نماینده مجلس دهم مطرح کرد؛
همدلی جناحهای سیاسی مردم را به مشارکت انتخاباتی ترغیب میکند
«محمدجواد جمالی نوبندگانی» سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس دهم با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات گفت: از الزامات تحقق مشارکت حداکثری، دوری جناحهای سیاسی از سیاهنمایی و تخریب یکدیگر در جهت همدلی ملی است.
اعتمادآنلاین| رهبر انقلاب سال گذشته در دیدار ویدیو کنفرانسی با مردم آذربایجان بر مشارکت حداکثری در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری تاکید کردند. امسال هم مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خویش خطاب به ملت ایران به اهمیت انتخابات پرشور و گسترده اشاره کرده و این امر را از ابعاد مختلف مورد توجه قرار دادند. یکی از ابعاد مورد توجه رهبر انقلاب، تقویت قدرت ملی در نتیجه حضور مردم پای صندوقهای رای است.
رهبری یک فروردین در سخنرانی نوروزی با بیان اینکه از جهت وجههی خارجی هم انتخابات و حضور مردم و مشارکت مردم، نشاندهندهی اقتدار ملّی است، گفتند: این را همه باید بدانیم و اذعان کنیم که بله، امکانات دفاعی و قدرتهای دیپلماسی و امثال اینها به کشور اقتدار میدهد، در این شکّی نیست امّا بیش از همهی اینها مردم یک کشورند، ملّتند که اقتدار میدهند. وقتی همه احساس کنند در دنیا -دشمن و دوست- که این ملّت هوشیار است، بیدار است، سرِ پا است، عازم است، پُرانگیزه است، این کشور یک اقتداری، یک هیبتی در چشم همه پیدا میکند؛ چه دوست و چه دشمن. بنابراین حضور مردم موجب اقتدار کشور خواهد شد. و انتخابات، مظهر حضور مردم است؛ اجتماعات انقلابی، مظهر حضور مردم است و از همه مهمتر البتّه انتخابات است.
ایشان افزودند:...«ایران قوی» یک شعار عمومی است، این را همه قبول دارند؛ آن کسی که بنده را هم قبول ندارد، شعار «ایران قوی» را قبول دارد. مسلّماً ایران قوی بهتر از ایران ضعیف و ناتوان و توسریخور است؛ ایران قوی، ایران عزیز و دارای عزّت. خب حالا این قوّت را چه کسی به ایران میبخشد؟ همان طور که عرض کردیم، ملّت؛ ملّت هستند که این قوّت را به کشور میبخشند و حضور ملّت و مشارکتشان هم -اصل مشارکتشان، اندازهی مشارکتشان- مسلّماً در این قوّت ملّی تأثیر دارد.
نظام جمهوری اسلامی بدون مردم پشتوانه واقعی ندارد
«محمدجواد جمالی نوبندگانی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در پاسخ به این سوال که حضور مردم در انتخابات چگونه منجر به افزایش قدرت ملی کشور میشود، به ایرنا گفت: نظام جمهوری اسلامی از اولین روزی که تاسیس شد متکی به مردم بود. این سخن به این معنا نیست که مسئولان و رهبران انقلاب تلاش نکردند در ابعاد مختلف قدرت کشور را افزایش دهد بلکه به این معنا است که نظام جمهوری اسلامی به دلیل ماهیت مردمی خود بدون حمایت مردم هیج قدرتی ندارد و با فقدان حمایت مردمی، ابعاد دیگر قدرت هم ناکارآمد میشود.
وی افزود: به عنوان مثال قدرت نظامی از جمله وجوه قدرت است که در دنیا و در نظامهای سیاسی مختلف هم مورد توجه است. اما به دلیل اینکه نیروهای نظامی و امنیتی کشور، نیروهای انقلابی و برآمده از تفکر انقلاب هستند پیوند عمیق با مردم دارند و دور شدن مردم از نظام هم این نیروها را ناکارآمد و به نوعی خلع سلاح میکند. چرا که نظام جمهوری اسلامی در همه ابعاد حکومت داری مردم را دخالت داده و مردم نقش جدی دارند و عدم حضور ملت در صحنه سیاسی، قدرت کشور را تضعیف میکند.
نماینده مجلس دهم با اشاره به سخنان رهبری در مورد تقویت قدرت ملی در نتیجه حضور مردم هم، بیان داشت: حضرت آیت الله خامنه ای از اول انقلاب و مخصوصا بعد از مسئولیت شان به عنوان ولی فقیه، همواره بر مشارکت مردم تاکید داشتند. حتی در مقاطعی که برخی افراد با دلسوزی یا از سر مسائل دیگر خواستار کاهش مشارکت مردم بودند رهبر انقلاب همواره مقابل این جریانات ایستادند و هیچ وقت تن به حذف مردم از عرصه سیاسی کشور ندادند.
همدلی ملی لازمه مشارکت حداکثری است
وی در پاسخ به این سوال که تحقق مشارکت حداکثری چه الزاماتی دارد، گفت: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نیازمند زمینه سازیهای مختلفی است مخصوصا که در یکی دو سال گذشته فشار اقتصادی بر مردم افزایش یافته و همین امر باعث افزایش نارضایتی در مردم شده است. با این حال مردم نجیب ایران هیچ وقت به خواسته دشمن تن نداند. اما این امر چیزی از مسئولیت مسوولان کشور کم نمیکند.
این نماینده مجلس دهم ادامه داد: در نگاه من در کنار عوامل دیگر مسئله مهم برای تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری، همدلی جناحهای سیاسی در کشور است. متاسفانه از دوران دولت نهم و دهم تخریب عملکرد گذشتگان در کشور باب شد که نتیجه این امر یاس مردم نسبت به مسئولا کشور است. مردم وقتی مشاهده میکنند که مقامات همدیگر را متهم به دزدی و فساد و ناکارآمدی میکنند امید خود را نسبت به حل مشکلات کشور و مخصوصا آینده از دست می دهند. این مسئله منجر به یاس سیاسی در مردم میشود.
جمالی با بیان اینکه همدلی ملی لازمه مشارکت حداکثری است، ادامه داد: ایجاد وفاق در بین جریانات سیاسی کشور و دست برداشتن از تخریب یکدیگر از الزامات مهم مشارکت حداکثری است. جناحهای سیاسی به جای تخریب همدیگر به مردم برنامه ارائه دهند که نشان دهنده توانایی آنها برای حل مشکلات باشد.
دیدگاه تان را بنویسید