کد خبر: 545322
|
۱۴۰۱/۰۱/۱۲ ۱۰:۲۶:۴۸
| |

جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب:

۱۲ فروردین نماد جمهوریت و نماد تصمیم مردم است/عملکردها باعث شده تا با جمهوریت فاصله شدیدی پیدا کنیم

جمهوریت را در مقابل اسلامیت قرار داده‌ایم

دبیرکل مجمع ایثارگران و مدیرعامل بنیاد باران گفت: ۱۲ فروردین نماد جمهوریت و نماد تصمیم مردم بوده که سازگار با دین است و امروز از آن فاصله گرفته‌ایم و باید به ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ برگردیم و الا سرنوشت ما با سرنوشت کشورهایی گره خواهد خورد که دیگر مردم پشت حکومت نیستند و وضعیت ما وضعیت مطلوبی نخواهد بود.

۱۲ فروردین نماد جمهوریت و نماد تصمیم مردم است/عملکردها باعث شده تا با جمهوریت فاصله شدیدی پیدا کنیم
کد خبر: 545322
|
۱۴۰۱/۰۱/۱۲ ۱۰:۲۶:۴۸

جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب ، در اهمیت رفراندوم ۱۲ فروردین ماه و در پاسخ به این سوال که آیا امروز شاهد تحقق اهدافی هستیم که مردم برای آن اهداف به جمهوری اسلامی رای «آری» دادند، ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای انقلاب اسلامی و امام شهدا گفت: این روز باشکوه، روز سرنوشت‌سازی در تاریخ ایران بود. ۱۲ فروردین در واقع روزی بود که مردم برای تعیین سرنوشت و انتخاب نوع حکومت پای صندوق رای رفتند تا  به «جمهوری اسلامی» رای بدهند. در تاریخ انقلاب اسلامی مردم همواره حضور بی‌بدیلی داشتند ولی متاسفانه آنچه ما برایش انقلاب کردیم و هسته‌ای که انقلاب بنا به آن خواستگاه بنا نهاده شد، امروز فاصله فاحش و معناداری با واقعیت جامعه دارد.

به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شعار انقلاب بود اما ما شاهد تحدید آزادی و محدود شدن آزادی هستیم و نوع عملکردی که در دهه‌های اخیر شاهد بودیم باعث شده تا دهه‌ها با اهداف انقلاب فاصله بگیریم و این شکاف، شکاف بزرگی است. قرار بر این بود که مردم بر سرنوشت خودشان حاکم باشند و رای دادند تا رای‌شان تعیین‌کننده باشد و اگر قرار بر این بود که نظام سیاسی ما مبتنی بر آرای مردم نباشد و مردم تعیین‌کننده نباشند و نسبت به آینده خودشان بی‌تفاوت باشند، ابتدای انقلاب به سمت جمهوریت نمی‌رفتیم.

وی افزود: عملکردها باعث شده تا با جمهوریت فاصله شدیدی پیدا کنیم. جمهوریت را در مقابل اسلامیت قرار داده‌ایم و متاسفانه به همین نسبت هم اسلامیت آسیب دیده و تضعیف شده است. آنچه که امروز شاهد هستیم این است که مردم دیگر قادر به تعیین سرنوشت خودشان نیستند و نمونه‌های آن را نیز در انتخابات‌های اخیر شاهد بودیم که بیش از ۵۰ درصد مردم به دلیل اعتراض به وضع موجود در انتخابات شرکت نکردند و من فکر می‌کنم که ما بنا داشتیم جمهوری اسلامی حکومت مردم باشد و حالا شرایط به جایی رسیده که متاسفانه مردم نقشی ندارند و اگر بخواهیم بهتر بگوییم ۱۲ فروردین نماد جمهوریت و نماد تصمیم مردم بوده که سازگار با دین است و امروز از آن فاصله گرفته‌ایم و باید به ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ برگردیم و الا سرنوشت ما با سرنوشت کشورهایی گره خواهد خورد که دیگر مردم پشت حکومت نیستند و وضعیت ما وضعیت مطلوبی نخواهد بود. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص نگاه امام(ره) به رای مردم نیز گفت: امام به صراحت به جمهوریت اشاره داشتند که جمهوری مدنظر ما همان جمهوری مرسوم در کشورهای دموکراتیک است و رای و نظر مردم مهم است. امام راحل در زمان حیات‌شان مجمع تشخیص مصلحت نظام را تاسیس کردند که در زمانی که مردم و نمایندگان آن‌ها در مجلس در موضوعی اصرار دارند و شورای نگهبان مخالف است ورود کرده و نظر مردم را مورد بررسی قرار دهد اما متاسفانه امروز مجمع تشخیص مصلحت یکی از نهادهایی است که خود به مانع اجرای نظر مردم تبدیل شده در حالی که مصلحت نظام همواره همان مصلحت مردم بوده و اصرارش بر اعمال نظر مجلس بوده و اینجاست که شاهد هستیم آنچه اتفاق می‌افتد متفاوت از نظرات مردم است.

وی افزود: در انتخابات هم می‌بینیم که گویا قرار است شورای نگهبان انتخاب کند و مردم هم موظف به تایید انتخاب این نهاد هستند. مردم باید آزادانه تصمیم بگیرند و امام بارها  گفتند جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد و حتی گفته‌اند اگر مردم روزی همین جمهوری اسلامی را نخواستند همه باید از نظر مردم تبعیت کنند. این نظر امام است و ایشان اصل را نظر مردم می‌دانستند و این حقی است که خدا به انسان داده که بر سرنوشت خودش حاکم باشد. 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها