کد خبر: 624186
|
۱۴۰۲/۰۵/۰۲ ۱۲:۵۵:۰۰
| |

حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا:

انتخابات امسال مرصاد سیاسی خواهد بود؛ تمام دشمنان با تمام توان به صحنه می‌آیند

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: در جلسه‌ای که با آقای وحیدی، وزیر کشور داشتم گفتم امسال انتخابات ما مرصاد سیاسی خواهد بود. یعنی تمام دشمنان با تمام توان برای اینکه مقبولیت و محبوبیت نظام را زیرسوال ببرد، وارد صحنه خواهند شد.

انتخابات امسال مرصاد سیاسی خواهد بود؛ تمام دشمنان با تمام توان به صحنه می‌آیند
کد خبر: 624186
|
۱۴۰۲/۰۵/۰۲ ۱۲:۵۵:۰۰

حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا ، درباره علت حذف قانون انتخابات تناسبی گفت: زمانی که این قانون به صورت طرح در مجلس مطرح شد، بارها به این موضوع اشاره و در جلساتی هم که در وزارت کشور برگزار کردیم بر این موضوع تأکید کردیم که زیرساخت‌های چنین قانونی هنوز فراهم نیست که بخواهیم انتخابات تناسبی را در تهران به عنوان یک پروژه آزمایشی دنبال کنیم. قاعده این است که باید سیاست‌های رهبر انقلاب درخصوص انتخابات را مدنظر قرار می‌دادیم و اصلاح قانون انتخابات را برآن اساس انجام می‌دادیم.

 

به گزارش ایلنا بخش هایی از گفت و گوی کنعانی مقدم را در ادامه می خوانید:

  • در خیلی از کشورها که دارای احزاب قوی و ساختارهای حزبی هستند، انتخابات تناسبی برگزار می‌شود و عمدتا این لیست‌ها هستند که متناسب با وضعیت احزاب در انتخابات مطرح می‌شوند و مردم به لیست‌ها رأی می‌دهند.
  • اما در ایران به لحاظ اینکه زیرساخت‌ها فراهم نیست، عملا امکان این کار وجود نداشت و از همان اول هم ما مخالفت می‌کردیم اما بعد از مراحل قانونی در مجلس حذف شد. البته ایرادی هم که ما داشتیم این بود که شورای نگهبان نمی‌تواند بخشی از قانون را حذف کند به دلیل اینکه مغایر با قانون اساسی و شرع و سیاست‌های ابلاغی است، بلکه می‌تواند فقط اظهارنظر خود را به مجلس ارائه کند و در نهایت این مجلس است که حق حذف بخشی از قانون را دارد.
  • خوشبختانه این کار در مجلس انجام و این بند حذف شد. ضمن اینکه با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس، این موارد نمی‌تواند به عنوان تغییر در قانون انتخابات اعمال شود.
  • قانون انتخابات، قانون احزاب و قانون جرم سیاسی سه قانونی هستند که در کنش همدیگر، قابل تأثیر و اجرا هستند و اینکه ما بیاییم یک قانون را تغییر دهیم، بدون اینکه اثرات آن را در قوانین دیگر ببینیم، عملا امکان‌پذیر نیست.
  • ما قانونی را برای احزاب نوشتیم و بعد در قانون انتخابات تکالیفی را برای آن درنظر گرفتیم و در قانون جرم سیاسی محدودیت‌هایی، ایجاد کردیم که این عملا امکان‌پذیر نیست. قوانین باید هم‌افزایی داشته باشند نه آنکه در تداوم و تضاد با یکدیگر قرار بگیرند.
  • در مورد انتخابات هم ما نباید به دنبال طرح باشیم و دولت باید لایحه‌ای را با نظر تمام کارشناسان و تجاربی که در گذشته بوده و آسیب‌شناسی که وجود داشته تهیه کند.
  • من هم بارها در جلساتی که دولت برگزار کرد، شرکت کردم اما شاهد این روند بودم که طرح وارد مجلس شد و به صحن رفت. هرچه قوانین‌ ما جامع باشد، نیاز کمتری به اصلاح دارد، در غیر این صورت هر از چند گاهی، مجالس متناسب با دیدگاه‌های خودشان تغییراتی را در قانون می‌دهند که در برخی از موارد احساس می‌شود که قانون را به نفع آینده انتخابات خود تغییر می‌دهند.
  • به نظر می‌رسد نمایندگان مجلس فکر می‌کنند با این سازوکار و با توجه به میزان مشارکت مردم ممکن است با مشکل مواجه شوند و به همین خاطر می‌خواهند از آن لابی حزبی و تشکیلاتی استفاده کرده تا افراد خودشان را وارد مجلس کنند.
  • نکته دیگر آنکه درباره صحبت‌هایی که رهبری درخصوص شفافیت، مشارکت، سلامت و امنیت در انتخابات مطرح کردند، دوستان تصورشان این است که با این قانون؛ چهار عنصر مطرح شده تأمین می‌شود. در حالی که به نظر می‌رسد اصل مشارکت حداکثری مردم است که مردم به عملکرد مجلس و دولت نگاه می‌کنند و تصمیم می‌گیرند آیا در انتخابات شرکت کنند یا خیر.
  • شرایط کشور ویژه‌ است. به هرحال مردم مطالباتی داشتند و دارند که مربوط به مسائل معیشتی، گرانی، تورم و کاهش رشد تولید است. مشکلاتی که آن‌ها در حال حاضر دارند یک مقدار به اعتماد مردم به دولتمردان و حتی نمایندگان مجلس آسیب زده است.
  • در جلسه‌ای که با آقای وحیدی، وزیر کشور داشتم گفتم امسال انتخابات ما مرصاد سیاسی خواهد بود. یعنی تمام دشمنان با تمام توان برای اینکه مقبولیت و محبوبیت نظام را زیرسوال ببرد، وارد صحنه خواهند شد. ما نیاز به برنامه و سازماندهی و هدف‌گذاری داریم تا بتوانیم انتخابات را به سمتی بکشانیم که مردم برای مشارکت با همدیگر حتی رقابت کنند.
  • نمی‌توانم مثال ترکیه را بزنم چون ترکیه ساختار حزبی دارد و با دوقطبی کردن فضا این کار را انجام داد اما ما باید کاری کنیم که مردم احساس کنند رأی‌شان در کارآمدی نظام مؤثر است و اگر پای صندوق‌های رأی بیایند مجلس کارآمدی روی کار خواهد آمد که مشکلات‌شان را حل خواهد کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها