کد خبر: 478470
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۱ ۰۸:۲۳:۰۰
| |

سخنگوی جبهه اصلاحات ایران از نام‌نویسی قطعی دست‌کم یک زن در انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داد:

ماراتن زنان برای کاندیدا شدن؛ آیا پای نامزد یک زن در میان است؟

آذر منصوری گفت: از ابتدا معتقد بودم که این دوره به جهت مختصات و شرایط انتخابات حضور زنان در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند باب جدیدی را از طرح جریان فکری اصلاح‌طلبان به‌ معنای واقعی در کشور باز کند که این موضوع به جمع‌بندی اصلاح‌طلبان بستگی دارد.

ماراتن زنان برای کاندیدا شدن؛ آیا پای نامزد یک زن در میان است؟
کد خبر: 478470
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۱ ۰۸:۲۳:۰۰

اعتمادآنلاین| در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، تا به حال هیچ زنی موفق به فیلتر شورای نگهبان نشده و نتوانسته در قامت کاندیدای این انتخابات به رقابت با مردانی برود که فیلتر نظارت استصوابی شورای نگهبان آنان را مصداق «رجل سیاسی- مذهبی» تشخیص داده و می‌دهد.

به گزارش روزنامه اعتماد، هر چند عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان با بالا گرفتن بحث کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو همچون مقاطع مشابه در ادوار پیشین، اینجا و آنجا از این گفته که تاکنون هیچ زنی، صرفا به ‌خاطر جنسیتش ردصلاحیت نشده است اما با وجود هنوز کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست‌جمهوری رنگ واقعیت به خود نگرفته، طی ادوار گذشته همواره بودند زنانی که با وجود آگاهی به نگاه شورای نگهبان به کاندیداتوری زنان، به ستاد انتخابات وزارت کشور رفته و نام‌نویسی کرده‌اند. زنانی که شاید مرحوم اعظم طالقانی فرزند آیت‌الله طالقانی شاخص‌ترین و البته پیگیرترین‌شان بود.

حال کمتر از 2 ماه به روز سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم، بار دیگر بحث از تفسیر «رجل سیاسی» بالا گرفته و درحالی که بسیاری تاکید دارند زنان هم می‌توانند مصداق این مفهوم باشند، ادبیات سخنگوی شورای نگهبان، این امید را زنده کرده که شاید بالاخره یک زن هم مجوز ورود به گود رقابت را دریافت کند. هر چند اظهارات صریح سیداحمد خاتمی، یکی از فقهای شورای نگهبان در سال گذشته نشان داد که این مهم مخالفانی جدی در جمع اعضا و به‌ خصوص فقهای شورای نگهبان دارد،

با این حال همچنان تشکل‌های سیاسی به ‌خصوص اصلاح‌طلبان بر لزوم کاندیداتوری زنان پافشاری می‌کنند.ژاله فرامرزیان، چهره سیاسی اصلاح‌طلب نیز به ایلنا گفته است: «از ابتدا معتقد بودم که این دوره به جهت مختصات و شرایط انتخابات حضور زنان در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند باب جدیدی را از طرح جریان فکری اصلاح‌طلبان به‌ معنای واقعی در کشور باز کند که این موضوع به جمع‌بندی اصلاح‌طلبان بستگی دارد.»

این درحالی است که همین دیروز آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران اعلام کرده که براساس مصوبه این نهاد، حضور دست‌کم یک زن میان کاندیداها الزامی است. قائم‌مقام دبیرکل حزب اتحاد که حالا درپی بیماری دبیرکل این تشکل اصلاح‌طلب، مسوولیت‌های دبیرکل را نیز برعهده دارد، بر توافق اصلاح‌طلبان در این خصوص تاکید کرده و به خبرگزاری برنا گفته است: «فارغ از اینکه شورای نگهبان به چه شکل و شیوه‌ای عمل می‌کند اما این نگاه در این دوره وجود دارد.»

درخواست برای حضور زنان در این انتخابات در حالی گسترده‌تر شده و شاید بتوان گفت به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستورکار اصلاح‌طلبان قرار دارد که چندی پیش معصومه ابتکار، معاون امور زنان رییس‌جمهوری نیز اعلام کرد: «شورای نگهبان تاکنون نگفته که زنان نمی‌توانند نامزد شوند؛ پس کلمه رجل محدودیتی از نظر جنسیت ندارد. زنان شایسته و توانمند هم در انتخاب و دخالت در سرنوشت خود و استفاده از این حقی که با فداکاری، ایثار و خون شهدا به دست آمده، بهره ببرند که اگر چنین نکنند بعدها برای ما فقط شرمندگی و سرخوردگی می‌ماند. » به نظر می‌رسد زنان حضوری متفاوت در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو داشته باشند؛ چراکه به نظر می‌رسد علاوه بر اصلاح‌طلبان، حتی برخی اصولگرایان نیز به این باور رسیده و بعید نیست دست‌کم یک زن اصولگرا را به نام‌نویسی تشویق کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها