انتخابات 1400| زور ردصلاحیتها به عدم حضور اصلاحطلبان پای صندوقهای رای نرسید
چهرههای شاخص اصلاحطلب و اعتدالگرا یا در مراکز اخذ رای معروف حضور یافتند و رای خود را به صندوق انداختند یا با حسابهای کاربریشان در توییتر و اینستاگرام از رای دادن یا حتی رای ندادن در 28 خرداد نوشتند.
اعتمادآنلاین| حسینیه جماران و ارشاد اگرچه نه پرشور و همچون سالهای پیشین اما دیروز باز هم میزبان چهرههای اغلب اصلاحطلب و اعتدالگرا بودند. سیدحسن خمینی با همراهی پسرش همان ساعات اولیه رای خود را به صندوق انداخت و البته از اعضای خاندان خمینی، سیدعلی، برادر کوچکتر که مدتهاست در نجف به سر میبرد، در شعبه رایگیری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف حضور یافت. زهرا مصطفوی، دختر بنیانگذار انقلاب نیز رای خود را مطابق معمول در جماران به صندوق انداخت و سیدمحمد موسویبجنوردی، پدر همسر سیدحسن خمینی نیز جماران را برای رای دادن انتخاب کرد.
به گزارش روزنامه اعتماد، سیدمحمد خاتمی نیز دیروز به حسینیه جماران رفت و پس از اینکه رای خود را به صندوق انداخت، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که پیامی برای مردم ایران دارد، به بیان این جمله کوتاه «از ملت ایران ممنونم» اکتفا کرد و در واکنش به پرسشی دیگر درباره پیشبینیاش از نتیجه انتخابات گفت که «من اهل پیشبینی نیستم.» همزمان صفحه اینستاگرام منسوب به سیدمحمد خاتمی این جمله را که «امیدوارم مردم همت کنند و در این انتخابات طرحی را که ریخته شده تا به هر قیمت، ولو با کنار زدن مردم و تعطیل کردن رأی و آزادی جامعه یک جریان حاکم شود، برهم بزنند» که بخشی از سخنان او در روز 27 خرداد و دیدار خاتمی با 21 عضو «لیست جمهور» انتخابات شورای ششم بود، بازنشر کرد.
محمدعلی ابطحی، رییس دفتر و معاون پارلمانی سیدمحمد خاتمی در دوران اصلاحات هم در توییتی از رای خاتمی به عبدالناصر همتی خبر داد. او که هر هفته در نشست مجمع روحانیون مبارز با خاتمی معاشرت دارد، درحالی که این هفتههای اخیر بحث انتخابات در این نشستها داغ بود، در توییتی نوشت: «بعضی هنوز باورشان نیست که رای آقای خاتمی، همتی است. ادبیات دیروز دعوت به مشارکت و تشکر از آقای مهرعلیزاده برای انسجام اصلاحطلبان یعنی رای به همتی و اعتراض به ردصلاحیت شخصیتهای برجسته اصلاحطلب. ضمنا این نکته را از قول خودم نمیگویم. میدانم نظر آقای خاتمی است.» مهدی کروبی، دبیرکل پیشین حزب اعتماد ملی هم در حصر رای خود را به صندوق انداخت و به عبدالناصر همتی رای داد.
محمدرضا عارف، رییس بنیاد امید ایرانیان و نماینده سابق مجلس نیز همراه همسرش در جماران حاضر شد، رای داد و به خبرنگاران گفت: «در این دوره گلههای مردم بیشتر شده ولی امیدواریم مردم حرف آخر را بزنند و این انتخاب در راستای رفع مشکلات مردم باشد.» محسن مهرعلیزاده، کاندیدای انصرافی انتخابات ریاستجمهوری نیز همراه با محمدجواد حقشناس و محمود زمانی قمی از اعضای ستادش برای رای دادن به حسینیه جماران رفتند. مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر پنجم، عباس آخوندی و تعدادی از چهرههای دولتی نیز رای خود را به صندوق جماران انداختند.
معتدلان ناراضی
علیاکبر ناطقنوری ازجمله چهرههای اعتدالگرایی بود که حسینیه ارشاد را برای رای دادن انتخاب کرد. او دقایقی پس از آغاز رسمی انتخابات ریاستجمهوری دوره سیزدهم در خیابان شریعتی تهران حضور پیدا کرد تا رایش را در حسینیه ارشاد به صندوق بیندازد. همان زمان شائبهای در فضای مجازی و رسانهای ایجاد شد که پس از احراز هویت از ناطقنوری برای رای دادن به «لیست جمهور» تهران ممانعت شده و به او گفتهاند که باید در حوزه لواسانات در انتخابات شوراها شرکت کند. ساعاتی بعد اما رییس دفتر ناطقنوری این خبر را تکذیب کرد و به خبرآنلاین گفت که ناطقنوری در هر 4 انتخابات شرکت کرده است.
علی لاریجانی، کاندیدای احراز صلاحیتنشده انتخابات نیز که با دلخوری کناری نشست و صحنه انتخابات را تماشا کرد، برای روز رایگیری در تهران نماند. او که دیروز در استانداری مازندران، زادگاهش رای خود را به صندوق انداخت، در جمع خرنگاران گفت: «مصالح کشور مربوط به خودمان است؛ پس قهر کردن با خودمان معنی ندارد باید نگاه ایجابی، مثبت و سازنده، اصلاحی و راهحل داشت مشکلات را رفع کنیم مانند بیماری که عضوی از بدنش بیمار است و ناامید است.»
علی مطهری، دیگر کاندیدای رد صلاحیت شده انتخابات ریاستجمهوری همچون ناطقنوری برای رای دادن به حسینیه ارشاد رفت؛ جایی که تنها کاندیدای نزدیک به اصلاحطلبان و اعتدالگرایان یعنی عبدالناصر همتی نیز همراه با همسرش آنجا را برای رای دادن انتخاب کردند. مطهری هم پس از رای دادن به برجام و رفع تحریمها اشاره و تاکید کرد که مشارکت بالا پیام مهمی برای جهان دارد.
مخالفان و موافقان حضور
چهرههای شاخص اصلاحطلب و اعتدالگرا یا در مراکز اخذ رای معروف حضور یافتند و رای خود را به صندوق انداختند یا با حسابهای کاربریشان در توییتر و اینستاگرام از رای دادن یا حتی رای ندادن در 28 خرداد نوشتند. ازجمله غلامحسین کرباسچی، دبیرکل کارگزاران با هشتگ همتی نوشت: «در تاریخ میماند که هر یک از ما کجا ایستادیم.» محمود صادقی، نماینده مجلس دهم از «شکست پروژه تحریم انتخابات» نوشت. مصطفی کواکبیان، دبیرکل مردمسالاری نیز از رای اعتراضی مردم گفت و البته کنار همه موافقان شرکت در انتخابات، چهرههای مخالف مشارکت که اغلب سکوت کردند و بعضا از دلایل عدم مشارکتشان نوشتند.
دیدگاه تان را بنویسید