کد خبر: 577754
|
۱۴۰۱/۰۷/۲۱ ۱۲:۵۷:۲۶
| |

ردپای دبیر ستاد امر به معروف در اخراج اساتید

اعتراضات این روزهای دانشجویان و حمله نیروهای امنیتی و لباس شخصی به دانشگاه صنعتی شریف، شرایط را برای دانشجویان و استادان دانشگاه سخت کرده به طوری که در همین چند روز خبر اخراج اساتید از دانشگاه ها به گوش می‌رسد.

ردپای دبیر ستاد امر به معروف در اخراج اساتید
کد خبر: 577754
|
۱۴۰۱/۰۷/۲۱ ۱۲:۵۷:۲۶

فضای ملتهب دانشگاه‌ها در هفته‌های اخیر پس از مرگ دردناک "مهسا امینی" و ورود نیروهای خودسر به داخل دانشگاه «صنعتی شریف» و شکستن قداست فضای آموزشی، بار دیگر خاطرات تلخ وقایع کوی دانشگاه در سال 78 و همچنین اقدامات مخرب عده‌ای در سال 88، آن هم در محوطه دانشگاه تهران را زنده کرد.

به گزارش دیده بان ایران، هرچند پس از وقایع اخیر برخی از مقامات بلندپایه کشور ضمن انتقاد از برخوردهای خشن و خودسرانه با دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها، بر عدم تکرار چنین اتفاقاتی تأکید کردند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که همچنان از داخل دانشگاه‌ها فشار بر روی دانشجویان و اساتید ادامه دارد.

تماس مسؤولان یک دانشگاه با اولیای دانشجویان حاضر در تجمعات دانشگاهی!

بررسی‌ها حاکی از آن است که یکی از دانشگاه‌های کشور ضمن تماس با دانشجویانی که در تجمعات روزهای اخیر در فضای داخلی دانشگاه حضور داشتند، به آنها تذکر داده‌ که در صورت تکرار این رفتار، ایشان را از دریافت خدمات آموزشی محروم خواهد کرد.  نکته تأمل برانگیز ماجرا از جایی آغاز می‌شود که همین دانشگاه مطرح در پایتخت ضمن تماس با اولیای دانشجویان، به والدین آنها نیز توصیه کرده تا فرزندان خود را از برگزاری تجمع در داخل دانشگاه‌ منع کنند.

البته ایجاد محدودیت و حتی تهدید به اخراج در فضای آموزشی تنها مختص به دانشجویان و از سوی یک دولت خاص نیست. بلکه اساتید دانشگاه نیز در مقاطع مختلف با این محدودیت‌ها مواجه شده‌اند که شاید جدیدترین آن ماجرای اخراج صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی از دانشگاه تهران باشد.

صادق زیباکلام در ابتدای هفته جاری تأکید کرد که با نظر مستقیم «حراست» دانشگاه تهران و علی‌رغم موافقت مسؤولان گروه علوم سیاسی، از ورود به دانشگاه منع شده و حتی کلاس درس «تحولات سیاسی و اجتماعی عصر پهلوی» او نیز به یکباره به استاد دیگری سپرده شد.

او در همین رابطه گفت که ریاست دانشگاه تهران و مسؤولان حاکمیتی با او برخورد کاملا دوگانه دارند و در شرایط بحرانی کشور همواره از او می‌خواهند به عنوان یک چهره علمی در جلسات هم‌اندیشی درون دانشگاهی نظرات و راه‌حل‌ های خود را بیان کند، اما در امر آموزش این اجازه را نمی‌دهند که در کلاس درس خود حاضر شود.

برخوردهای سلیقه‌ای با اساتید دانشگاه و حتی اخراج و منع آنها از تدریس سابقه طولانی دارد و در یکی دیگر از این موارد دامن «بیژن عبدالکریمی» یکی از فلاسفه عصر معاصر را نیز گرفته بود. 

شهریورماه سال گذشته بود که بیژن عبدالکریمی دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال حکم اخراج خود را دریافت کرد تا دیگر نتواند در محیط‌های آموزشی به عنوان استاد حاضر شود. هرچند این موضوع پس از مدتی رفع شد و این استاد مطرح توانست به تدریس خود ادامه دهد و حتی در روزهای گذشته با حضور در میان دانشجویان معترض دانشگاه علامه طباطبایی پای سخن آنها نشست.

برخورد با اساتید منتقد در دانشگاه‌های کشور تنها منحصر به اخراج و منع آنها از تدریس نمی‌شود. یک استاد دانشگاه که نخواست نام او رسانه‌ای شود در همین رابطه می‌گوید:  گاهی یک استاد برجسته که عقایدی مخالف رییس دانشگاه و یا بخشی از حاکمیت دارد، برای چندین سال در حد «استادیار» باقی می‌ماند و بنا بر دلایل نامعلوم روند «استاد تمام» شدن او به تعویق می‌افتد. در برخی موارد نیز در حکم این اساتید عبارت «رسمی آزمایشی» درج می‌شود.

این استاد دانشگاه تأکید می‌کند: حتی در برخی از دانشگاه‌ها اساتید در دو سطح «الف» و «ب» تقسیم‌بندی می‌شوند و اساتیدی که زبان نقد دارند با قرار گرفتن در دسته دوم، حقوق و مزایای کمتری را دریافت می‌کنند.

استاد دانشگاه باید همچون یک کارگر به دنبال حق و حقوق خود بدود

او با اشاره به تنگاهای پیش آمده برای یک استاد دانشگاه نیز می‌گوید: استاد منتقد در مواجهه با این مطلب قرار می‌گیرد که یا باید «بازخرید» شود، یا درخواست «بازنشستگی» خودخواسته کند و یا زیر بار «اخراج» برود. البته پس از اخراج نیز دیگر بیمه و حقوقی دریافت نمی‌کند و مجبور است برای استیفای حقوق در وضعیت بد اقتصادی کنونی،  همچون یک کارگر با مراجعه به دادگاه‌های عمومی و از طریق سازمان تأمین اجتماعی مطالبات خود را پیگ​یری کند ، زیرا «دیوان عدالت اداری» نیز شکایات این دست از اساتید را نمی‌پذیرد.

کارنامه تاریک هاشمی گلپایگانی در زمان حضور در دانشگاه آزاد

لیست اساتید اخراجی و ممنوع التدریس متاسفانه در سال‌های اخیر و دولت‌های مختلف در حال افزایش است و افراد شاخصی همچون؛ "محمد فاضلی" استاد جامعه‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی، "آرش اباذری" استاد فلسفه دانشگاه صنعتی شریف، "رضا قاضی سعیدی" عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد و رضا امیدی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز از جمله کسانی بودند که طعم «اخراج» و «تعلیق» را در این سالها چشیده‌اند.

اما بازخوانی ماجرای اخراج یکی دیگر از اساتید مطرح به نوعی با اتفاقات امروز در کشور مرتبط می‌شود. مهدی مطهرنیا آینده پژوه سیاسی و اجتماعی و استاد برجسته علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد قم چندماه بعد از اخراج شد به ماجرای دخالت دبیر فعلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در کار اساتید دانشگاه اشاره کرد بود.

مطهرنیا سال گذشته در حاشیه یک نشست به خبرنگار ما گفته بود: از زمانی که سیدمحمدصالح‌ هاشمی‌گلپایگانی با حکم محمدمهدی طهرانچی در جایگاه رئیس مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد قرار گرفت، نام چندین استاد از جمله من (مهدی مطهرنیا) را در لیست اخراج قرار داد.

مطهرنیا در آن زمان تأکید می‌کرد:  هاشمی گلپایگانی در گزارش خود اعلام کرده بود که مطهرنیا عقیده دارد نباید عبارت «بسم‌الله الرحمن الرحیم» بر روی تخته کلاس باشد و حتی عقایدی بر خلاف اسلام دارد!

این آینده‌پژوه گفته بود:  البته فشارها باعث شد که این فرد از دانشگاه آزاد استعفا دهد، اما همان رفتارها و شیوه برخورد با اساتید ادامه داشت و از سوی رییس این دانشگاه نیز پیگیری شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
  • ناشناس ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    من استاد دانشگاه شاهد و از نسل انقلاب و جنگ هستم ۱۵ سال انواع بی احترامی ها و تحریک دانشجویان علیه من انجام داده اند. ۵ سال است که با رفتارهای غیر قانونی از ارتقا دانشیاری من جلوگیری کردند. کسانی که این جریانات را هدایت می کنند به جاعلین اسناد و امضاها کمک مستقیم در جهت پرونده سازی کرده اند. حتی اکنون در حال تحریک افراد جهت تحریک اساتید دانشگاه هستند. حتی ارتقا خلاق قانون داده اند ما را مدام تهدید هم می کنند و انواع پرونده سازی علیه من انجام داده اند. این افراد در حال تغییر جو دانشگاه شاهد جهت ایجاد اغتشاش هستند. خانواده های دانشجویان با استرس فراوان و با اسنپ فرزندانشان را راهی کلاس ها می کنند. در مملکت منافقین حاکم شده اند و گسترش اغتشاشات عمدیست.

  • ناشناس ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    زیبا کلام 3 سال پیش بازنشست شد بازهم دلش میخواد دانشگاه درس بگیره بسه دیگه بزارین جوان‌ها بیان، ضمنا پخمه هایی که پول پاشی پدرانشان آمدن دانشگاه شریف وتهران وتحت تاثیرچشم وگوش بسته سلبریتیهای بیسواد عیاش وشبکه های مجازی وماهواره های دشمن دردانشگاه آشوب می‌کنند وفحش می‌دهند باید ازدانشگاه های تهران اخراج وبروند دانشگاه آزاد جای این گهمه های بی تفکر بی عقل آنجاست گر اروپا وآمریکا بود تاحالا همه این دانشجوها را میکشتند ویادر زندان بودن کتک میخوردن جراباینها مماشات میشه که دانشگاه راناامن کنند

  • کاشی ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    بنویسید شرایط را بر روشنفکر نمایان غرب پرست سخت کرده

  • ناشناس ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    این اساتید سرمایه های علمی کشور هستند که حاکمیت تحمل شنیدن کوچکترین اعتراض و انتقاد آنها را ندارد و میدان به چاپلوسان داده می شود. نتیجه اش همین کشیده شدن اعتراضات به خیابانهاست

    • بهنام ارسالی در
      پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

      نکنه تو هم نفوذی هستی که سنگ این وطن فروش سهیونیست رو به سینه میزنی .
      ایجاد نفرت کار نفوذی هوایی مثل این حضرت آقاست .خدا لعنت کنه منافقان مذهبی نمارو.

  • حمیدرضا اکبری کیا ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    بنده گمنام که خانواده شهید بودم و رزمنده و با دو دکتری مربی باقی ماندم و پروسه بازنشستگی طی می شود وای به احوال مسولان و مدیران ناراضی تراش. نمی گذرم در دنیا و آخرت

  • پرویزی ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    راه حل مشکلات درست کردن معیشت است و اعدام اختلاسگران تمام

  • ناشناس ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    این همه اشوب و بلوا در طی مدت به پا کردید باز هم دارید سنگ کوی دانشگاه و فتنه 88 را می زنید و پیراهن عثمان می کنید؟

  • حیدری ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    به نظر شما چون نام استاد بر روی یک فرد است حق اقدام علیه امنیت ملی ما داشته باشد واخراج ویا محاکمه هم نشود و آزاد به انجام هر.... و کاری باشد؟

  • علی ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    مسلمه که این آدم خائن و نفوذی است که باید برخورد و مورد بازجویی قرار گیرد .!

  • مجید ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    کف خیابانها گواه این تنگ نظریها و تحقیر هاست مسئولین ببینند و بشنوند شاید دیر بشود!!!!!

  • امید ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    چرا این گلپایگانیول کن نیس

  • محمد ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    رسمی آزمایشی ارتباطی به نقد ندارد
    یه مرحله از سیر استخدامی است
    افراد در ابتدای کار پیمانی ، سپس رسمی آزمایشی و بعد از آن رسمی قطعی می شوند

  • ایرانی ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    پس سران دروغگوی ما می گویند در این کشور ازادی بیان وجود دارد!!!!می گویند بیایید گفتگو کنیم . گفتگو با کی ؟ در اره چی؟؟؟؟؟

  • ناشناس ارسالی در
    پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱

    هرچند می خواد روشنفکر به نظر برسه ولی عملکردش شبیه تروریست هاست

  • کاترین ارسالی در
    شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱

    گلپایگانی نفوذی است

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها