کد خبر: 489197
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۳ ۱۶:۰۰:۱۴
| |

سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه:

سازمان بازرسی علت قطعی مکرر برق را پیگیری می‌کند / باید صهیونیست‎های جنایتکار تحت تعقیب قرار گیرند / نباید اجازه دهیم تعداد زندانیان در کشور افزایش یابد

رئیس قوه قضاییه گفت: بررسی علت قطعی‎های مکرر برق با توجه به در پیش بودن تابستان و افزایش مصرف برق در این فصل، یکی از مصادیق اصلی رسیدگی به حقوق عامه است و نباید نسبت به تضییع این حق بی توجهی صورت گیرد.

سازمان بازرسی علت قطعی مکرر برق را پیگیری می‌کند / باید صهیونیست‎های جنایتکار تحت تعقیب قرار گیرند / نباید اجازه دهیم تعداد زندانیان در کشور افزایش یابد
کد خبر: 489197
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۳ ۱۶:۰۰:۱۴

اعتمادآنلاین| رئیس قوه قضاییه گفت: بررسی علت قطعی‎های مکرر برق با توجه به در پیش بودن تابستان و افزایش مصرف برق در این فصل، یکی از مصادیق اصلی رسیدگی به حقوق عامه است و نباید نسبت به تضییع این حق بی توجهی صورت گیرد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح امروز دوشنبه (سوم خرداد 1400) شورای عالی قوه قضاییه، با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و بزرگداشت مقاومت مردم این شهر حماسه ساز، تقارن این روز و ایام «مقاومت مردم مظلوم دزفول» با «مقاومت و پیروزی مردم فلسطین در برابر صهیونیست‎ها» را الهام بخش دانست.

رئیس قوه قضاییه گفت: پیروزی مردم غزه، قدس شریف و کرانه باختری در برابر رژیم صهیونیستی برای چندمین بار نشان داد که مقاومت مردم فلسطین و ملت‎های منطقه در برابر دشمنان جواب می دهد و آنها را به عقب می راند.

رئیسی همچنین با گرامیداشت ایام «مقاومت مردم مظلوم دزفول» تصریح کرد: نام آور شدن دزفول به خاطر مقاومت مردم این شهر در برابر موشک باران بیرحمانه دشمنان بود و امروز هم غزه به عنوان منطقه‎ای که بیشترین جمعیت را در بین شهرهای فلسطین دارد، در سخت‎ترین شرایط مردانه در مقابل صهیونیست‎ها ایستاد و مقاومت مردم غزه نیز همچون مقاومت مردم دزفول زبانزد شده است.

رئیس دستگاه قضا متذکر شد: باید صهیونیست‎های جنایتکار تحت تعقیب قرار گیرند و برای محاکمه به محاکم و مجامع بین المللی سپرده شوند و نباید از پیگیری جنایات بزرگی که مرتکب شده‎اند غفلت کرد.

وی تقارن روز مقاومت و ایثار و پیروزی ملت ایران با پیروزی مردم شجاع فلسطین و ایستادگی مردم منطقه را نویدبخش فتوحات آینده دانست و گفت: فتح المبین حقیقی در آینده‎ای بسیار نزدیک با آزادی قدس شریف نصیب امت اسلام خواهد شد.

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش «صیانت از حقوق عامه و حقوق شهروندی» را از مهم ترین مأموریت‎های دستگاه قضا عنوان کرد که مقام معظم رهبری در دیدار سال گذشته با مسئولان عالی قضایی بر پیگیری آن تأکید کردند.

رئیسی گفت: دانشگاه‎ها، حوزه‎ها و مراکز پژوهشی قوه قضاییه باید ابعاد و مصادیق حقوق عامه را روشن کنند تا آنچه به عنوان وظایف دستگاه قضا در قانون اساسی تعیین شده، با بهترین روش های اجرایی و میدانی پیگیری شود.

رئیس قوه قضاییه از حق آموزش، حق بهداشت و حق برخورداری از مسکن مناسب به عنوان نمونه‎هایی از مصادیق حقوق شهروندی یاد کرد و گفت: دادستانی کل کشور اقدامات خوبی برای احقاق حقوق عامه انجام داده اما کارهای انجام شده کافی نیست و حقوق مردم باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.

رئیسی بر لزوم توجه به اصل پیشگیری در پیگیری حقوق عامه نیز تأکید کرد و افزود: حقوق عامه به‎معنی حقوق همه مردم است و هر جا بحث حقوق مردم مطرح است، باید به‎طور جدی مراقبت شود تا حقوق مردم از سوی هیچ‎کسی در هر جایگاهی که قرار دارد تضییع نشود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارش برخی اعضای شورای عالی قوه قضاییه درباره موضوع قطعی مکرر برق در روزهای گذشته، سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور را مأمور بررسی و پیگیری علت این قطعی ها کرد.

رئیسی با اشاره به در پیش بودن تابستان و افزایش مصرف برق در این فصل تصریح کرد: این موضوع یکی از مصادیق اصلی حقوق عامه است و نباید نسبت به تضییع آن بی توجهی صورت گیرد.

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم توجه به خانواده‎های زندانیان تأکید کرد و گفت: توجه به خانواده زندانیان از رویکردهای جدید سازمان زندان هاست که اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام شده اما این کار فقط وظیفه سازمان زندان ها نیست.

رئیسی افزود: اگر کسی به هر دلیلی محکوم به زندان شد و به حبس رفت، خانواده او گناهی ندارد و باید پدر، مادر، همسر، فرزندانش و کسانی که تحت تکفل او قرار دارند گرامی داشته شوند و به مشکلات آنها توجه شود.

رئیس قوه قضاییه متذکر شد: توجه نکردن به وضعیت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی خانواده زندانی به عنوان یک خانواده آسیب‎دیده، موجب آسیب‎های مضاعف می شود و همکاران ما و قضات عزیز باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

رئیسی «زندان زدایی و استفاده از مجازات‎های جایگزین حبس» را از سیاست‎های ابلاغی مقام معظم رهبری به قوه قضاییه عنوان کرد و گفت که «افزایش آمار مجازات‎های جایگزین حبس در دوره تحول قضایی نشانگر توجه ویژه همکاران دستگاه قضا به این سیاست است».

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدامات انجام شده در اجرای سیاست حبس زدایی و تأکید بر تداوم آن به ویژه در شرایط کرونایی متذکر شد: نگذاریم تعداد زندانیان در کشور افزایش یابد اما اگر جایی هم هیچ راهی جز صدور حکم زندان برای یک فرد وجود نداشت، خانواده او باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیسی تأکید کرد: حمایت از خانواده زندانیان نباید به‎صورت یک امر حاشیه‎ای و موردی دیده شود بلکه باید این موضوع به‎صورت یک وظیفه سازمانی به‎طور مستمر در دستور کار سازمان زندان ها و انجمن حمایت از زندانیان قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه همچنین در واکنش به گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص انتشار تصاویری از هزاران تن پیاز در شهر منوجان استان کرمان که صاحب آن به دلیل نبود مشتری اعلام کرده بود حاضر است این اقلام را به صورت رایگان توزیع کند، گفت: در مورد توزیع و فروش محصولات کشاورزی مانند پیاز، گوجه و هندوانه که در این فصل با افزایش تولید آنها مواجه هستیم، لازم است تدبیری عاجل صورت گیرد.

رئیسی ادامه داد: این خیلی بد است که یک روز در تأمین این اقلام در سطح کشور مشکل داشته باشیم که مردم دچار مشکل شوند و یک روز هم با انباشت و مازاد آن مواجه باشیم که کشاورز ضرر کند.

رئیس قوه قضاییه همچنین درباره برخی گرانی های اخیر خصوصاً افزایش غیرقانونی قیمت نان در برخی نانوایی ها، سازمان بازرسی کل کشور را مأمور کرد بر اساس وظایف قانونی خود به این موضوع رسیدگی کرده و به مجموعه‎های خاطی تذکر داده و برخورد لازم را نسبت به آنها اعمال نماید.

در این جلسه، آقای محمدمهدی حاج‎محدی رئیس سازمان زندان ها با اشاره به فرارسیدن روز 5 خرداد که به عنوان «روز خانواده زندانیان» نامگذاری شده، از اجرای پویش «پنجره فولاد» با هدف «حمایت از خانواده زندانیان و حل مشکلات زندانیان نیازمند» خبر داد و گفت: در این طرح کارکنان سازمان زندان ها و افراد داوطلب ماهانه به نیت امام هشتم (ع) ماهانه مبلغ 8 هزار تومان برای کمک به خانواده زندنیان و زندانیان نیازمند اختصاص خواهند داد.

حجت‎الاسلام عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز در این نشست از شناسایی و انهدام یک باند کلاهبرداری و ارتشاء در شهر بهبهان خبر داد و گفت که سردسته این باند 48 هکتار زمین را که ارزش آن 155 میلیارد تومان برآورد می شود، به‎صورت غیرقانونی و با جعل سند، اغفال و ارتشاء در قالب قطعات کوچک به مردم فروخته که در راستای حمایت از مالباختگان و بازگرداندن اموال دستگیر و برای او و دیگر اعضای باند پرونده قضایی تشکیل شده است.

سخنگوی دستگاه قضا نیز در این جلسه با اشاره به تأکید رئیس قوه قضاییه مبنی بر پیگیری بی وقفه اقدامات و مأموریت‎های قوه قضاییه در دوره انتخابات همچون ایام گذشته، گفت: مأموریت‎ها و کارها در قوه قضاییه بدون هیچ سستی و بلکه در برخی موارد با اهتمام بیشتر در حال انجام و پیگیری است.

غلامحسین اسماعیلی به انتشار دستورالعمل نحوه انتشار احکام دادگاه‎ها و برگزاری دادگاه‎های علنی توسط رئیس قوه قضاییه در هفته گذشته به عنوان یکی از این اقدامات اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل یک اتفاق بسیار مهم در عرصه شفافیت و شفاف‎سازی اطلاع‌‎رسانی درباره دادگاه‎ها و نظام قضایی کشور خواهد بود.

وی تاکید کرد که دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر عدم انتشار صوت و تصویر ایشان در رسانه ملی نباید موجب عدم انعکاس سایر اقدامات دستگاه بزرگ قضائی کشور در رسانه ملی و سایر رسانه ها شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم با اشاره به فرارسیدن «روز ملی جمعیت»، گفت: هفته گذشته از سازمان بازرسی به دلیل اقداماتی که در موضوع جمعیت انجام داده، به عنوان یکی از دستگاه های برتر کشور تقدیر شد.

حجت‎‌الاسلام درویشیان همچنین با اشاره به برخی نابسامانی ها در بازار آرد و نان گفت: در موضوع توزیع آرد یارانه‎ای متاسفانه به دلیل برخی بی نظمی ها و عدم نظارت بر توزیع عادلانه این اقلام با بازرسی های صورت گرفته در یکی از انبارهای کشور، 2 هزار و 500 کیسه از آردهای یارانه‎ای کشف شد که با تعویض کیسه‎ها به صورت آزاد فروخته می شد که با عوامل مؤثر در این موضوع برخورد شد.

وی درباره افزایش قیمت نان نیز تأکید کرد که برای این موضوع هیچ مصوبه‎ای وجود نداشته و این موضوع به صورت رسمی هم به دستگاه مربوطه اعلام شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین درباره انتشار تصاویری مبنی بر رهاکردن هزاران تن پیاز در یکی از شهرهای استان کرمان توسط کشاورزان به دلیل نداشتن مشتری اعلام کرد: بررسی های سازمان بارزرسی حاکی از آن است که این موضوع صحت داشته اما این مشکل تنها مربوط به آن منطقه نیست.

حجت‌‎الاسلام درویشیان تأکید کرد: به دلیل عدم برنامه ریزی منظم و پایش میزان دقیق محصولات کشاورزی مورد نیاز و مناطقی که ظرفیت تولید این اقلام را دارند، هر ساله شاهد این نوع نابسامانی ها در تولید و عرضه برخی محصولات کشاورزی هستیم که بعضاً موجب کاهش شدید یا هدررفت دسترنج کشاورزان می شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها