کد خبر: 465067
|
۱۳۹۹/۱۱/۲۷ ۱۵:۰۰:۰۰
| |

فرزانه ترکان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

حذف غربالگری باعث رشد دوباره آمارهای تولد با مشکلات ژنتیکی می‌شود / اعضای کمیسیون ویژه جمعیت منطق علمی تصمیم برای حذف غربالگری را توضیح دهند / هزینه‌های مالی و روانی نگهداری از معلولان شدید ذهنی و جسمی برای خانواده و حاکمیت بسیار بالاست

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی تاکید دارد که اعضای کمیسیون ویژه جمعیت در مجلس یازدهم باید درباره تصمیم و مصوبه مبنی بر حذف اجباری بودن غربالگری در دوران جنینی با ادله علمی به مردم توضیح دهند.

حذف غربالگری باعث رشد دوباره آمارهای تولد با مشکلات ژنتیکی می‌شود / اعضای کمیسیون ویژه جمعیت منطق علمی تصمیم برای حذف غربالگری را توضیح دهند / هزینه‌های مالی و روانی نگهداری از معلولان شدید ذهنی و جسمی برای خانواده و حاکمیت بسیار بالاست
کد خبر: 465067
|
۱۳۹۹/۱۱/۲۷ ۱۵:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| طبق آنچه از اخبار کمیسیون ویژه جمعیت در مجلس یازدهم شنیده می‌شود، یکی از مصوبات این کمیسیون مساله حذف اجباری بودن غربالگری در دوران جنینی است. با توجه به اینکه طرح ویژه جمعیت بر اساس اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون ویژه در مجلس بررسی و تصویب شد، بررسی جزئیات این موضوع در صحن صورت نخواهد گرفت و بعد از یک تایید کلی درباره گزارش در صحن مجلس، طرح به شورای نگهبان ارسال می‌شود. در این میان با توجه به اینکه هیچ یک از موارد تاییدشده در این طرح به صورت شفاف رسانه‌ای نشده است، مساله حذف غربالگری اجباری واکنش‌هایی برانگیخته است.

فرزانه ترکان در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین این تصمیم را ناشی از رویکردهای سیاسی و فارغ از هرگونه نگاه پزشکی خواند و گفت: تا پیش از اجباری شدن غربالگری در دوران جنینی در ایران، ما یکی از نخستین رتبه‌ها را در تولد نوزادان دارای مشکلات ژنتیکی داشتیم؛ کودکانی که امروز در سنین بزرگسالی و جوانی هستند و آمار جمعیتی درگیر بیماری‌های کروموزومی و سندروم داون در شرایط فعلی گویای این امر است.

این پزشک و فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: غربالگری امکان شناسایی دقیق و به‌موقع این جنین‌ها را می‌دهد؛ به طور واضح در همه جای کشور ما مسائل فرهنگی به صورتی نیست که مردم با اختیار برای غربالگری مراجعه کنند. علاوه بر اینکه احتمالاً با حذف مساله اجباری بودن، موضوع هزینه‌های این کار نیز افزایش پیدا می‌کند و از توان بسیاری از خانواده‌ها خارج است.

او ادامه داد: تصمیم کمیسیون ویژه جمعیت مجلس یازدهم درباره حذف اجباری بودن این موضوع دوباره آمار تولد این نوزادان را رشد می‌دهد و خانواده‌های زیادی را درگیر روند فرسایشی نگهداری فیزیکی و روحی از این بچه‌ها می‌کند.

ترکان با انتقاد از این تصمیم افزود: به نظر می‌رسد نمایندگان عضو در این کیمسیون هیچ ادله علمی‌ای برای این تصمیم ندارند و تنها تحت تاثیر هیجانات سیاسی درباره آمارهای سقط جنین این مسائل را در قانون تغییر می‌دهند، حال آنکه برای مقابله با آمارهای سقط جنین نه به دنبال حذف غربالگری بلکه باید ریشه‌های اجتماعی دیگری را ردیابی کرد.

ترکان با بیان اینکه سقط جنین قبل از تولدی که دارای نقص جدی حرکتی یا ذهنی است مجوز شرعی دارد گفت: این طرح ملی- اجباری بودن غربالگری- که در سال‌های اخیر اجرا شد بسیار موثر بود و لازم است به نمایندگان ناآگاه مجلس یادآور شویم که با این تصمیم غیرعلمی در حقیقت چشم خود را به روی هزینه مالی و روانی نگهداری این بچه‌ها تا سنین بزرگسالی و سالمندی برای خانواده‌هایشان و بعد از آن در آسایشگاه‌های تحت پوشش بهزیستی می‌بندند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پایان گفت: در نزد جامعه پزشکی این تلاش برای تقابل با علم عجیب است. اعضای کمیسیون ویژه جمعیت در مجلس یازدهم باید درباره تصمیم و مصوبه مبنی بر حذف اجباری بودن غربالگری در دوران جنینی با ادله علمی به مردم توضیح دهند.

چکیده گفت‌وگو با فرزانه ترکان

-تا پیش از اجباری شدن غربالگری در دوران جنینی در ایران، ما یکی از نخستین رتبه‌ها را در تولد نوزادان دارای مشکلات ژنتیکی داشتیم

-با توجه به بافت متنوع فرهنگی و اقتصادی در کشور مساله اجباری بودن غربالگری الزامی است و نباید آن را اختیاری کرد

-به نمایندگان ناآگاه مجلس یادآور شویم که با این تصمیم غیرعلمی در حقیقت چشم خود را به روی هزینه مالی و روانی نگهداری این بچه‌ها تا سنین بزرگسالی و سالمندی می‌بندند

-اعضای کمیسیون ویژه جمعیت در مجلس یازدهم باید درباره تصمیم و مصوبه مبنی بر حذف اجباری بودن غربالگری در دوران جنینی با ادله علمی به مردم توضیح دهند

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها