیدگی کیفری گزارش این وقایع را به مراجع صالح قضائی بدهند». لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری تأکید کرد که توهین به رئیس‌جمهوری به‌عنوان یکی از بارزترین نمادهای جمهوریت که از عوارض تنزل اخلاق و فقدان بلوغ سیاسی و در‌عین‌حال از موجبات تضعیف جمهوریت هم هست، در همه حال مذموم است. او همچنین گفته: «این رفتار‌ها علاوه بر ابعاد حقوقی، ابعاد فرهنگی به‌ویژه فرهنگ سیاسی نیز دارند که به‌مراتب مهم‌تر است. توهین به این نماد (رئیس‌جمهوری نماد جمهوریت) در روزی که به‌طور نمادین به‌عنوان روز حاکمیت اراده جمهور، پاس داشته می‌شود علاوه‌بر اینکه به‌طور مضاعف نکوهیده و مذموم است هشدار‌آمیز و تأمل‌برانگیز هم هست».


نماینده اصفهان: شاید شوخی کرده باشند!


توهین موتورسواران به رئیس‌جمهور، در راهپیمایی اصفهان رخ داد اما نماینده این شهر در گفت‌وگو با برنا، واکنش جالبی به آن داشته و گفته شاید این موضوع در قالب شوخی بوده است. عباس مقتدایی خوراسگانی، گفته است: آن‌طور‌که پیداست در یک بخشی خارج از مسیر اصلی راهپیمایی این اتفاق رخ داده اما اینکه آیا برنامه‌‌ریزی قبلی بوده یا نه، من از کیفیت آن اطلاعی ندارم و فقط تصاویری را مشاهده کردم. او عنوان کرد: «هیچ فرد انقلابی نباید خارج از معیارهای پذیرفته‌شده کشور عمل کند. البته بازبینی فیلم مربوطه نشان می‌دهد این افراد 10، 20 نفر یا چند‌ده نفر بیشتر نیستند و نمی‌توان آنها را به‌عنوان مجموعه‌ای از راهپیمایی‌کنندگان در نظر گرفت. در واقع من فکر می‌کنم این صحنه خارج از مسیرها بوده است».

نماینده مردم اصفهان، گفت: «اگر خطایی در جایی اتفاق افتاده است، نباید آن‌گونه رفتار کرد که گویی اصلی اساسی که همان وحدت ملت، هم‌گامی و همراهی مردم با نهادهای قانونی است، خدشه‌دار شود. در یک کلمه عرض می‌کنم که این رخداد مربوط به یک جریان کلی راهپیمایی نیست و د‌رحال‌حاضر همه باید به فکر وحدت و پیشبرد امور کشور باشیم؛ شاید این موضوع در قالب شوخی بوده است».


درخواست وزیر ارشاد از ستاد امر به معروف اصفهان


وزیر ارشاد در توییتی رفتار موتورسواران اصفهانی را با برخورد با دوچرخه‌سواران زن مقایسه کرد. سیدعباس صالحی نوشت: «موتورسواران یک شهرستان در سالگرد انقلاب اسلامی، با وجود تأکید رهبر انقلاب بر حفظ حرمت‌ها و پرهیز از بدزبانی، به فحاشی به رئیس‌جمهوری منتخب پرداختند. ستاد امر به معروف آن شهرستان که در دوچرخه‌سواری بانوان موضعی فعال دارد، در موضوع موتورسواران فحاش نمی‌خواهد اعلام موضع کند؟». هر‌چند این ستاد در‌این‌باره موضع‌گیری نکرد، اما حجت‌الاسلام جلیل محبی، دبیر ستاد امر‌به‌معروف و نهی از منکر در توییتی این‌گونه نوشت: «توهین به رئیس‌جمهوری قانونی کشور هم حرام و هم جرم است.

کسانی که از این کار حمایت کرده و می‌کنند نیز در جرم آنها شریک‌اند». مهدی فضائلی از اعضای دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری هم در توییتی نوشت: «توهین، خصوصا به رئیس‌جمهور نه با عقل سازگار است نه با اخلاق و نه با حدود شرع؛ لذا توهین‌کنندگان یک تجدید‌نظر اساسی در خودشان داشته باشند». این توییت با واکنش عباس عبدی، فعال اصلاح‌طلب مواجه شد، او نوشت: «اگر توهین باشد، پس جرم است و مجازات دارد.

با جرم به‌وسیله مجازات، برخورد می‌کنند و نه با توصیه اخلاقی. ریشه ارتکاب این جرائم در تعلیق تبعیض‌آمیز اجرای مجازات است. آن را حل کنید. بهتر است ببینید، چه کسانی در اعتراض به معجزه هزاره سوم راهی زندان شدند. مسئله تبعیض است». عبدی همچنین در توییتی دیگر نوشت: «هیچ‌وقت شعار مرگ بر این و آن را با لوده‌بازی نمی‌دهند. هدف اصلی آنان، راه‌اندازی کارناوال بود. شاید حامیان این رفتار متوجه تبعات کارناوالی‌شدن سیاست نیستند».

منبع: شرق

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها