روحانی: وظیفه داریم واقعیتها را به مردم بیان کنیم
اینکه تصور شود با مذاکره با آمریکا، اروپا و یا هر کشور دیگری آنها به دوست ما تبدیل میشوند، سادهلوحی است. در مذاکرات، هر کشوری بر مبنای منافع خود، فعالیت میکند و بنا نیست اگر با کشوری مذاکره میکنیم آن کشور بر مبنای اعتقادات و اصول ما عمل کند، لذا در مذاکرات باید به دنبال منافع مشترک باشیم.
اعتمادآنلاین| حسن روحانی بعد از ظهر سهشنبه در دیدار جمعی از اصحاب رسانه با اشاره به تعامل دولت با رسانهها، اظهار داشت: تلاش دولت بر این بوده که رفتار و تعامل مناسبی با رسانهها داشته باشد، به گونهای که به ابزار رسانه راحتتر دسترسی داشته باشند. از آزادی کامل برای بیان حقایق برخوردار بوده و دادههای لازم در اختیارشان قرار بگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به دستاوردهای مهم و تاریخی دولت در مذاکرات برجام و برداشته شدن تمام قطعنامههای شورای امنیت و خارج شدن از ذیل بند هفتم منشور سازمان ملل و همچنین پایان دادن به پرونده مطالعات ادعایی (PMD) ، اظهار داشت: علت اینکه مردم واقعیتهای دولت یازدهم و دوازدهم را در این زمینهها نمیدانند بخاطر سیاهنماییهایی است که رسانههای قدرتمند در خارج از کشور و برخی در داخل انجام دادهاند.
روحانی با بیان اینکه همه وظیفه داریم در حد توان واقعیتها را به مردم بیان کنیم، اظهار داشت: بعد از برجام توان فروش نفت از 900 هزار بشکه به 2 میلیون و 800 هزار بشکه افزایش یافت و اعتبار تمام طرحهایی که سال 99 در روزهای پنجشنبه به افتتاح رسید، بیش از 1200 هزار میلیارد تومان است که در سایه برجام به دست آمده است. همچنین هزینه انتقال آب دریا به فلات مرکزی ایران که از صندوق توسعه ملی بوده، از محل فروش نفت که پس از برجام حاصل شد، به دست آمده است.
رئیس جمهور فلسفه مذاکره و گفتگو بین کشورها را تأمین منافع مشترک دانست و گفت: اینکه تصور شود با مذاکره با آمریکا، اروپا و یا هر کشور دیگری آنها به دوست ما تبدیل میشوند، سادهلوحی است. در مذاکرات، هر کشوری بر مبنای منافع خود، فعالیت میکند و بنا نیست اگر با کشوری مذاکره میکنیم آن کشور بر مبنای اعتقادات و اصول ما عمل کند، لذا در مذاکرات باید به دنبال منافع مشترک باشیم.
روحانی با تاکید بر اینکه نباید در هیچ موضوعی دچار افراط و تفریط شد، تصریح کرد: معتقدم کشور جز در سایه میانهروی و اعتدال نجات پیدا نمیکند و چنانچه افراط و تفریط وجود داشته باشد، بیتردید منافع و مصالح ملی قربانی خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه توافق هستهای برجام صد در صد به نفع کشور بود، گفت: البته ممکن است به همه آنچه مدنظر داشتیم نرسیده باشیم، اما قطعاً بیش از 80 درصد انتظارات برآورده شده است. به گونهای که بعد از برجام و در سال 95 بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم و تورم در مواردی تک رقمی شد و محال است که این دستاورد بزرگ در تاریخ مستور بماند.
ترامپ این توافق را زیر پا گذاشت و باعث شد که فشارهای زیادی به کشور تحمیل شود و تأسفآور این است که عدهای به جای اینکه بگویند آمریکا و ترامپ جنایت کردند به دولت تهمت میزنند که ناکارآمد بوده است.
همانطور که در جنگ 8 ساله تنها بودیم در جنگ اقتصادی 3.5 ساله هم تنها بودیم و هیچ کس حاضر نبود حتی یک کشتی نفت از ایران بخرد. اما با این حال دولت توانست معیشت مردم را تأمین کند و حاضر نشدیم که کالاهای اساسی را کوپنی کنیم.
از 3.5 سال اخیر بیش از 4 سال قبل که در آن شاهد دستاوردهای بزرگی بودیم راضی هستم چرا که در این مدت شاهد مقاومت و ایستادگی مردم در کنار مقام معظم رهبری و دولت در برابر جنگ اقتصادی دشمن بودیم و این در تاریخ بینظیر است.
برغم تمام مشکلات و سختیها با تلاش شبانهروزی واکسن خریداری کرده و وارد میکنیم و تا پایان دولت همه گروههای پرخطر واکسینه خواهند شد و بیتردید اگر تحریم نبود، گروههای بیشتری را میتوانستیم واکسینه کنیم.
با اقدامات انجام شده، توانمندی کشور در حوزه سلامت نسبت به کل تاریخ ایران 2 برابر شده است و در بخش شرکتهای دانشبنیان توان ما صد برابر بیشتر شده است، اما برغم همه این دستاوردها آنچه امروز در میان مردم، افکار عمومی و رسانههای حقیقی و مجازی شاهد هستیم، با واقعیتها فاصله زیادی وجود دارد.
رئیس جمهور در پایان ضرورت حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه وظیفه داریم مردم را به حضور در پای صندوق رأی دعوت کنیم و در این راستا امیدواریم سختگیریها و برخی رفتارها به گونهای نباشد که انتخاب مردم محدود شود و مردم بتوانند در میان کاندیداها افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.
دیدگاه تان را بنویسید