کاش شورای نگهبان این «خودزنی» را به جوانان اصولگرا توضیح دهد
در واقع جهانگیری میتوانست به هدفی سهل و آسان برای حمله کاندیداهای اصولگرا به کارنامه دولت روحانی تبدیل شود و بخشی از ضعفهای آنها را بپوشاند.
اعتمادآنلاین| احمد زیدآبادی در یادداشتی نوشت:
مدت سه شبانه- روز به این فکر مشغولم که چرا شورای نگهبان پیروزی به نسبت سهلالوصول کاندیدای مورد نظر خود را در رقابت با افرادی مانند جهانگیری و لاریجانی به یک موضوع تهی و فاقد معنا تبدیل کرد؟ اما عقلم به جایی قد نمیدهد!
به نظر من، تأیید صلاحیت جهانگیری سبب حمایت نهاد اجماعساز اصلاحطلبان (ناسا) از او ومشارکتِ فعالشان در انتخابات میشد بدون آنکه سقف رأیشان به سه میلیون برسد!
در واقع جهانگیری میتوانست به هدفی سهل و آسان برای حمله کاندیداهای اصولگرا به کارنامه دولت روحانی تبدیل شود و بخشی از ضعفهای آنها را بپوشاند.
یعنی خدمتی بهتر از رد صلاحیت جهانگیری به اصلاحطلبان و نجات آنها از تفرقه و شکست سنگین در انتخابات قابل تصور بود؟ من در نوشتهام خطاب به جهانگیری نوشته بودم که او باید از خدا بخواهد که شورای نگهبان صلاحیت او را تأیید نکند. نمیدانم جهانگیری این دعا را کرد یا خیر، اما هر چه بود خدا به دادش رسید!
لاریجانی هم به نظرم با قدرت کلام خود شور و شوقی در میان بخشی از افراد محافظهکار جامعه برمیانگیخت و به احتمال زیاد، رأی بخش مهمی از بدنه تکنوکرات و بروکراتِ حامی اصلاحطلبان را به سمت خود میکشید و باعث تفرقه در صفوف آنان میشد بیآنکه در نهایت از از شانسِ بالایی برای شکست رئیسی برخوردار باشد.
با حذف او از گردنه انتخابات، تنور انتخابات که برای پختن هر نوع نانی در آن، به هر حال باید مقداری گرم باشد، به کلی یخ کرد!
بنابراین، با هر نوع محاسبه ابتدایی، تأیید صلاحیت جهانگیری و لاریجانی از هر جهت به نفع اصولگرایان و به زیان اصلاحطلبان بود! پس چرا داستان به صورت عکس اتفاق افتاد؟ این پرسشی است که حامیان جوان اصولگرایان باید پاسخ آن را از نهادهای تصمیمساز طلب کنند چرا که آنان بازنده اصلی این "خودزنی" بیسابقه هستند!
اگر آنها پاسخی برای این پرسش یافتند امثال مرا هم در جریان بگذارند. گرچه کل داستان انتخابات برای من فاقد اهمیت است، اما آگاهی از نوع محاسبه عوامل اصلی این تصمیم، برای فرونشاندن کنجکاوی یک تحلیلگر امری ضروری است!
دیدگاه تان را بنویسید