جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات:
صندوقهای اخذ رأی در انتخابات افزایش مییابد / تبلیغات در بستر فضای مجازی صورت میگیرد
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: حدود 7 الی 8 هزار افزایش صندوق رأی در 28 خرداد ماه برای کاهش تجمع حوزههای شلوغ پیشبینی کردیم. تامین سلامتی مردم و عوامل اجرایی از ضروریات است.
اعتمادآنلاین| رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: حدود 7 الی 8 هزار افزایش صندوق رأی در 28 خرداد ماه برای کاهش تجمع حوزههای شلوغ پیش بینی کردیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست مشترک ستاد انتخابات کشور با اصحاب رسانه که به میزبانی کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات در محل وزارت کشور برگزار شد؛ با اشاره به این که رسانهها نقشی محوری در ایجاد شور و شوق انتخاباتی دارند؛ گفت: رسانهها به عنوان عنصر آگاهی بخش جامعه، نقشی تعیین کننده در انتخاباتی شدن فضای سیاسی کشور دارند.
وی همچنین اظهار داشت: انتظار میرود در این فرصت باقی مانده، مثل دورههای گذشته رسانهها حضوری فعالتر و قویتر در عرصه انتخاباتی کشور داشته باشند و به قدر سهم و نقش خود، به مشارکتی شدن انتخابات در 28 خرداد ماه کمک کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به این که طبق تقویم انتخاباتی، زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری 21 اردیبهشت تا 25 همین ماه است؛ گفت: بعد از مرحله ثبت نام، مرحله رسیدگی به فرایند صلاحیت داوطلبان را داریم که بایستی شورای نگهبان در بازه زمانی 26 تا 30 اردیبهشت ماه، صلاحیت هر کدام از نامزدهای ریاست جمهوری را مورد بررسی نهایی قرار دهد.
وی دراین خصوص گفت: یک دوره 5 روزه تمدید به رسیدگی صلاحیت داوطلبان هم برای بررسیهای بیشتر و رسیدگی به اعتراضات در تقویم انتخابات پیش بینی شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این که باید طبق تقویم انتخابات، شورای نگهبان در 6 خرداد ماه نتیجه نهایی تأیید صلاحیتها را به وزارت کشور اعلام کند؛ گفت: از 7 خرداد ماه به مدت بیست روز فرصت تبلیغات برای نامزدهای نهایی وجود دارد که باید طی این مدت برنامهها و دیدگاه هایشان را با مردم در میان بگذارند.
عرف با تشریح این امر که تبلیغات در این دور از انتخابات عمدتاً در بستر فضای مجازی صورت میگیرد؛ اظهار داشت: شرایط کرونایی کشور امکان برگزاری تجمعات و میتینگهای انتخاباتی را غیر ممکن ساخته و برای همین کاندیداها طی فرصتهایی که در رسانهها خواهند داشت، برنامههای راهبردی خود را معرفی خواهند کرد.
وی اظهار داشت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته در وزارت کشور همه اصول و دستورالعمل های لازم بهداشتی برای روز رأی گیری در نظر گرفته شده است و تلاش داریم با حفظ سلامت جان مردم، انتخابات را برگزار کنیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود، به تجربه انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند 98 و مرحله دوم در شهریور 99 اشاره کرد و گفت: سعی خواهیم کرد از تجربه برگزاری انتخابات در این دورهها به خصوص در مرحله دوم مجلس شورای اسلامی استفاده لازم خواهیم کرد.
عرف به موضوع افزایش صندوقهای رأی در این دور از انتخابات اشاره کرد و گفت: حدود 7 الی 8 هزار افزایش صندوق رأی در 28 خرداد ماه برای کاهش تجمع حوزههای شلوغ پیش بینی کردیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تبیین این موضوع که وزارت کشور حفظ جان مردم و سلامت مجریان انتخابات را مهمترین اولویت خود قرار داده است؛ گفت: تامین سلامتی مردم و عوامل اجرایی از ضروریات است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این که برگزاری انتخابات الکترونیک از جمله راهکارهایی است که میتواند به حفظ سلامت شهروندان و کاهش معطلی در محل رأی گیری کمک اساسی کند؛ گفت: در این دور از انتخابات در بیش از 30 شهر و مرکز استان کشور انتخابات شوراها به صورت تمام الکترونیکی برگزار میشود و در شهر تهران هم رویکرد وزارت کشور برگزاری انتخابات الکترونیک است و در این عرصه هنوز هیأت نظارت مرکزی انتخابات موافقت خود را اعلام نکرده است.
موضوع جدیتر شدن فعالیت احزاب، رسانهها و گروههای مرجع از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون سیاسی وزیر کشور بود که در این خصوص گفت: انتخابات، بهار احزاب و رسانه هاست و انتظار میرود در شرایط پیش روی کشور، رسانهها حضوری جدیتر و مسؤولانهتر در عرصه سیاسی کشور داشته باشند.
عرف با بیان این که امید، مهمترین نیاز امروز کشور است؛ گفت: یکی از رسالتهای مهم رسانهها، امیدآفرینی و برجسته سازی نقاط قوت کشور است و در این خصوص ضرورت تولید بستههای خبری هوشمند و حرفهای از رسانهها احساس میشود.
معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: رسانهها باید در قالبهای مختلف خبری، اهمیت صندوق رأی را نزد مردم به عنوان منبعی مطمئن برای رشد سیاسی کشور ارتقا دهند و مردم عزیز کشورمان این حس را داشته باشند که خواستهها و انتظاراتشان با حضور در پای صندوق رأی قابل تحقق است.
عرف با اشاره به این که امروز جریان معاند رسانهای به دنبال برجستهسازی این امر است که صندوق رأی دیگر اهمیتی ندارد؛ گفت: باید تلاش کنیم با اعتمادسازی و امیدآفرینی، نشان دهیم که صندوق رأی قدرتمند و اثربخش است و این مهم در گرو کار حرفهای و منسجم رسانهای است.
معاون سیاسی وزیر کشور هم چنین به مسأله مهم ثبات و انسجام در فردای روز انتخابات در کشور اشاره کرد و گفت: انتخابات نباید زمینهای برای شکاف و افتراق در فضای سیاسی کشور باشد.
وی در این خصوص گفت: انتخابات باید به بستری برای باز تولید قدرت در کشور، انرژی و انگیزه جدید در ادامه حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و امید داریم که این مهم با حضور پرشور مردم در 28 خرداد ماه محقق شود.
گفتنی است این نشست، با حضور مدیران و اعضای ارشد تعدادی از خبرگزاریها، روزنامهها و پایگاههای خبری و همچنین مدیران معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در کمیته اطلاعرسانی ستاد انتخابات کشور برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید