کد خبر: 588429
|
۱۴۰۱/۱۰/۰۱ ۱۶:۵۰:۲۲
| |

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

از قوه قضاییه می‌خواهیم درباره اجرای حد شرعی محارب و مفسد فی‌الارض کوتاهی نکند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: ما از قوه قضاییه درخواست می‌کنیم نسبت به اجرای عدل و اجرای قوانین اسلامی و اجرای حد شرعی بر کسانی که عنوان «باغی» و «محارب» و «مفسد فی‌الارض» بر آنها منطبق است هیچ‌گونه کوتاهی نکنند.

از قوه قضاییه می‌خواهیم درباره اجرای حد شرعی محارب و مفسد فی‌الارض کوتاهی نکند
کد خبر: 588429
|
۱۴۰۱/۱۰/۰۱ ۱۶:۵۰:۲۲

محسن اراکی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در نوشتاری به تببین حکم فرد «مفسد فی الارض»، «محارب» و «باغی» پرداخته است.

به گزارش رسا، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در این نوشتار تاکید کرد: کسانی که در اغتشاشات، به گونه‌ای عمل کردند که منجر به قتل یا منجر به آتش‌سوزی و تخریب اماکن عمومی و تخریب محلات مردم و ایجاد رعب و وحشت در خیابان‌ها که منجر به آن شد مردم از باز کردنِ مغازه‌ها و خانم‌های چادری از راه رفتن در خیابان ترسیدند؛ همۀ آنهایی که در اغتشاشات شرکت کردند حتی آن کسانی که مستقیماً قتل انجام نداده باشند شرعاً محارب و مفسد و باغی به حساب می‌آیند.

او افزود: این سه عنوان بر آنها مترتب می‌شود: «افساد فی‌الارض»، «محاربه» و «بغی».

اراکی با بیان اینکه باغی کسی است که برای براندازی حکومت اسلامی اقدام می‌کند هرچند موفق نشود، حتی اگر کسی را هم نکشد، افزود: همین اقدام عملی برای براندازی حکومت اسلامی ولو در زمان غیبت معصوم(ع)، بغی است و حکم باغی، قتل است حتی اگر کسی را نکشد، حتی اگر مستقیماً مرتکب جرمی نشود. همین که اقدام عملی برای براندازی بکند، حکم بغی را دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: کسانی که در جمعی شرکت می‌کنند که یک نفر از آن جمع، اقدام به کشتن یا سوزاندن یا هتک حرمت مسلمانی می‌کند، همۀ آن جمع، محارب حساب می‌شود نه تنها کسی که مستقیماً اقدام به قتل یا اقدام به آتش‌سوزی یا اقدام به ایجاد رعب کرده است؛ بلکه همۀ آن جمع به‌عنوان «مفسد فی الارض» و «محارب» به‌شمار می‌آید و حکومت اسلامی می‌تواند همۀ افراد آن جمع را به جرم «محاربه» و به جرم «افساد فی‌الارض» محاکمه کند.

او با اشاره به روایتی از امام علی(ع) که در نهج‌البلاغه آمده، گفت: طبق این فرمایش امیرالمؤمنینُ، جمعی که برای براندازی قیام می‌کنند و اقدام به قتل مسلمان مظلومی می‌کنند، همۀ کسانی که در آن جمع حاضرند و بر این کار اعتراض نمی‌کنند شریک جرم و باغی به‌شمار می‌آیند و قتل آنان به جرم «بغی»، شرعا جائز است.

او در پایان تاکید کرد: ما از قوه قضاییه درخواست می‌کنیم نسبت به اجرای عدل و اجرای قوانین اسلامی و اجرای حد شرعی بر کسانی که عنوان «باغی» و «محارب» و «مفسد فی‌الارض» بر آنها منطبق است هیچ‌گونه کوتاهی نکنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها