جلال میرزایی، فعال سیاسی اصلاحطلب:
قطع اینترنت باعث میشود نظام دیرتر به سمت برخوردهای قهری برود
باید اجازه دهند نخبگان مردم را به آرامش دعوت کنند، اما شاهدیم که نخبگان را با برچسبهای مختلف فراری دادهاند
فعال سیاسی اصلاحطلب درباره قطع اینترنت در کشور گفت: اختلال یا قطع کردن شبکههای اجتماعی مرحلهای است که سبب میشود دیرتر به سوی برخوردهای قهری و سلبی بروند.
در پی اعتراضات اخیر چند روزی است که اینترنت مختلف شده و محدودیتهایی نیز در پیامرسانها ایجاد شده است اما درباره اینکه این رویه چقدر موثر واقع خواهد شد اختلاف نظرهایی وجود دارد. جلال میرزایی، فعال سیاسی اصلاحطلب، یکی از چهرههایی است که معتقد است چون از قطع کردن اینترنت در اتفاقات مشابه پاسخ مثبتی گرفته شده این رویه ادامه دارد.
به گزارش نامهنیوز، بخشهایی از گفتوگو با جلال میرزایی را در ادامه میخوانید:
*[در پاسخ به این سوال که آیا قطع کردن اینترنت روش مناسبی برای برقراری آرامش در کشور است] اینکه قطع اینترنت در آرام کردن فضای کشور چقدر اثرگذار است، موضوعی است که افراد مسئول در مدیریت این فضا میتوانند درباره آن نظر دهند. آنها میتوانند بگویند که این کار در برقراری امنیت و ممانعت از سرایت ناآرامیها چقدر به آنها کمک کردهاند.
*با توجه به تکرار این روش در موارد مختلف اما میتوان تصورکرد که از این روش پاسخ گرفتهاند. به هرحال آنها سعی دارند که از تمامی ابزارهای ممکن بهرهبگیرند. منتها این ابزارها را اولویت بندی میکنند. به نظر میرسد که اختلال یا قطع کردن شبکههای اجتماعی مرحلهای است که سبب میشود دیرتر به سوی برخوردهای قهری و سلبی بروند.»
*[در پاسخ به اینکه آیا جواب گرفتن مسئولان از این راهکار سبب میشود که محروم کردن مردم از اینترنت با توجه به نیاز روزانه و مستمری که در امور مختلف به آن دارند، پذیرفته شده باشد] در این باره نظر خاصی ندارم و حتی دغدغه من قطع شدن اینترنت یا مختل شدن واتساپ و اینستاگرام و ... نیست. مساله اساسی این است که ما چه کردیم که باعث بروز این وضعیت شدهایم. هر بار که اعتراضی شکل گرفت و شعار داده شده با فرض توطئه و نشات گرفتن آن از خارج از کنار آن عبور کردیم و نتیجه این شد».
*به نظر من باید در سه مورد اخیر یعنی در اعتراضات 96 ، آبان 98 و مسائل فعلی به شعارهایی که سر داده میشود دقت کنیم. تحلیل اشتباه شاید سبب شود که در آینده فرصت کافی را برای مدیریت بحرانهای اینچنین نداشته باشیم. باید همه اینها را دقیق بررسی کرد و تقلیل دادن آن به توطئه بیگانه و ... راه حل مناسبی نیست.
*آقایانی که مسئولیت دارند و مدعی هستند در فضای مجازی کار کرده و عده زیادی را برای قانع و توجیه کردن مردم تربیت کردهاند الان باید از ظرفیت واتساپ و اینستاگرام و تلگرام برای ایجاد آرامش در کشور استفاده کنند. باید اجازه دهند که نخبگان مردم را دعوت به آرامش کنند اما شاهدیم که همه نخبگان را با برچسبهای مختلف فراری دادهاند و الان نمیتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
*متاسفانه تمام گروههای مرجع در جامعه بیاعتبار شده اند و اگر این طور نبود، الان میشد که از ظرفیت اینها و یا ظرفیت نیروهای اصلاحطلب برای دعوت به در پیش گرفتن روشها و رفتارهای مدنی و غیر خشن دعوت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید