کد خبر: 533248
|
۱۴۰۰/۱۰/۲۹ ۱۲:۰۲:۱۵
| |

رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

سفر رئیسی به روسیه یعنی ایران در حال بهبود روابط با همسایگان است

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه را مهم ارزیابی کرده و تاکید کرد: این سفر به غرب تفهیم خواهد کرد که ایران در حال بهبود روابط با همسایگان است.

سفر رئیسی به روسیه یعنی ایران در حال بهبود روابط با همسایگان است
کد خبر: 533248
|
۱۴۰۰/۱۰/۲۹ ۱۲:۰۲:۱۵

جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در تحلیل سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به روسیه گفت: کشور روسیه بدلیل مرز مشترک دریایی و روابط تاریخی، سیاسی و اقتصادی نزدیک با جمهوری اسلامی ایران،  از جایگاه ویژه ای در تعاملات بین المللی برخوردار است.

 به گزارش ایران آنلاین،  وی افزود: روسیه عضو دائم شورای امنیت و دارای حق وتو بوده و یکی از قدرتهای بزرگ نظامی جهان بشمار می رود. این کشور در عین حال با توجه به وسعت، جمعیت و ظرفیت های معدنی و صنعتی یکی از کشورهای مهم جهان به لحاظ ظرفیت های اقتصادی بوده و مواضع نزدیک تری به ایران نسبت به کشورهای غربی در بعضی از موضوعات بین لمللی دارد.

دیپلماسی "نگاه به همسایگان"

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز افزود: سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران، در سیاست خارجی خود نگاه به آسیا و شرق و همچنین استفاده از ظرفیت های همسایه و قدرتهای آسیایی را به عنوان یک اولویت تلقی می کند. چنین امری در سیاست خارجی تهران به توازن در روابط با غرب و شرق و همچنین کاهش فشارهای غربی ها کمک خواهد کرد. روسیه کشوری است که در خصوص حوادث مربوط به داعش و مشکلات امنیتی که در سوریه ایجاد شد و یا حضور آمریکایی ها در عراق و افغانستان با تهران مواضع تقریبا مشترک و نزدیکی را اتخاذ کرده است. تمام دولتها معمولا بر اساس این مواضع و دیدگاههای مشترک به سمت همکاری های بیشتر می روند.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن ایران اخیرا به عضویت پیمان شانگهای درآمده است؛ پیمانی که روسیه و چین یکی از اعضای موثر آن هستند. طبیعتا ما نیز قرارداد ۲۵ ساله را با چینی ها امضا کردیم ؛ لازم است که نگاهی نیز به روسیه داشته باشیم و به اصطلاح از ظرفیت های این کشور در همکاری های اقتصادی استفاده کنیم تا میان غرب و شرق عالم، ارتباطات و تعاملات ما و روابط میان دو قدرت بزرگ عضو شانگهای نوعی توازن ایجاد کنیم.

همکاری های مشترک با روس ها

این نماینده مجلس دهم و یازدهم ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران می تواند در این سفر در خصوص موضوعات گوناگونی با طرف روس صحبت کند. مسائلی مربوط به گردشگری و حذف ویزاهای گردشگری می تواند یکی از موضوعات گفتگو میان تهران و مسکو باشد. تعاملات نفتی و همکاری های دریایی در دریای خزر و همچنین همکاری های مشترک نظامی و همکاری های مشترک صنعتی، بحث صادرات محصولات جمهوری اسلامی ایران به روسیه بویژه محصولات کشاورزی و صنایع دستی می تواند از موضوعات قابل توجه در مذاکرات دو کشور باشد. افزایش فعالیت روسیه در بحث صنایع و احیای آن نیز می تواند یکی از موضوعات گفتگو میان طرفین قرار گیرد. در همین حال جمهوری اسلامی ایران در حوزه دریای خزر نیاز به تعاملات زیاد و همکاری های مشترک با روس ها دارد.

وی تصریح کرد: دستاوردهای سفر سید ابراهیم رئیسی به روسیه، بستگی به قراردادهایی دارد که امضا شده و طبق گفتگوهای قبلی کارشناسان و تلاش دستگاه سیاست خارجی  آماده شده است. اما همین که ما بتوانیم میزان فشار غربی ها را کاهش داده و به غرب نشان دهیم که جمهوری اسلامی ایران علی رغم تمام فشارها، تحریم ها و ادعاهای غربی ها ، در حال بهبود روابط با همسایگان بوده و همزمان بهبود روابط و افزایش سطح تعاملات با قدرتهای بزرگ همچون روسیه و چین را در پیش گرفته است، بسیار مهم ارزیابی می شود.

ایران، بازیگر مهم منطقه ای

از دیدگاه این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه، می تواند به غرب بفهماند که ایران این ظرفیت را دارد که به عنوان یکی از بازیگران مهم منطقه ای قراردادهای موثر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در زمینه های مختلف برای همکاری با روسیه و چین را امضا کند. همچنین ایران کشوری است که هم در شانگهای به عنوان یک پیمان قدرتمند اقتصادی و سیاسی در منطقه، هم به عنوان عضو موثر و اصلی اکو ، هم به عنوان یک عضو موثر در بین المجالس آسیا و هم در تعاملات خاورمیانه می تواند شریک تجاری، سیاسی و دارای روابط فرهنگی با روسیه بوده و این سطح بالای تعاملات جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.

جلیل رحیمی جهان آبادی در آخر افزود:  امیدوارم این سفر دستاوردهایی را برای منافع ملی و داخلی ما به ارمغان آورد؛ قطعا نیز این گونه خواهد شد. از سویی دیگر این سفر، بخشی از فشار غربی ها را که احساس می کنند همه دنیا و نیازها به آن ها ختم می شود و همه کشورهای درحال توسعه باید خواسته های غرب را بپذیرند، را کاهش خواهد داد.  

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها