این فرمانده معروف ارتش، وزیر دفاع دولت رئیسی است؟
گمانهزنیها از حضور معاون هماهنگ کننده ارتش جمهموری اسلامی به عنوان وزیر دفاع در کابینه رئیسی خبر میدهند.
اعتمادآنلاین| 14 مرداد 1400 مراسم تحلیف رئیس سیزدهمین دولت ایران برگزار میشود و سید ابراهیم رئیسی رسما زمام امور اجرایی کشور را در دست میگیرد و باید مردان کابینهاش را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.
به گزارش ایلنا، درباره کابینه دولت سیزدهم گمانهزنی و حتی نگرانیهایی وجود دارد؛ زیرا در زمان انتخابات کسانی امور ستاد رئیسی را در دست گرفتند که بعضا از چهرههای تندرو در سیاست ایران بودند و همین امر گمانهزنیهایی را تقویت کرد که شاید تندروها در دولت سیزدهم بر کرسیوزارتخانه بنشینند، آن هم در شرایطی که بیش از هر زمانی کشور نیاز دارد از هر تنشی چه داخلی و چه خارجی دوری گزیند.
آیا یک ارتشی وزیر دفاع رئیسی میشود؟
در این میان برخی وزارتخانه بیش از سایر وزارتخانهها مورد اهمیت و تاکید قرار میگیرند، وزارتخانههایی همچون وزارت امور خارجه، کشور، اطلاعات و دفاع که به گفته کارشناسان عرصه سیاسی کشور در این وزارتخانهها کسانی باید روی صندلی بنشینند که قوه عاقله داشته و بتوانند به دور از نگاه حزبی و جناحی و تندروی امور را پیش ببرند؛ آن هم امروز که در عرصه بینالمللی گرههای بسیاری داریم. در این میان گمانهزنیها درباره انتخاب دریادار حبیب الله سیاری به عنوان وزیر دفاع در کابینه رئیسی تقویت شده است.
دریادار سیاری این روزها به عنوان معاون هماهنگکننده فرمانده کل ارتش فعالیت میکند و ریاست ستاد مشترک ارتش را برعهده دارد. وی سال گذشته به دلیل انتقاداتش در خصوص نادیده گرفتن نقش ارتش جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفت. وی در یک مصاحبه که پس از انتشار آن مورد نقد برخی جریانهای سیاسی قرار گرفت، عنوان کرد: نیروهای مسلح نباید در سیاست دخالت کنند چون سیاستزدگی برای نیروهای مسلح آسیب است و این به این معنا نیست که سیاست را نمیفهمیم. ما سیاست را خوب تحلیل میکنیم و متوجه میشویم٬ اما وارد سیاست نمیشویم.
یا در جای دیگر میگوید: بسیاری، نبود عکس و فیلم کافی از حضور ارتش در هنگام جنگ را به حساب حضور کمرنگ ارتش در جنگ میگذارند که به گفته او دلیلش اجازه ندادن ارتش برای فیلمبرداری از نیروهایش در جریان جنگ بوده و میگوید که ارتش هنوز هم اجازه عکاسی و فیلمبرداری در محیط نظامی را نمیدهد!
سیاری همان زمان در بحثی دیگر نقدش را متوجه سینما و تلویزیون کرد و گفت: تصویری که حاتمیکیا از سرتیپ ولیالله فلاحی٬ فرمانده یگانهای ارتش در درگیری کردستان به تصویر میکشد٬ کاملا دور از واقعیت است و یا در سریال کیمیا یک دختر نوجوان در خط مقدم جنگ ایران و عراق قرار میگیرد آیا ما اینقدر بیغیرتیم که بگذاریم دختر 14 سالهمان برود و در خط مقدم بجنگد؟
صحبتهای سیاری در مصاحبه مذکور تا مدتها مورد بحث قرار گرفت جریانی آن را نقد و جریانی دیگر از این مصاحبه دفاع کردند و گفتند که سخنان وی درباره نادیده گرفتن نقش ارتش درست بوده و همین مساله بیش از گذشته نام وی را بر سر زبانها انداخت.
آیا گمانهها برای انتخاب سیاری به عنوان وزیر دفاع رئیسی قوت گرفته است؟
حال که چیزی به مراسم تحلیف رئیسی و معرفی کابینه نمانده است، زمزمههای جدی برای معرفی امیر دریادار حبیب الله سیاری به عنوان وزیر دفاع دولت سیزدهم به گوش میرسد و شنیدهها از منابع معتبر حاکی از موافقت امیر سیاری در صورت اخذ مجوز از فرماندهی معظم کل قوا است.
امیر دریادار سیاری به عنوان چهرهای موجه و محبوب در بین فرماندهان ارشد نیروهای مسلح کشور شناخته میشود، اگر سوابق پیشین وی را مرور کنیم نقاطی قابل توجه است، یک دهه فرماندهی او بر نیروی دریایی ارتش از ابعاد مختلف اعم از به روز رسانی تجهیزات، اجرای ماموریتها و عملیاتهای مهم و راهبردی، معطوف کردن توجه مسئولان کشوری و لشکری به اهمیت سواحل مکران و توسعه دریامحور کشور، تقویت تعاملات با سایر کشورها و احیای دیپلماسی دریایی حائز اهمیت بوده و میتوان گفت دوران فرماندهی امیر سیاری بر نیروی دریایی نقطه عطف این نیرو پس از انقلاب محسوب میشود.
برخلاف برخی که هنوز از اظهارات دریادار سیاری درباره نقش ارتش گلهمند هستند برخی معتقدند که کارنامه خدمتی سیاری ثابت میکند که انتخاب او به عنوان وزیر دفاع در کابینه رئیسی عاقلانهترین و منطقیترین انتخاب است.
دیدگاه تان را بنویسید