خطیب جمعه تهران:
مردم از کمیت و کیفیت خدمات عمومی گلایه جدی دارند
امام جمعه موقت تهران گلایه مردم از کمیت و کیفیت خدمات عمومی را نتیجه نحوه بودجهریزی در کشور دانست.
حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز عبادی-سیاسی این هفته تهران که در محل مصلی امام خمینی(ره) اقامه شد، گفت:اگر مردم دغدغه راستگویی، وفاداری به نهاد خانواده، زیست عفیفانه را دارند برای این است که سعادت خواهران خود و جامعه بشری را میطلبند؛ این آموختهی پیامبر اسلام (ص) است.
به گزارش تسنیم، مهمترین بخشهای صحبتهای محمدحسن ابوترابی را میخوانید:
- با توجه به روابط راهبردی و استراتژیک تهران و مسکو و منشور سازمان شانگهای درباره احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای عضو، انتظار جدی ملت عزیز ایران و ملل مسلمان منطقه از مسکو، تصحیح و اصلاح عاجل موضع اخیر است.
- امروز در نظام جمهوری اسلامی بیش از 70 درصد از جامعه تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند و این عدد در آستانه پیروزی انقلاب 20 درصد بود. در دو سال گذشته حدود 2 میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند و برنامه هفتم توسعه نیز افق برای پنجسال آینده تحت پوشش قرار دادن بیش از 4 میلیون افراد جامعه است.
- اقدام بینظیری در تسویه بدهی بانکی تأمین اجتماعی انجام شده و بیش از 100 هزار میلیارد تومان تسویه شده که کار بسیار با اهمیتی است و حدود 80 هزار میلیارد تومان برای پایداری منابع صندوق بازنشستگی و رویکرد تحولی اختصاص داده شده است.
- کسری غیرمنطقی و ناتراضی بودجه سالانهی کشور از مهمترین تهدیدها برای برنامه هفتم توسعه است؛ تورمی که مردم از آن رنج میبرند از نگاه همه کارشناسان ریشه در ناتراضی هزینهها و منابع دارد که فشار آن را مردم تحمل میکنند و از جیب مردم باید هزینه شود.
- برخی فکر میکنند برای کاهش ناتراضی بودجه باید منابع اضافه شود؛ نه، اینطور نیست، سالهایی بوده که کشور سرشار از منابع فروش نفت بوده ولی ناتراضی حل نشده است.
- از مهمترین و موثرترین اقدامات برای برونرفت از این تنگنا، واسپاری وظایف غیرحاکمیتی به بخش غیردولتی و خصوصی است.
- کوچکشدن دولت، تحقق دولت الکترونیک، تلاش برای سپردن مسئولیتها به دست شایستهترین و تواناترین مدیران رمز کاهش ناتراضی بودجه است.
- هدف از نظام بودجهریزی برقراری انضباط مالی است؛ این یعنی باید هزینهها و منابع برابر باشد و مقداری هم پسانداز شود. اگر هزینهها دو برابرِ منابع باشد یعنی ورشکستگی؛ ما امروز اینطور کشور را اداره میکنیم.
- این نیازمند عزم ملی در مجموعه حاکمیت است و مدیران باید رئیسجمهور را کمک کرده و وزرا و استانداران نگاه بخشی نداشته و برای تخصیص درست منابع درخدمت رئیسجمهور باشند.
- مردم از کمیت و کیفیت خدمات عمومی گلایه جدی دارند؛ این نتیجه بودجهریزی در کشور است. چرا با در اختیار داشتن درآمدهای سرشار نفتی، مردم از ساختار اداری کشور رضایت لازم ندارند؟
- باید از تمام ظرفیت و توان برای اصلاح نظام بودجهریزی استفاده کرده و قانون برنامه توسعه را به سکویی برای تحول در ساختار نظام اداری کشور مبدل کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید