کد خبر: 529330
|
۱۴۰۰/۱۰/۰۸ ۱۱:۱۹:۴۱
| |

ناصرقوامی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ششم:

مردم امروز روحانیون را عامل همه مشکلات می‌دانند

نمی‌توانیم درهای جهنم را ببندیم

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: درست نیست روحانیون در خیابان به مردم تذکر حجاب بدهند، مردم امروز روحانیون را عامل همه مشکلات می‌دانند.

مردم امروز روحانیون را عامل همه مشکلات می‌دانند
کد خبر: 529330
|
۱۴۰۰/۱۰/۰۸ ۱۱:۱۹:۴۱

زنی که اخیراً ویدئوی درگیری لفظی‌اش با یک روحانی درمورد «حجاب» در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی منتشر شده بود، بازداشت شد. این خبری است که دیروز خبرگزاری حوزه با ادبیاتی عجیب و جانبدارانه روی خروجی فرستاد و در روایت ماجرا، از این نوشت که ابتدا یک روحانی در مواجهه با زنی که ازسوی این خبرگزاری «بدحجاب» توصیف شد، به او در مورد وضعیت پوششش تذکر می‌دهد و در ادامه زنی که اکنون در بازداشت به‌سر می‌برد، وارد بحث شده و با روحانی درگیر می‌شود. 

به گزارش عصرما، اما این اتفاق که طی همین چند روز گذشته شاهد نمونه‌هایی از آن بودیم و در سال‌های گذشته نیز به دفعات اتفاق افتاده، فارغ از ابعاد فردی و خصوصی، آثار و پیامدهای گسترده و عمیق اجتماعی و فرهنگی نیز به‌همراه داشته و با تشدید شکاف‌های اجتماعی، عملاً منجر به ایجاد نوعی دوقطبی در جامعه و رویارویی شهروندان با یکدیگر شده است. 

شرایطی که حالا نه‌تنها جامعه‌شناسان و ناظران و کنشگران مدنی را به واکنش واداشته، بلکه حتی انتقاد و اعتراض طیفی از نیروهای مذهبی و روحانیون را برانگیخته و درحالی که سالانه میلیاردها تومان از بیت‌المال در قالب ردیف‌های بودجه دولتی در اختیار ده‌ها نهاد متولی امور فرهنگی و مذهبی قرار می‌گیرد، یک روحانی اصلاح‌طلب معتقد است: «حضور روحانیون در خیابان به‌منظور تذکر به شهروندان درخصوص حجاب و مسائلی از این دست، به نظرم درست نیست. چراکه شان روحانیت فراتر از این است که این‌طور در کوچه و خیابان به شهروندان درمورد وضعیت پوشش و رفتارشان تذکر بدهد یا احیاناً بخواهد به خانمی بگوید که چرا موی سرت پیداست و چرا روسری‌ات این‌طور است و آن‌طور نیست.»

حجت‌الاسلام ناصرقوامی که علاوه بر حضور در پارلمان و ریاست بر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ششم، سال‌ها مشغول تدریس اخلاق و علوم مذهبی در دانشگاه تهران بوده، گفته است: «فکر نمی‌کنم امر به معروف و نهی از منکر در دوره حاضر و شرایط کنونی با چنین شیوه‌هایی ممکن و مناسب باشد و درواقع این کار در فضای کنونی جامعه مناسب نمی‌دانم.» قوامی با اشاره به لزوم حفظ شان روحانیت ازجانب روحانیون، تاکید کرد که حتی اگر اصرار بر اعمال چنین شیوه‌هایی باشد، بهتر است از روحانیون در این مسیر استفاده نشود. او همچین با اشاره به رفتاری که در ویدئوی موردبحث ازسوی زن معترض نسبت‌به روحانی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: «طبیعتاً کسی رفتار آن خانم را تایید نمی‌کند و معتقدم او نیز برخورد بسیار ناپسند و نامناسبی داشت اما درنهایت ایراد اصلی در روش و رویکردی است که در این راستا مورداستفاده قرار می‌گیرد و معتقدم ستاد امر به معروف و نهی از منکر نباید اجازه دهد که از روحانیون را برای این امور استفاده شود.»

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ششم همچنین با اشاره به فعالیت نهادهای متولی امور مذهبی که به‌رغم تخصیص بودجه و تامین اعتبارات، کارایی چندانی نداشته‌اند، تاکید دارد که سیاست‌گذاری‌ها و راهبردهای تعیین‌شده به هیچ عنوان درست نبوده و اصرار بر این روش‌ها نیز در ادامه بی‌نتیجه خواهدبود. او می‌گوید: «ما روحانیون تا پیش از انقلاب هیچ قدرتی نداشتیم اما جامعه طور دیگری به روحانیون نگاه می‌کرد و حتی وقتی به‌عنوان مثال خانمی در خیابان با یک فرد روحانی مواجه می‌شد، سعی می‌کرد حجابش را درست کند. حال آن‌که امروز مردم تمامی مشکلات اقتصادی و معیشتی‌شان را از چشم روحانیون می‌بینند و در این اوضاع، درست نیست روحانیون این‌طور در خیابان درباره این مسائل به مردم تذکر بدهند.» 

قوامی همچنین با تاکید بر این‌که ترغیب به حجاب باید ازطریق فعالیت‌های فرهنگی انجام شود و نهادهای متولی همچون صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های مشابه در این خصوص وظیفه دارند، گفته است: «درنهایت اگر کسی این توصیه‌های مذهبی و امر و به معروف را نپذیرفت، نمی‌توان به زور و اجبار متوسل شد و اصرار کرد. ما نمی‌توانیم درهای جهنم را ببندیم و فقط درهای بهشت را باز بگذاریم.»

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها