آقای رئیسی! کو آن ۷ هزار صفحه برنامه اقتصادی؟ ما که ندیدیم
من کاری به ادعای برنامه ۷ هزار صفحهای که گفته شد برای اداره وجود دارد ندارم، از ابتدا هم چیز جدی به نظر نمیرسید اما وعدههایی در بخشهای مختلف داده شده است.
سعید شریعتی درباره اینکه امروز دولت در آستانه یکسالگی روی کار آمدنش قرار دارد عملکردش را چگونه میتوان ارزیابی کرد، گفت: ما به عنوان اصلاحطلبان بخصوص در حزب متبوعمان اعلام کردیم حداقل باید یکسال به دولت فرصت داد علاوه بر اینکه مدارا کنیم مدیریت اجرایی کشور را در اختیار بگیرد بتواند کارگزاران، مدیران و نیروهای خودش را منصوب کند تا بتواند برنامه و وعدههایش را آرام آرام به منصه ظهور بگذارد.
به گزارش ایلنا وی دامه داد: معقتدم یکسالگی دولت که تا یکماه دیگر اتفاق میافتد فرصت خوبی است در حد همین یکسال عملکردش را نقد ارزیابی کنیم. ببنیم آیا این دولت در جهت رشد، توسعه، پیشرفت، رفاه و مطالبات عموم جامعه قدم برداشته است؟
نقد دولت از دو جهت کلی میتواند صورت گیرد؛ حال من کاری به ادعای برنامه ۷ هزار صفحهای که گفته شد برای اداره وجود دارد ندارم، از ابتدا هم چیز جدی به نظر نمیرسید اما وعدههایی در بخشهای مختلف داده شده است؛ به طور مثال در حوزه مسکن اعلام کرده بودند در ۴ سال ۴ میلیون مسکن خواهند ساخت. به انبوهسازان مسکن تسهیلات میدهند.
آقای رئیسی در مناظرات انتخاباتی این وعدهها را داده است، وزرای ایشان در جلسه رای اعتماد مطالبی را بیان کردند که اگر بررسی کنیم بعد از یکسال میتوانیم نشان دهیم که عموما این وعدهها و شعارها با یکدیگر تضاد دارد و قابل جمع نیستند و سازگاری درونی ندارند
وی ادامه داد: یکسال است که دولت در دست دولتمردان جدید است، سوال میکنیم تورم را از ۳۷ درصد تحویل گرفتید در حال حاضر کجا هستیم؟ نمیگویم رساندید به ۲ درصد ، بالاخره شاخصها مشخص است. دلار را ۲۳ تومان تحویل گرفتید امروز کجاست؟ نزدیک ۲۵ درصد روی دلار ظرف یکسال گذشته رفته است. حرف این است یکسری شاخص ها باید بر مبنای آمارهای موجود بر اساس روندی مقایسه شود تا ببینیم این روند به سمت بهبود است یا بد است؟ آنچه که مشهود این است که دولت در تمام بازارها به دلیل تورم و تحریم و رکود هیچ کدام شان را نتوانسته حل کند .
وی خاطرنشان کرد: دولت آمد ۵۷ درصد به حقوق کارگران اضافه کرد و در انتهای سال ۱۴۰۰ آنان خوشحال شدند که ۵۷ درصد حقوق شان اضافه شده است اما اردیبهشت نشده میگفتند کاش اضافه نمیکردید و با این افزایش قیمتها مطلقا به جایی نمیرسند. شما نگاه کنید کدام دولتی با خودش اینگونه رفتار میکند؟ به وضعیت بازنشستگان که بحرانی است نگاه کنید! شما بیثباتیها را در همه جای تصمیمگیریها مشاهده میکنید؛ به طور مثال در بحث خودرو، لوازم خانگی، فولاد و برق چه تغیییر و تحولی رخ داده است؟ تصمیم های یک شبه میگیرند و لغو میکنند. تصمیم های ناکارآمد میگیرند و لغو می کنند! در این بخش بحث از نقد شاخصها و نتایج عملکردها و تصمیمهایی است که در همین دولت گرفته شده است و ارتباط با دولت قبلی ندارد.
خنثی کردن تحریمها معنایش این است که ما سرمایهها و داراییها را به ثمن بخس میفروشیم این خلاصه تحریم دور زدن و خنثیسازی تحریم است. شما ناچار هستید برای این که تحریمها را دور بزنید نفت را ۳۰ الی ۴۰ زیر قیمت جهانی بفروشی! یعنی داراییهای نسلهای بعد را بفروشی برای این که تحریمها را خنثی کنید به جای این که از مسیر مذاکره و دیپلماسی و برجام مشکلات را حل کنید لقمه را دور سر خودمان میچرخانیم و هزینه سنگینی را به این نسل و نسلهای آینده تحمیل میکنیم که در این میان کلی رانت و فساد شکل میدهیم و جیب یکسری مافیای داخلی و خارجی را پر میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید