جلیل رحیمی جهان ابادی عضو کمیسیون امنیت ملی:
روسها باید از ایران عذرخواهی کنند؛ بر مواضع کنونیشان اصرار کنند باید در روابطمان تجدیدنظر کنیم
نماینده مجلس گفت: روس ها مواضع خودشان را در قبال تمامیت ارضی ایران را اصلاح و مواضع عاقلانهای اتخاذ کنند، روسها باید از ایران عذرخواهی کنند و اگر بر این مواضع اصرار داشته باشند، باید پیرامون رابطه خودمان با روسیه تجدید نظر کنیم.
جلیل رحیمی جهان ابادی عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص مواضع روسیه در رابطه با جزایر سه گانه، اظهارکرد: چرخشی که در سیاست خارجی کشورهای عربی رخ داده که به سمت سیاست خارجی متوازن پیش می روند، بهبود روابط آنها با روسیه و چین را به همراه داشته است که هم برای روس ها و هم برای چینیها انگیزه هایی ایجاد کرده که در منطقه حضور بیشتری داشته باشند. ما از بهبود روابط روسیه و چین با کشورهای منطقه استقبال می کنیم چون معتقد هستیم سیاست خارجی متوازن، به نفع منطقه است و حضور آمریکاییها را تعدیل خواهد کرد.
به گزارش شفقنا بخش هایی از گفت و گوی جهان آبادی را در ادامه می خوانید:
- مواضع اخیر روس ها، هم خلاف روابط دوستانه ما و هم خلاف امنیت منطقه خلیج فارس است؛ زیرا در مورد تمامیت ارضی هر کشوری اظهار نظر خلاف واقعیت انجام دهید، آن کشور واکنش نشان خواهد داد.
- جزایر سه گانه هم بخش جدایی ناپذیر خاک ایران است و امارات هم می داند که طرح این مباحث جز چالش و ناامنی در منطقه هیچ حاصلی برای این کشور ندارد؛ اما تکرار این مواضع امارات از سوی روسیه برای ما تاسف برانگیز است زیرا هم خلاف امنیت منطقه و منافع دو جانبه ما با روس ها است و هم کمکی به روسیه نخواهد کرد؛ خلیج فارس بر پایه صلح و ثبات باشد، کشورها بیشتر میتوانند با هم رابطه داشته باشند و در توسعه منطقه نقش ایفا کنند؛ اما اگر منطقه به سمت تنش برود، زمینهای برای روسیه و چین باقی نخواهد ماند که بخواهند با این کشورها همکاری داشته باشند.
- روس ها مواضع خودشان را در قبال تمامیت ارضی ایران را اصلاح و مواضع عاقلانهای اتخاذ کنند، روسها باید از ایران عذرخواهی کنند و اگر بر این مواضع اصرار داشته باشند، باید پیرامون رابطه خودمان با روسیه تجدید نظر کنیم.
- ما از بد حادثه به سمت روسیه و چین توجه بیشتری نشان دادیم؛ چراکه خواهان سیاست خارجی متوازن با شرق و غرب بودیم اما فهم نادرست غربی ها و ظلمی که در حق نظام و مردم ایران اعمال کردند، ما را به سمت شرق سوق داد؛ زیرا در هر مرحله ای که برای بهبود رابطه با غرب قدم برداشتیم، پاسخ عقلانی از آنها دریافت نکردیم، که نمونههای آن را در برجام و گفتوگوی تمدنها شاهد بودیم، باعث شد که ایران برای خروج از این بنبست و فشار غربیها، به سمت شرق گرایش بیشتری داشته باشد که به نظر من این رفتار ایران طبیعی و حاصل رفع سیاست نادرست غربی ها است.
دیدگاه تان را بنویسید