کد خبر: 517096
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۸ ۱۲:۱۰:۴۴
| |

محمدحسن آصفری، نماینده مجلس:

دستگاه دیپلماسی دولت آقای روحانی به هیچ‌وجه دیپلماسی فعالی نداشت/حالا نتیجه‌اش مواضع ضدایرانی جمهوری آذربایجان است/حتی عراق که تحت حمایت ایران قرار داشت با ایران همراه نیست/ما در حوزه میدان هزینه‌های بسیاری دادیم؛ که باعث شد تا بسیاری از کشورهای منطقه در

نماینده مجلس موسوم به انقلابی یازدهم گفت: ایران در دولت آقای روحانی نتوانست با کشورهای قفقاز ارتباط خوبی برقرار کند و حالا نتیجه‌اش مواضع ضدایرانی جمهوری آذربایجان است یا می‌بینیم که حتی عراق که تحت حمایت ایران قرار داشت با ایران همراه نیست. واقعیت این است که دستگاه دیپلماسی دولت آقای روحانی به هیچ‌وجه دیپلماسی فعالی نداشت و اگر می‌توانستیم از ظرفیت‌های منطقه‌ای استفاده خوبی داشته باشیم، اکنون دولت جدید با این میزان از مشکلات رو‌به‌رو نبود.

دستگاه دیپلماسی دولت آقای روحانی به هیچ‌وجه دیپلماسی فعالی نداشت/حالا نتیجه‌اش مواضع ضدایرانی جمهوری آذربایجان است/حتی عراق که تحت حمایت ایران قرار داشت با ایران همراه نیست/ما در حوزه میدان هزینه‌های بسیاری دادیم؛ که باعث شد تا بسیاری از کشورهای منطقه در
کد خبر: 517096
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۸ ۱۲:۱۰:۴۴

اعتمادآنلاین| عرصه سیاست خارجی، عرصه‌ای تعیین‌کننده برای این روزهای ایران است زیرا اگر ایران بتواند با موضعی قدرتمند در مذاکرات وین شرکت کند و برجام را به شکلی که تأمین‌کننده منافع ملی مردم ایران باشد، احیاء کند، حتما در مسیر اقتصادی و سیاست خارجی کشورمان تحولات مهمی رخ خواهد داد.

به گزارش فردا، محمدحسن آصفری، نماینده مجلس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره این موضوع گفت: «متأسفانه دستگاه دیپلماسی ایران در نزدیک به یک دهه گذشته نتوانست بر اساس منافع ملی عمل کند و امروز ما شاهدیم که هزینه خواب خرگوشی تیم دیپلماسی پیشین را می‌دهیم. وقتی به اطراف خود نگاه کنیم، در می‌یابیم که هیچ چیز سر جایش خودش نیست. ایران در دولت آقای روحانی نتوانست با کشورهای قفقاز ارتباط خوبی برقرار کند و حالا نتیجه‌اش مواضع ضدایرانی جمهوری آذربایجان است یا می‌بینیم که حتی عراق که تحت حمایت ایران قرار داشت با ایران همراه نیست. واقعیت این است که دستگاه دیپلماسی دولت آقای روحانی به هیچ‌وجه دیپلماسی فعالی نداشت و اگر می‌توانستیم از ظرفیت‌های منطقه‌ای استفاده خوبی داشته باشیم، اکنون دولت جدید با این میزان از مشکلات رو‌به‌رو نبود».


او درباره علملکرد دولت قبل در حوزه برجام هم بیان کرد: «موضوع برجام به طور مستقیم به اقتصاد کشور مربوط است. دنیای امروز، دنیای رقابت است و اگر ما در حوزه اقتصادی غفلت کنیم، دچار خسران بسیاری می‌شویم. ما در حوزه میدان هزینه‌های بسیاری دادیم و اتفاقا حضور ایران در میدان باعث شد تا بسیاری از کشورهای منطقه در امنیت به سر ببرند. ایران بیش از همه کشورهای منطقه در این حوزه هزینه داد اما دستگاه دیپلماسی نتوانست در ارتباط با کشورهای همسایه این موضوع را جا بیندازد که ایران چه‌طور باعث امنیت منطقه شد».



این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره ضرورت‌های کنونی در حوزه برجام اظهار کرد: «اکنون صرفا باید به فرجام برجام اندیشید؛ اینکه تمام تحریم‌ها لغو شود و ایران بتواند همسایه‌های شرقی و نهادهای بین‌المللی را مجاب کند که اگر گشایشی در اقتصاد ایران به وجود آید، امکان سرمایه‌گذاری وسیعی وجود خواهد داشت».​

او همچنین بیان کرد: «در مذاکرات دیگر نباید اشتباه شود تا غربی‌ها با استفاده از واژگانی منافع خود را ببرند و به منافع ملی ما لطمه بزنند».


این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین تصریح کرد: «ما از روس‌ها نیز انتظار داریم تا در مذاکرات بیش از گذشته با ایران همراهی کنند و مطمئن باشند که اگر تحریم‌های غربی‌ها رفع شود ایران همسایگان شمالی و شرقی را فراموش نمی‌کند».

آصفری در پایان درباره تیم مذاکره‌کننده فعلی گفت: «اکنون برای قضاوت درباره تیم مذاکره‌کننده زود است اما امید داریم که تیم فعلی با روحیه‌ای انقلابی، جهادی و با تکیه بر علم و آگاهی به مذاکرات برود و حواسشان باشد که اشتباهات تیم مذاکره‌کننده قبلی را تکرار نکنند».

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها