مخالفت مجلس با تغییر شرایط کاندیداهای انتخابات مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مادهای از طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را حذف کردند که در آن شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تغییر میکرد.
غلامرضا نوری قزلجه، در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی ماده ۱۲ طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس پیشنهاد حذف این ماده را مطرح کرد که با ۱۱۲ رای موافق، ۱۰۰ رای مخالف و یک رای ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
به گزارش ایسنا، ماده ۱۲ طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مربوط به تغییر شرایط عمومی و اختصاصی کاندیداهای انتخابات مجلس بود که این شرایط از جمله سن داوطلبان را تغییر میداد؛ با توجه به اینکه حذف این ماده رای آورد عملا شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان انتخابات همچون قانون فعلی باقی خواهد ماند.
در ماده ۱۲ طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است: « ماده ۱۲- ماده (۲۸) قانون بهشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۲۸- نامزدهای انتخابات باید دارای شرایط عمومی و اختصاصی زیر باشند:
الف) شرایط عمومی
منظور از شرایط عمومی، مواردی است که احراز آنها مبتنی بر ادله و مدارک عینی و قانونی است و فقدان هر یک از شرایط زیر مانع از ثبت نام است:
۱- تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
تبصره -اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را دارند و از آن اعراض نکردهاند و اتباع ایرانی که اقامت دائم کشور دیگری را دارند و همچنین اشخاص غیر ایرانی که تابعیت ایران را کسب کردهاند، از داوطلبی انتخابات محروم میباشند.
۲- حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام هجری شمسی در هنگام ثبتنام
تبصره- ملاک محاسبه سن اشخاص، تاریخ اولیه ثبتشده در شناسنامه رسمی است و تغییرات بعدی توسط دستگاههای ذیربط به استثنای محاکم قضایی ملاک عمل نمیباشد.
۳- داشتن حداقل مدرک تحصیلی معتبر در مقطع کارشناسی ارشد یا معادل آن که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه است.
تبصره- هر میزان سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی، فقط معادل یک مقطع تحصیلی برای شرکت در انتخابات مجلس محسوب می شود.
۴- گواهی معتبر و مورد تأیید بالاترین مقام نهاد یا موسسات مربوط مبنی بر داشتن حداقل پنج سال سابقه مدیریت اجرائی یا آموزشی یا پژوهشی در بخش عمومی یا غیر عمومی در هنگام ثبتنام
۵- عدم محجوریت
۶- نداشتن محکومیت قطعی به جرایم زیر:
الف) بزههای عمدی که مجازات قانونی آنها مشمول محرومیت از حقوق اجتماعی موضوع ماده (۲۵) قانون مجازات اسلامی میشوند.
ب) قاچاق انسان، مهمات، اسلحه، مواد مخدر، مواد روانگردان یا پولشویی
پ) جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور
۷- عدم محکومیت قطعی در محاکم کیفری به موارد زیر به عنوان مجازات اصلی، تکمیلی یا جایگزین حبس در زمان ثبت نام:
الف) انفصال از خدمات دولتی و عمومی
ب) منع از عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی یا اجتماعی
پ) محرومیت از داوطلبی نمایندگی مجلس
تبصره - داوطلبانی که به موجب رای محاکم دادگستری مرتکب جرم انتخاباتی شدهاند، برای یک دوره از ثبتنام در اولین انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی محروم میشوند، مگر آنکه در سایر قوانین محرومیت بیشتری در نظر گرفته شده باشد.
۸- فقدان نمایندگی قانونی یا مدیریت عامل یا عضویت در هیئت مدیره یا هیئت رئیسه اشخاص حقوقی که حداقل به یکی از مجازاتهای زیر مطابق مواد (۲۰) و (۲۲) قانون مجازات اسلامی محکوم شدهاند:
الف) انحلال شخص حقوقی
ب) مصادره اموال
ج) ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی به طور دایم.
۹- داشتن کارت یا گواهی پایان خدمت وظیفه یا معافیت دائم قانونی
تبصره - افرادی که به جهت غیبت از خدمت وظیفه عمومی و با سپریشدن مدت زمان مشخص، مشمول پرداخت جریمه خرید خدمت شدهاند، از ثبتنام در انتخابات محروم میباشند.
ب) شرایط اختصاصی
شرایط اختصاصی، شرایطی هستند که بر اساس احراز متعارف و نوعی و با بررسی کلیه سوابق، ادله، قرائن و امارات متعارفِ علمآور و اطمینانآور، اثبات میشوند.
۱- اعتقاد به اسلام
۲- التزام عملی به احکام اسلام
۳- اعتقاد و التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران و آرمانهای انقلاب اسلامی
۴- اعتقاد و التزام عملی به اصل ولایت مطلقه فقیه
۵- التزام عملی به قانون اساسی
۶- عدم تجاهر به فسق و یا نداشتن شهرت به فساد
۷- عدم اعتیاد به مواد مخدر، روانگردان و یا استعمال آنها
۸- داشتن سلامت جسمی و روانی به گونهای که توانایی متعارف انجام وظایف نمایندگی را داشته باشد.
۹ – نداشتن عضویت یا وابستگی اداری یا تشکیلاتی به احزاب، سازمانها، اشخاص حقوقی و یا همکاری با اشخاص حقیقی یا حقوقی که علیه منافع و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران اقدام مینمایند یا غیرقانونی بودن آنها از سوی مراجع ذیصلاح اعلام شده است.
تبصره ۱ - داوطلبان نمایندگی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی صرفاً از شرط اعتقاد به اسلام معاف اند و سایر شرایط قانونی لازم را باید دارا باشند.
تبصره ۲ - صدور کیفرخواست یا قرار جلب به دادرسی به جرایم موضوع جزء (۶) بند «الف» مانع از ثبت نام است.»
دیدگاه تان را بنویسید