در گزارش ویدئویی «اعتمادآنلاین» ببینید:

اما و اگرهای طرح یارانه بنزینی

با عبور کشور از ماجرای افزایش قیمت بنزین در دولت دوازدهم و اتفاقات آبان سال 98 حالا دولت سیزدهم طرحی جدید با عنوان یارانه بنزینی دارد. هدف از این طرح به گفته اوجی، وزیر نفت، اجرای عدالت در یارانه بنزین برای همه مردم ایران است، نه تنها افرادی که صاحب وسیله نقلیه هستند.

کد خبر: 529444
|
۱۴۰۰/۱۰/۰۸ ۱۶:۲۷:۴۴
| |

حواشی بنزین تمامی ندارد. با عبور کشور از ماجرای افزایش قیمت بنزین در دولت دوازدهم و اتفاقات آبان سال 98 حالا دولت سیزدهم طرحی جدید با عنوان یارانه بنزینی دارد.

هدف از این طرح به گفته اوجی، وزیر نفت، اجرای عدالت در یارانه بنزین برای همه مردم ایران است، نه تنها افرادی که صاحب وسیله نقلیه هستند.

بر اساس مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، قرار است طرح آزمایشی اختصاص یارانه بنزین به افراد به جای خودروها در جزیره کیش و قشم اجرایی و پس از مدتی سراسری شود.

سالاری، مدیرکل شرکت ملی فرآورده‌های نفتی، روز سه‌شنبه درباره این طرح توضیحات بیشتری داد. او گفته: برای خودروهای شخصی روال این است که برای همه افراد ۱۵ لیتر بنزین به حساب سرپرستان خانوار و به صورت ماهانه واریز می‌کنیم که در این سهمیه واریزی، امکان خرید و فروش، جابه‌جایی، باز گرداندن و نقدکردن سهمیه کارت و مبادله سهمیه وجود دارد. 

بر اساس گفته سالاری، با حسابی سرانگشتی مشخص می‌شود برای هر نفر روزانه نیم لیتر بنزین در نظر گرفته شده است. 

مدیرکل شرکت ملی فرآورده‌های نفتی همچنین از تمهیداتی گفته که برای اجرای این طرح تدارک دیده شده تا سهمیه خانوارهایی که تعداد نفرات آنها کم‌ بوده و سهمیه‌شان کمتر از ۶۰ لیتر خواهد شد، سقف سهمیه ۶۰ لیتری آنها در طرح پایلوت حفظ شود.

در مدتی که بحث اجرای این طرح در دولت سیزدهم مطرح شده بارها و بارها، از وزیر کشور گرفته تا سخنگوی دولت، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، وزیر نفت و نمایندگان همه و همه تاکید کرده‌اند قرار نیست قیمت بنزین افزایش پیدا کند، اما سوالی که باید پاسخ داده شود این است که آیا واقعا دولت قصد افزایش مجدد قیمت بنزین را ندارد؟

«اندیشکده حکمرانی شریف»، ایده‌پرداز و دستیار دولت در طرح سهمیه‌بندی بنزین، سایتی به نام «انرژی‌یار» طراحی کرده که نشان می‌دهد با تغییر طرح سهمیه‌بندی بنزین، وضعیت مالی خانوارها چگونه خواهد بود.

این سایت بعد از انتخاب تعداد خانوار و اینکه آیا ماشین دارید یا خیر، به شما نشان می‌دهد اگر بنزین سهمیه را بفروشید، چقدر پول خواهید گرفت. این مقایسه در سایت با گزینه‌هایی مثل خرید شانه تخم‌مرغ بیشتر، خوردن چلومرغ بیشتر و بیمه سالانه عمر مقایسه شده است.

جدا از این مقایسه کالایی که به نظر می‌رسد برای اقناع جامعه‌ی هدفِ خاصی در نظر گرفته شده، مورد دیگری هم در سامانه انرژی‌یار به چشم می‌خورد. در این سامانه در پاسخ به سوال «آیا دوست دارید با آغاز محدود این طرح از اولین استفاده‌کنندگان آن بوده و از منافعش منتفع باشید؟» گزینه‌ای هم با این توضیح که «صبر کن ببینم تو بازار ۵۰۰۰ تومانی چقدر سود می‌کنم» به چشم می‌خورد. هر چند کلیک روی این گزینه در حال حاضر به نتیجه خاصی منجر نمی‌شود، اما این شائبه را ایجاد می‌کند که اگر قصدی برای افزایش قیمت بنزین در آینده نیست، ایده بنزین 5000 تومانی را چطور باید تعبیر کرد؟

دیدگاه تان را بنویسید