کد خبر: 549883
|
۱۴۰۱/۰۲/۱۲ ۱۴:۵۴:۰۲
| |

خبرگزاری اصولگرا:

همزمان با توسعه توان ایران در حوزه پهپادی، جبهه مقاومت نیز در حال پیشرفت در این حوزه است

تصاویر منتشر شده از پهپادهایی که در اختیار گروه‌های مقاومت قرار دارد نشان می دهد به موازات توسعه توان ایران در حوزه پهپادی، این گروه ها نیز در حال پیشرفت در این زمینه بوده و درحال شکل دهی یک شبکه یکپارچه پهپادی هستند.

همزمان با توسعه توان ایران در حوزه پهپادی، جبهه مقاومت نیز در حال پیشرفت در این حوزه است
کد خبر: 549883
|
۱۴۰۱/۰۲/۱۲ ۱۴:۵۴:۰۲

تصاویر منتشر شده از پهپادهایی که در اختیار گروه‌های مقاومت قرار دارد نشان می دهد به موازات توسعه توان ایران در حوزه پهپادی، این گروه ها نیز در حال پیشرفت در این زمینه بوده و درحال شکل دهی یک شبکه یکپارچه پهپادی هستند.

به گزارش تسنیم، سید محمد طاهری:اواخر هفته گذشته «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی تصاویری از پهپاد جدید خود به نام «جنین» را منتشر کرد. در تصاویر منتشر شده، چند نمونه دیگر از پهپادهای این گروه نیز به نمایش درآمد.

هر چند هنوز اطلاعاتی از مشخصات و ماموریت پهپاد جنین منتشر نشده، اما این تصاویر نشان می‌دهد که طراحی آن شبیه به پهپادهای سری «صماد» انصار الله و یکی از پهپادهای ناشناس ایرانی است.

برای اولین بار در خلال نبرد «عصف الماکول» و بعد از آن در جریان نبرد «سیف القدس» (شمشیر قدس) بود که مقاومت فلسطین از توانمندی پهپادی خود رونمایی کرد.

در جریان نبرد شمشیر قدس، پهپادهای «شهاب» و «ابابیل» متعلق به جنبش جهاد اسلامی عملیات‌هایی را عیله صهیونیست‌ها اجرا کردند و توان پهپادی مقاومت را به رخ اسرائیل کشاندند.

آنچه در مورد پهپاد های فلسطینی مهم است، شباهت آنها به برخی پهپادهای سایر گروه‌های مقاومت مانند انصار الله یمن و پهپادهای موجود در ایران است.

پهپاد شهاب که یک پهپاد انتحاری است، شباهت بسیاری به پهپادهای قاصف k2 یمن و ابابیل 2 ایرانی دارد. از سوی دیگر پهپاد جنین هم بسیار شبیه به پهپادهای سری صماد یمن و یکی از پهپاد‌های ناشناخته ایرانی است که در افکار عمومی به شاهدX شهرت یافته است. نمونه‌ دیگر شبیه به همین سری پهپاد نیز در جریان رژه حشد الشعبی عراق در سال گذشته به نمایش گذاشته شد و نمونه دیگر از آن نیز در اختیار حزب الله لبنان است.

جهاد اسلامی پهپاد دیگری نیز به نمایش گذاشت که بسیار شبیه به پهپاد «راصد» یمن، «چمروش» ایرانی و پهپاد «سفیر» عراقی است.

علاوه بر این، تصاویر منتشر شده از پهپادهای حزب الله لبنان نشان می‌دهد این گروه پهپادی بسیار شبیه به پهپاد «مهاجر2» ایرانی را نیز در اختیار دارد.

این تصاویر و اشتراکات پهپادی در حالی منتشر می‌شود که فروردین ماه سال گذشته فرمانده سابق تروریست‌های سنتکام به ناتوانی آمریکایی‌ها در مقابله با پهپادهای ایرانی اعتراف کرده و گفته بود: «استفاده گسترده ایران از پهپادهای کوچک و متوسط برای عملیات‌های شناسایی و هجومی بدین معناست که برای اولین بار از زمان جنگ شبه‌جزیره کره [اوایل دهه 1950 میلادی] ما بدون برتری کامل هوایی، عملیات انجام می‌دهیم.»

آنچه در این بین حائز اهمیت است توجه به این نکته است که در سال‌های اخیر، به موازات افزایش قدرت پهپادی جمهوری اسلامی ایران، توان پهپادی جبهه مقاومت نیز در حال گسترش است و بکارگیری پهپاد‌های مشابه در سازمان رزم نیروهای مقاومت در سراسر منطقه و افزایش عملیات‌ پهپادهای شناسایی و رزمی این گروه ها بیانگر همین مهم است.

جمهوری اسلامی ایران نقش قابل‌توجهی در افزایش قدرت جبهه مقاومت و به چالش کشیدن برتری نظامی آمریکا و متحدانش در منطقه داشته است؛ موضوعی که مقامات آمریکایی نیز به آن اذعان دارند و مدعی هستند در نتیجه حمایت‌های ایران است که گروه‌های مقاومت قدرت خود را افزایش داده‌اند و این امر موجب نفوذ بیش از پیش ایران در منطقه شده است.

افزایش توان پهپادی جبهه مقاومت در حال رشد به سمتی است که انتظار می‌رود در آینده نزدیک شبکه پهپادی یکپارچه‌ای در سراسر منطقه‌ای تشکیل شود تا عملیات‌های هواپیماهای بدون سرنشین با تاثیر چند برابری اجرا شود.

پهپادهای مورد استفاده توسط نیروهای مقاومت، پهپادهایی ارزان قیمت و با قابلیت بکارگیری آسان هستند و به همین جهت امکان تولید انبوه برای حملات فوجی را میسر می‌سازند.

از سوی دیگر، این پهپادها، پرنده‌هایی غالبا تاکتیکی هستند که زمان آماده‌سازی و به پرواز درآوردن آنها کوتاه است و سرعت عمل نیروهای مقاومت برای عملیات‌های پهپادی را افزایش می‌دهد که این موضوع نکته مهمی برای در امان ماندن از دید پهپادها و هواپیماهای شناسایی و رزمی دشمن است.

در صورتیکه پهپادهای مورد استفاده در گروه‌های مقاومت از لینک‌های ارسال و دریافت دیتای مشترکی استفاده کنند، امکان به اشتراک گذاشتن تصاویر و اطلاعات دریافتی از این پهپادها برای سایر گروه‌ها نیز فراهم خواهد شد که در این صورت یک شبکه نظارتی و اطلاعاتی یکپارچه در بین آنها پدید خواهد آمد. چه اینکه در سال‌های گذشته، نیروهای مقاومت عملیات‌های بسیار موفقی را اجرا کرده‌اند که نمونه بارز آنها عملیات‌های نیروهای انصار الله علیه تاسیسات حیاتی عربستان و بخصوص پالایشگاه آرامکو است.

اخیرا نیز سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس در سخنرانی خود در روز جهانی قدس به یکی از همین عملیات‌ها در آسمان سرزمین‌های اشغالی اشاره کرد و گفت: وقتی صهیونستها خبر حضور دو پهپاد را دریافت کردند، 41 هواپیمای جنگی و پهپاد شناسایی این رژیم از سر شب تا صبح مشغول شناسایی -برای رهگیری این پهپادها- بودند، اما نتوانستند کاری کنند.»

این درحالیست که ارتش رژیم صهیونیستی در سال‌های بعد از جنگ 33 روزه سرمایه‌گذاری گسترده‌ای روی توان پدافند هوایی خود کرد و علاوه بر تشکیل یک شبکه یکپارچه پدافندی، سامانه‌های متعددی هم برای حفاظت از آسمان فلسطین اشغالی طراحی و تولید کرد که سامانه گنبد آهنین معروف ترین آنها است.

این درهم تنیدگی و یکپارچگی عملیات پهپادی، اسرائیل را با نسل جدیدی از تهدیدات مواجه می‌کند و موجب خواهد شد این رژیم که پیش از این در تقاطعی از آتش موشکی قرار داشت، حالا در جبهه‌ای جدید با تقاطع آتش پهپادی نیز مواجه شود. چه اینکه اخیرا یمن به پهپادها و موشک‌های کروزی با برد بیش از 2000 کیلومتر مجهز شده که برد‌ آنها به سرزمین‌های اشغالی نیز می‌رسد.

با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسد همانطور که جبهه مقاومت در سال‌های اخیر از نظر سازمانی گسترش قابل توجهی پیدا کرده و گستره فعالیت آن تمام منطقه غرب آسیا را فرا گرفته است، از نظر تجهیراتی نیز در حال پیشرفت است و این پیشرفت‌ها بیشتر در حوزه‌هایی است که رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها