علی دارابی، معاون صدا و سیما مطرح کرد؛
انتخابات 1400| صداوسیما از تعداد بینندگان مناظرات انتخاباتی آمار داد/ بیش از 50 میلیون نفر بیننده مناظرههای انتخاباتی هستند
معاون سیمای استانها گفت: باید از مناظره دفاع کرد و نقایص و اشکالات آن را برطرف کرد. باید راه گفت و گو و تعامل را باز نگه داشت. بیش از 50 میلیون نفر بیننده مناظرههای انتخاباتی هستند.
اعتمادآنلاین| علی دارابی، معاون سیمای استانها، درباره ساختار مناظره ها، مزایا و معایب آن به بیان توضیحاتی پرداخته است.
معاون سیمای استان ها درباره مناظره ها عنوان کرده است: از جمله ساختارها و گونه های برنامه سازی در رسانه مناظره است و در سالیان اخیر مناظره های انتخاباتی در ایران جای خود را باز کرده است.
وی با اشاره به بازخورد مخاطبان نسبت به مناظره های تلویزیون اظهار کرد: ارزیابی ها، اثرسنجی ها و نظرسنجی های رسمی گویای آن است که بیش از 50 میلیون نفر از مردم بیننده مناظره های انتخاباتی هستند.
او با اشاره به اینکه مناظره موجب افزایش مشارکت سیاسی مردم در انتخابات می شود، گفت: برای آشنایی مردم با کاندیداها و برنامه های آن ها مناظره ها بسیار اثر دارد. در یک نظرسنجی معتبر نشان داده شده که کاندیدایی که قبل از مناظره فقط پنج درصد مردم او را می شناختند بعد از مناظره ها این شناخته به 40 درصد افزایش یافته بود.
دارابی با اعتقاد بر اینکه مناظره بیانگر عدالت رسانه ای توسط رسانه ملی است، اظهار کرد: هر کاندیدایی که از نظر قانون احراز صلاحیت شده باشد فارغ از خط و تفکر سیاسی و به دور از توانایی های مالی و امکانات به راحتی از این رسانه امکان حضور و بیان برنامه ها و دیدگاه های خود را پیدا می کند.
وی افزایش سطح رقابت در میان کاندیداها و جناح های سیاسی را از دیگر فواید مناظره عنوان کرد و گفت: چرا که همه توان فکری، علمی، تجربه و سوابق مدیریتی کاندیدا و حامیان آن بدون رتوش در معرض افکار عمومی قرار می گیرد.
وی همچنین تأکید کرد: این مدل ساختار برنامه سازی روشی موفق در جلوگیری از ریخت و پاش های مالی و اسراف در تبلیغات است.
دارابی سپس یادآور شد: مناظره موجب تضارب آرا، چند صدایی و فراهم ساختن تکثر گرایش های سیاسی نقش برجسته دارد.
معاون سیمای استان ها در عین حال با اشاره به اشکالاتی که بر مناظره ها وارد است نیز عنوان کرد: هر کس سخنورتر و قدرت بیان بهتری دارد نتیجه بهتری می گیرد که گاهی اوقات با هوچی گری و فریبکاری همراه می شود. مناظره گاهی مرزهای اخلاقی را نادیده می گیرد و هرکس قدر توان بیشتری در بداخلاقی و هنجارشکنی دارد متأسفانه نتیجه بهتری می گیرد!
وی همچنین افزود: مناظره گاهی تبدیل به فرصتی برای تسویه حساب های سیاسی، جناحی، باندی و شخصی می شود. همچنین قدرت احساسی، عواطف، روانی غالبا بر قدرت عقلانی و خردورزی غلبه می یابد.
دارابی همچنین یادآور شد: مناظره گاهی اوقات نماد ریاکاری، تزویر و نفاق است. ارائه چهره و شخصیتی غیر از آنچه هست و همه این ها ضرر و زیان مناظره است. با این همه باید از مناظره دفاع کرد و نقایص و اشکالات آن را برطرف کرد. باید راه گفت و گو و تعامل را باز نگه داشت.
وی در پایان تأکید کرده است: مناظره باید نماد خردورزی، شرح صدر، تعامل، گفت و گو، تاب آوری و مدارای جامعه ایرانی باشد نه نماد پریشان احوالی، ریاکاری و دغل بازی. مناظره باید عیار جوانمردی و راستی باشد. باید سازوکاری برای نظارت، داوری و راستی آزمایی مناظره های انتخاباتی، تلویزیونی طراحی و اجرا کرد.
دیدگاه تان را بنویسید