کد خبر: 523027
|
۱۴۰۰/۰۸/۲۷ ۰۸:۱۶:۰۰
| |

معین الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس:

مجلس و دولت عهد اخوت نبسته اند / انتقاد نمایندگان به دولت از سر سهم خواهی نیست / مجلس از خطاهای دولت چشم پوشی نمی‌کند / دولت در این شرایط اقتصادی فرصت آزمون و خطا ندارد

معین الدین سعیدی از نمایندگان مجلس بر این باور است که قبلا گفته می شد که دولت قبلی همه چیز را به طرف غربی گره زده است اما الان مردم چنین چیزی را از ما نمی پذیرند بلکه آنها احساس می‌کنند که هم در قوه قضاییه و قوه مقننه و هم در قوه مجریه یک نوع همسویی وجود داشته باشد.

مجلس و دولت عهد اخوت نبسته اند / انتقاد نمایندگان به دولت از سر سهم خواهی نیست / مجلس از خطاهای دولت چشم پوشی نمی‌کند / دولت در این شرایط اقتصادی فرصت آزمون و خطا ندارد
کد خبر: 523027
|
۱۴۰۰/۰۸/۲۷ ۰۸:۱۶:۰۰

اعتمادآنلاین| سه ماه از عمر دولت ابراهیم رییسی بیشتر نگذشته است که انتقادات به دولت سیزدهم به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت آغاز شده است؛ انتقاداتی که هم از سوی سیاسیون منتقد و هم از سوی حامیان اصولگرای ابراهیم رییسی مطرح می‌شود.

نمایندگان مجلس که همواره مدعی بودند زود است دولت مورد نقد قرار گیرد حالا خودشان زودتر از بقیه دست به کار شده اند و از تریبون مجلس، رییسی و دولت و وزرایش را مورد نقد قرار داده و خواستار برنامه وی برای برون رفت از چالش های کشور شده اند.

به گزارش خبر آنلاین، معین الدین سعیدی از نمایندگان مجلس بر این باور است که هنوز زود است، کار عمومی دولت را مورد ارزیابی قرار دهیم اما از یک سو، انتقادات نمایندگان را چندان عجیب نمی داند و معتقد است که نمایندگان هر جا احساس کنند روند درستی، طی نمی شود وظیفه نظارتی خود را به جای می آورند از سوی دیگر هم اقدامات خوب دولت را قابل دفاع می داند.

نماینده مردم چابهار در مجلس عنوان می کند شخص بنده از رویکرد دولت آقای رییسی در بحث واکسیناسیون سراسری و حضور دولت در استانها در قالب سفرهای استانی دفاع کردم اما اینکه مثلا باید سه ماه زمان ببرد تا وزیر آموزش و پرورش مجددا معرفی شود روند قابل قبولی نیست. از این رو این رویکرد نمایندگان درست است.

او سرعت تغییرات در دولت را مطلوب می داند و تصریح می کند اینکه باید سرعت تغییرات بیشتر از این باشد موافق نیستم به هر حال دولت تغییر کرده است و رأی مردم، رأی برحقی بوده است. در این مسئله تردیدی نیست اما اینکه این دولت به سرعت و فوری و انقلابی، تغییراتی را انجام دهد نیازمند زمینه سازی‌ها و کار کارشناسی است که دولت آن را انجام می‌دهد. بنابراین اگر دولت به صورت فوری تغییراتی انجام می‌داد طبیعتا این انتقاد وارد می‌دانستند که چرا به صورت فوری و بدون کارشناسی، تغییرات را انجام می‌دهد.

او اشاره می کند این روند، سیر طبیعی و کارشناسی خود را دارد اما به نحوه برخی از انتصابات به شدت انتقاد دارم.

مشروح مصاحبه با معین الدین سعیدی از نمایندگان مجلس را می خوانید؛

*آقای سعیدی! ارزیابی شما از انتقادات زودهنگام نمایندگان به دولت رییسی چیست؟ با توجه به اینکه قبلا می گفتند پنج شش ماه باید از عمر دولت بگذرد اما الان بعد از سه ماه، انتقاداتشان را به دولت مطرح می کنند...

در حال حاضر صد روز از شروع به کار دولت گذشته است. برای ارزیابی کار عمومی دولت، طبیعتا کمی زود است اما اینکه چرا نمایندگان به این زودی، انتقاداتشان را مطرح می‌کنند طبیعی است اگر احساس کنند در جایی، روند درستی طی نمی‌شد وظیفه نظارتی نمایندگان ایجاب می‌کند که این موضوع را عنوان کنند همانطور که ما از اقدامات خوب دولت و قابل دفاع آن دفاع می‌کنیم طبیعتا اگر احساس کنیم مسیری به درستی طی نمی‌شود وظیفه نمایندگان طبق اصول مصرح قانون اساسی است که آن را مطرح کنند.

از رویکرد رییسی در انجام سفرهای استانی دفاع کردم اما....


به عنوان مثال بنده تاکنون چندین مصاحبه انجام داده ام و از رویکرد دولت آقای رییسی در بحث واکسیناسیون سراسری و حضور دولت در استانها در قالب سفرهای استانی دفاع کردم اما اینکه مثلا باید سه ماه زمان ببرد تا وزیر آموزش و پرورش مجددا معرفی شود روند قابل قبولی نیست. از این رو این رویکرد نمایندگان درست است.

تضعیف دولت، همه را دچار چالش می‌کند اما..../ مجلس و دولت عهد اخوت نبسته اند!


*از دیدگاه شما، این انتقادات زودهنگام ناشی از فشار مردم و افکار عمومی است و یا اینکه نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیده‌اند که دولت بی‌تحرک است و یا به باور بسیاری، این انتقادات حاکی از سهم‌خواهی است؟

طبیعتا وقتی از یک نماینده می‌پرسید که سهم‌خواهی رخ داده است یا خیر، در شرایط عادی، یک نماینده چنین موضوعی را نمی‌پذیرد. شخص بنده تاکنون در بحث انتصابات، مطلقا کاری انجام نداده‌ام که به معنای سهم خواهی باشد بلکه همه احساس می‌کنیم که در یک کشتی قرار داریم و الان تضعیف دولت، همه را دچار چالش می‌کند. حال این بدین معنا نیست که عهد اخوت بستیم.

انتقاد نمایندگان به دولت از سر سهم خواهی نیست بلکه...


در واقع بسیاری از نقص‌هایی که نمایندگان در حوزه دولت وارد می‌دانند ناشی از نگاه شخصی و بحث سهم‌خواهی نیست. به طور مشخص معرفی نکردن وزیر آموزش و پرورش به مدت سه ماه، هیچ ربطی به سهم‌خواهی ندارد علاوه بر این در حوزه‌های دیگر در ارتباط با برخی رویکردها درباره انتصابات، این شائبه در فضای عمومی کشور وجود دارد که نسبت‌های فامیلی در برخی انتصابات تاثیرگذار هستند. در نتیجه این موضوعی است که باید با حساسیت بیشتری دنبال شود. در مجموع برداشت بنده این نیست که مبنای نقد نمایندگان به دولت آقای رییسی، سهم‌خواهی باشد بلکه از حرّیت نمایندگان مجلس است که دولتی را که به لحاظ سیاسی، گرایش همسو با مجلس است را مورد نقد قرار می‌دهند اما در عین حال، اقدامات خوب آن را هم می بینند.

عیب این نکته بگفتی هنرش نیز بگو


*یعنی نمایندگان هم به این نتیجه رسیده‌اند که این دولت آن گونه که باید فعال نیست....

حداقل شخص بنده در عین حال که بسیاری از رویکردهای دولت را نه تنها قابل دفاع، بلکه قابل تحسین می‌دانم در عین حال به بسیاری از روندها و رویکردهای دولت، نقد کارشناسی دارم. به بیان دیگر معتقدم هم باید نقاط مثبت را ببینیم و هم به عنوان نمایندگان مردم و شأن نظارتی مجلس، سعی کنیم نقدهای خودمان را یک در قالب کارشناسی مطرح کنیم. به تعبیری«عیب این نکته بگفتی هنرش نیز بگو».

سرعت روند تغییرات در دولت مطلوب است/به برخی از انتصابات به شدت انتقاد دارم


*کُند بودن روند انتصابات، نه تنها مورد انتقاد نمایندگان مجلس بلکه حامیان اصولگرای ابراهیم رییسی است شما این روند را چگونه می‌بینید؟

لزوما من معتقد نیستم که باید سرعت تغییرات بیشتر از این باشد به هر حال دولت تغییر کرده است و رأی مردم، رأی برحقی بوده است. در این مسئله تردیدی نیست اما اینکه این دولت به سرعت و فوری و انقلابی، تغییراتی را انجام دهد نیازمند زمینه سازی‌ها و کار کارشناسی است که دولت آن را انجام می‌دهد. بنابراین اگر دولت به صورت فوری تغییراتی انجام می‌داد طبیعتا این انتقاد وارد می‌دانستند که چرا به صورت فوری و بدون کارشناسی، تغییرات را انجام می‌دهد بنابراین فکر می‌کنم این روند، سیر طبیعی و کارشناسی خود را دارد اما طبیعتا بنده به نحوه برخی از انتصابات به شدت انتقاد دارم.

به عنوان مثال انتظار داشتیم از ظرفیت نیروهای توانمند استان سیستان و بلوچستان در پست‌های کلان دولت استفاده شود که مطلقا این اتفاق رخ نداد و معدود پست‌هایی هم که قبلا داشتند هم از دست دادند. بنده معتقدم که نگاه ما نباید نگاه قومی و مذهبی باشد بلکه باید براساس شایسته سالاری باشد. سوال بنده این است که در بین نیروهای توانمند استان، فردی نبود که در جایگاه وزیر یا معاونین وزیر قرار گیرد؟! حتی در بین مدیران کل اقتصادی نیز از نخبه‌های استان سیستان و بلوچستان استفاده نشده است.

گلایه نمایندگان مجلس از رییسی درباره روند انتخاب استانداران

*رابطه دولت و مجلس پس از صدروز چگونه می‌بینید؟ آیا انتقادات نمایندگان، پایانی بر ماه عسل دولت و مجلس است؟

بنده نه به ماه عسل ابتدایی معتقدم و نه بر این باورم که سه طلاقه‌ای که رخ داده است. عمده وزرای پیشنهادی کابینه آقای رییسی، رأی بسیار بالایی را در مجلس به دست آورند به جز آقای باغگلی که گزینه آموزش و پرورش بود که رأی نیاورد. این نشانه تعامل سازنده مجلس شورای اسلامی بود اما در ادامه کار در بحث‌های مربوط به حوزه استانداران و چینشی که برایشان(شامل وزرای کابینه و معاونین) در نظر گرفتند این انتظار می‌رفت که از ظرفیت مشورتی نمایندگان استفاده شود البته بحث سهم‌خواهی مطرح نیست اما هر استانی، نیروهای توانمند خودشان را می‌شناسد و می‌توانستند از آنها در یک قالب کارشناسی و اصل شایسته سالاری استفاده شود که نشد.

دولت رییسی و مجلس انقلابی، در تقابل با یکدیگر نیستند/ نمایندگان براساس وظیفه نمایندگی‌شان عمل می‌کنند


طبیعتا جاده تعامل هیچ گاه یک سویه نیست اما معتقد نیستم دولت آقای رییسی و مجلس انقلابی، در تقابل با یکدیگر نیستند چنین موضوعی را بنده تایید نمی‌کنم شاهدیم که در بسیاری از لوایحی که دولت ارائه می دهد نمایندگان هم پای کار هستند. طرحی هم که برای حذف ارز ترجیحی داشتیم نمایندگان مناسب ندانستند و رأی مخالف دادند. بنابراین به جای اینکه بگوییم ماه عسل دولت و مجلس به پایان رسیده و وارد فاز تقابل شدیم چنین گزاره‌ای را نمی‌توانم تایید کنم بلکه نمایندگان براساس وظیفه نمایندگی‌شان عمل می‌کنند.

نمایندگان به سوگندشان عمل می کنند/مجلس از خطاهای دولت چشم پوشی نمی‌کند!


*آیا ممکن است این تعاملی که بین دولت و مجلس وجود دارد به چشم پوشی مجلس از یک سری خطاهای دولت منجر شود و بُعد نظارتی مجلس کمرنگ شود؟ با توجه به اینکه به باور بسیاری همسو بودن دولت و مجلس بدین معناست که مجری و ناظر یکی هستند و ممکن است مجلس بسیاری از خطاهای دولت را نبیند یا چشم پوشی کند...

نخست اینکه ما وکیل ملت هستیم و به عنوان وکیل ملت شأن و جایگاهی داریم شأن نوکری مردم و سربازی نظام جمهوری اسلامی ایران است و هیچ کدام از ما برخاسته از اراده دولت نیستیم. بنابراین اینکه به لحاظ گرایشات سیاسی، شاید یک همسویی بین دو قوه وجود داشته باشد این به معنای چشم پوشی و اهمال در انجام وظایف نظارتی نیست. بنده هم بعید می‌دانم نمایندگان، سوگندی که روز اول خوردند را به خاطر این موضوع، زیرپا بگذارند.

در حال حاضر هم شاهدیم که بسیاری از نمایندگانی که با تمام وجود از کلیت و شاکله دولت دفاع می کنند اما به بسیاری از لوایح و رویکردهای دولت، ایرادات جدی کارشناسی دارند بنابراین این همسویی در گرایشات سیاسی، امیدواریم هرگز موجب نشود وظیفه نظارتی مان را تحت الشعاع این موضوع قرار دهیم. حداقل بنده به عنوان یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی چنین دیدگاهی ندارم.

نباید انتظار معجزه اقتصادی از رییسی داشته باشیم/ مردم از نمایندگان و نمایندگان از دولت انتظار دارند


*آقای سعیدی! فشار موافقان و مخالفان دولت در بحث اقتصادی را چگونه می‌بینید؟

در ارتباط با بحث اقتصادی باید گفت که آسیب شناسی آنها نشان می‌دهد که ما نباید انتظار معجزه‌ای باشیم اما مردم انتظار دارند که روند به گونه ای باشد که نگرانی‌های آنها را در بحث‌های معیشتی کمتر کند. بنده باید با تلخی عنوان می‌کنم که شیب افزایشی قیمت‌ها به ویژه کالاهای اساسی، محصولات دامی، لبنیات... بسیار زیاد بوده است. بنابراین مردم انتظار دارند وضعیت کمی بهبود یابد.

قبلا گفته می‌شد دولت قبلی همه چیز را به غرب گره زده اما الان....


قبلا گفته می شد که دولت قبلی همه چیز را به طرف غربی گره زده است اما الان مردم چنین چیزی را از ما نمی پذیرند بلکه آنها احساس می کنند که هم در قوه قضاییه و قوه مقننه و هم در قوه مجریه یک نوع همسویی وجود داشته باشد. بنابراین آن بهانه هایی که قبلا می خواستیم همه چیز را به گردن طرف غربی بیاندازیم ممکن است از سوی مردم پذیرفته نشود علاوه بر این، آمار اخیر وزارت کار مبنی بر اینکه چیزی در حدود بیش از یک سوم جمعیت کشور در خط مطلق فقر یا فقر سیاه زندگی می کنند نشان می دهد که هنوز راهبرد مشخص برای خروج از چالش های عدیده حوزه اقتصاد وجود ندارد.

بنده هم معتقدم که تا حدودی باید به دولت فرصت داد و شاید الان کمی برای مطرح شدن چنین بحثی زود باشد اما الان مردم از ما انتظار دارند و ما هم از دولت انتظار داریم که در عمل نشان بدهد که با رویه های گذشته تفاوت های چشمگیری دارد.

صبر مردم هم حدی دارد


*توضیحات وزیر اقتصاد در جلسه با نمایندگان مجلس را تا چه حد قانع کننده می‌دانید؟

در بحث تثبیت قیمت ارز، تقویت پایه پولی، توضیحات کارشناسی ارائه دادند. طبیعتا اینها مسائلی نیست که به راحتی مرتفع شود اما طبیعتا صبر مردم هم حدی دارد و نمی‌توان برای صبر مردم، سقف تعیین نکرد. ما انتظار داریم برنامه هایی که آقای خاندوزی و دیگر مجموعه های اقتصادی از جمله بانک مرکزی و معاونت اقتصادی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و ... دارند موجب ثبات در حوزه های اقتصادی شود. فکر می‌کنم الان باید به مجموعه فرصت داد تا راهبردهای اقتصادی خود را در عمل اجرایی کند.

دولت در این شرایط اقتصادی فرصت آزمون و خطا ندارد/چرا مسئولان از توییتر استفاده می کنند اما...


*اختلافات بین تیم اقتصادی رییسی تا چه حد در افزایش سردرگمی اقتصادی تاثیرگذار است؟

بنده واقعا در جریان اختلافات تیم اقتصادی آقای رییسی نیستم آنچه که شنیده می شود شنیده های مطمئنی نیست که حاکی از ناهماهنگی بین ارکان دولت باشد. امیدوارم چنین موضوعی، درست نباشد چون باید قبول کرد که الان شرایط کشور به گونه ای نیست که در حوزه ناهماهنگی بین ارکان اقتصادی، تاب‌آوری داشته باشیم. در واقع ما دیگر زمان نداریم و مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند. مردم الان با یارانه 45 هزار تومانی نمی توانند یک دبه ماست خریداری کنند. فکر می‌کنم زمان آن رسیده است که ما فرافکنی نکنیم و به نوعی خودمان را جای مردم بگذاریم مگر مسئولان چه تفاوتی با مردم دارند؟! چرا توییتر فیلتر شده است اما مسئولان از توییتر استفاده می‌کنند؟! در حالی که دور زدن قانون است. بنابراین باید توجه داشته باشیم در این شرایط نامساعد اقتصادی، فرصت آزمون و خطا نداریم و همه باید در یک راستا بدون درگیری ارکان اقتصادی کشور، در جهت حل مشکلات تلاش کنیم.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها