بیانیه آمریکا، فرانسه و انگلیس:
ایران هنوز از فرصت احیای اجرای کامل برجام استفاده نکرده/ تهران فوراً با آژانس در رفع سؤالات مرتبط با مواد و فعالیتهای هستهای اعلام نشده همکاری کند
نمایندگان ایالات متحده، فرانسه و انگلیس در کنفرانس بازبینی پیمان منع گسترش سلاح اتمی (ان پی تی) درباره برنامه هستهای ایران بیانیه صادر کردند.
ایالات متحده، فرانسه و انگلیس برای دهمین کنفرانس بازبینی پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (ان پی تی)، در خصوص برنامه هستهای ایران بیانیه صادر کردند.
به گزارش فارس، طبق این گزارش، دو عضو برجام و ایالات متحده که به صورت یکجانبه این توافق هستهای را ترک کرده است، بار دیگر ادعاهای تکراری علیه برنامه هستهای را تکرار کردند و گفتند که موضع آنها این است که جمهوری اسلامی ایران نباید به توانمندی ساخت سلاح هستهای دست پیدا کند.
در این بیانیه که روز گذشته (دوشنبه) منتشر شده، آمده است که پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای خطر جنگ مخرب اتمی را کاهش داده است و کاهش بیشتر این خطر باید اولویت تمام کشورهای عضو ان پی تی و این کنفرانس بازبینی ان پی تی باشد.
نمایندگان آمریکا، فرانسه و انگلیس با تأکید بر این که ایران هرگز نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند، ادامه دادند: «ما به رسیدگی به بحران اشاعه منطقهای در هرجایی که رخ دهد، متعهد هستیم».
سه کشور غربی بار دیگر توپ تعویق در ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمی را به زمین ایران انداختند و ابراز تأسف کردند که علیرغم تلاشهای دیپلماتیک فشرده، ایران هنوز از فرصت احیای اجرای کامل برجام استفاده نکرده است و از ایران درخواست کردند تا، «به اجرای کامل برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل بازگرد و فوراً با آژانس در رفع سؤالات مرتبط با مواد و فعالیتهای هستهای اعلام نشده احتمالی طبق توافقات پادمانی مورد نیاز ان پی تی همکاری کند».
در این بیانیه در این خصوص آمده است: ««سلاحهای هستهای تا زمانی که وجود دارند، باید در خدمت اهداف دفاعی، جلوگیری از تجاوز و جلوگیری از جنگ باشند. ما کسانی را که از تسلیحات هستهای برای اجبار نظامی، ارعاب و باج خواهی استفاده میکنند یا تهدید به استفاده از آنها میکنند، محکوم میکنیم. چنین اقداماتی عمیقاً خطرناک و مغایر با اهداف NPT و منشور سازمان ملل است».
در بخش پایانی این بیانیه بدون اشاره به رژیم صهیونیستی که حاضر به پیوستن به پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای نشده است، آمده است همه طرفهای NPT، کشورهای دارای سلاح هستهای یا کشورهای فاقد سلاح هستهای، وظیفه دارند رفتار مسئولانه و خویشتنداری را برای پیشبرد هر سه رکن این معاهده نشان دهند و ترویج کنند: خلع سلاح، عدم اشاعه و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای، علم، و فناوری.
دیدگاه تان را بنویسید