کد خبر: 520566
|
۱۴۰۰/۰۸/۱۰ ۱۵:۲۳:۰۰
| |

مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی:

تصمیم‌گیری‌های گذشته زمینه‌ساز بروز حمله سایبری اخیر بوده است

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از بررسی ابعاد حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت در جلسه فوق العاده امروز این کمیسیون خبر داد.

تصمیم‌گیری‌های گذشته زمینه‌ساز بروز حمله سایبری اخیر بوده است
کد خبر: 520566
|
۱۴۰۰/۰۸/۱۰ ۱۵:۲۳:۰۰

اعتمادآنلاین| مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون میزبان مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی، مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و مدیرانی از سازمان پدافند غیرعامل و تعدادی از دستگاه های امنیتی و نظارتی بودیم.

به گزارش ایسنا، وی در ادامه اظهار کرد: صحبت های دوستان را از مجموعه‌های مختلف شنیدیم. اظهار نظر در خصوص اینکه دقیقا از چه طریقی این حمله سایبری رخ داده فعلا مقدور نبوده و نیاز به کار کارشناسی بیشتر و دقیق‌تری دارد. آنچه که واضح است این بوده که این حمله سایبری صورت گرفته و مشکلی که همه هموطنان تجربه کردند در جایگاه های سوخت کشور ایجاد شد. اطلاعات سرور جایگاه بلافاصله حذف شده بود و باعث بروز این مشکلات در جایگاه‌های سوخت شد. ارتباط جایگاه‌های سوخت با مرکز داده سامانه هوشمند سوخت قطع شد و این مشکل به وجود آمد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیگیری‌های لازم در حال انجام است تا علت وقوع این مسئله و اینکه از چه طریقی به وقوع پیوسته روشن گردد. کمیسیون نیز تاکید کرد هرچه سریع‌تر این موضوع روشن گردد و گزارش ان ارائه شود. چیزی که مشخص است برخی از تصمیم گیری‌های غلط و اشتباهات گذشته زمینه ساز بروز این حادثه شده است. سامانه هوشمند سوخت یک سامانه‌ای بود که برای سهمیه بندی راه اندازی شد. در ابتدا پیش بینی های خوبی در بعد نظارت صورت گرفته بود و حمایت های خوبی از سامانه هوشمند سوخت صورت گرفت اما به مرور این حمایت ها کاهش پیدا کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: بعدها تصمیماتی اتخاذ شد که منجر گردید تا این سامانه عملا کارایی و ماموریت‌هایی که برای آن تعریف شده بود را از دست بدهد. ما برای مدت طولانی بنزین تک نرخی را بدون محدودیت در کشور عرضه کردیم و خود این باعث شد ارتقاء و به روزرسانی سامانه هوشمند سوخت در کشور مغفول واقع شود. این سامانه چه از بعد تجهیزات و چه از بعد پروتکل های ارتباطی نیاز به بروزرسانی دارد.

وی افزود: بسیاری از این تجهیزات سالیان طولانی است که در حال کار کردن هستند. این تجهیزات چه به لحاظ نوسازی و چه به لحاظ به روزرسانی نیازمند توجه ویژه هستند. اشتباهات رخ داده در گذشته زمینه ساز اتفاقات این چنینی می شود. امیدواریم نسبت به اصلاح فرآیندها و ارتقای سامانه هوشمند سوخت در ابعاد امنیتی، سخت افزاری، نرم افزاری و ارتباطی اقدام لازم صورت گیرد تا شاهد تکرار این اتفاقات نباشیم.

وی در پایان بیان کرد: مقرر شد کمیته ای با محوریت کمیسیون انرژی با حضور همه نهادهای مذکور تشکیل شود تا موضوع را دقیق‌تر دنبال کرده و برنامه مشخص و زمان بندی شده ای تدوین شود تا هم امکان نظارت وجود داشته باشد و هم اطمینان حاصل شود که دیگر مشکلی از این بعد برای کشور به وجود نخواهد آمد. همچنین مقرر شد مجموعه پخش فرآورده های نفتی همت خود را برای بروزرسانی و شناسایی باگ های احتمالی که در سیستم وجود دارد به کار گیرد. این کمیته این موضوعات را دنبال خواهد کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها