کد خبر: 478523
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۱ ۰۹:۳۵:۰۰
| |

عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری:

مهم‌ترین وظیفه رسانه آگاهی‌بخشی است/ تکثرگرایی بهتر از یک صدایی است/ تک‌صدایی جامعه را به سمت استبداد می‌برد

یک حقوقدان گفت: از یک طرف می‌دانیم که امروز در دنیا، وجود تکثرگرایی بر خلاف تک صدایی، جایگاه بالایی دارد مردم باید صداهای مختلف را بشنوند و پیش شرط بقا و دوام جامعه به لحاظ سیاسی و فرهنگی، تکثرگرایی و شنیدن صداهای مختلف است. مخالف این قضیه تک‌صدایی است که نهایتاً جامعه را به سمت استبداد و دیکتاتوری خواهد کشاند.

مهم‌ترین وظیفه رسانه آگاهی‌بخشی است/ تکثرگرایی بهتر از یک صدایی است/ تک‌صدایی جامعه را به سمت استبداد می‌برد
کد خبر: 478523
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۱ ۰۹:۳۵:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری، در خصوص قانون مطبوعات و نقش رسانه‌ها در جهان امروز، اظهار کرد: رسیدن به توسعه در زمینه‌های مختلف شرایط و ارکانی دارد و مستلزم پویا شدن و پویا بودن رسانه‌ها اعم از شنیداری و گفتاری و نوشتاری است؛ به تعبیر دیگر وسایل ارتباط جمعی در عصر حاضر در این راستا سهم بسزایی دارند.

به گزارش ایلنا، وی افزود: امروز عصر ارتباطات است و در واقع به نوعی ارتباطات حرف اول را در مناسبات جهانی می‌زند. قطعاً نمی‌توان امروزه بدون استفاده از رسانه و بدون اطلاع از وقایع روزمره رشد یا فعالیت کرد؟

این وکیل پایه یک دادگستری بیان کرد: ماده 1 قانون مطبوعات رسالت مطبوعات و رسانه‌ها را برشمرده و مهمترین رسالتی که رسانه‌ها دارند، آگاه کردن و آگاهی دادن به عامه مردم در زمینه‌های گوناگون خبری، انتقادی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، کشاورزی و ورزشی است.

وی با بیان اینکه بالاترین وظیفه رسانه‌ها روشن ساختن افکار عمومی است، افزود: زمانی که یک رسانه برای فعالیت، مجوز اخذ کرده و به بالا بردن سطح معلومات مردم کمک می‌کند، نمی‌توان از فعالیت‌ آنها جلوگیری کرد.

خرمشاهی تأکید کرد: در ماده 3 قانون مطبوعات تصریح شده است که مطبوعات حق دارند نظرات، انتقادات سازنده و پیشنهادات و توضیحات سازنده را به اطلاع عموم برسانند. همچنین در ماده 6 این قانون موارد تخلف ذکر شده و مشخص است که اگر رسانه تخلف کرد به عنوان مثال با ایجاد اختلاف میان اقشار مردم یا نشر مطالب الحادی داشت و اهانت افترا کرد، مشخصاً هیأت نظارت بر مطبوعات باید پیگیر موضوع شود. ماده 23 و 35 قانون مطبوعات نیز جرائم مطبوعات را برشمرده و مجازات را مشخص کرده است.

این حقوقدان گفت: از یک طرف می‌دانیم که امروز در دنیا، وجود تکثرگرایی بر خلاف تک صدایی، جایگاه بالایی دارد مردم باید صداهای مختلف را بشنوند و پیش شرط بقا و دوام جامعه به لحاظ سیاسی و فرهنگی، تکثرگرایی و شنیدن صداهای مختلف است. مخالف این قضیه تک‌صدایی است که نهایتاً جامعه را به سمت استبداد و دیکتاتوری خواهد کشاند.

وی خاطر نشان کرد: قرآن می‌فرماید که «به کسانی که گفتنی‌ها را میشنوند و بهترین آن را انتخاب می‌کنند بشارت بده». از آنجایی جامعه به دنبال تنوع‌گرایی در فرم، محتوا و شکل است، باید ظرفیت حکومت‌ها برای شنیدن صداهای گوناگون بالا باشد و روز به روز افزایش پیدا کند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها