کد خبر: 631598
|
۱۴۰۲/۰۶/۲۰ ۱۱:۱۰:۰۰
| |

جلال محمودزاده، نماینده مهاباد:

آقای رئیسی نزدیک انتخابات به حوزه انتخابیه‌اش در انتخابات خبرگان سفر می‌کند؛ معاون وزیرش مانع پیگیری‌های عمرانی نمایندگان می‌شوند، عجیب است!

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به «سفر حجت‌الاسلام رئیسی به استان خراسان جنوبی که حوزه انتخابیه وی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به شمار می‌رود و سخنرانی‌ها و دیدارهای او با اقشار مختلف مردم و همچنین علماء در فاصله ۶ ماه باقی‌مانده به انتخابات دوره ششم مجلس خبرگان رهبری که اسفند ماه برگزار خواهد شد، گفت: اگر ایشان در انتخابات پیش‌رو از همین حوزه انتخابیه مجددا کاندیدا شوند، یک دوگانگی در نگاه دولت به این مساله را نشان می‌دهد.

آقای رئیسی نزدیک انتخابات به حوزه انتخابیه‌اش در انتخابات خبرگان سفر می‌کند؛ معاون وزیرش مانع پیگیری‌های عمرانی نمایندگان می‌شوند، عجیب است!
کد خبر: 631598
|
۱۴۰۲/۰۶/۲۰ ۱۱:۱۰:۰۰

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به «سفر حجت‌الاسلام رئیسی به استان خراسان جنوبی که حوزه انتخابیه وی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به شمار می‌رود و سخنرانی‌ها و دیدارهای او با اقشار مختلف مردم و همچنین علماء در فاصله ۶ ماه باقی‌مانده به انتخابات دوره ششم مجلس خبرگان رهبری که اسفند ماه برگزار خواهد شد، گفت: اگر ایشان در انتخابات پیش‌رو از همین حوزه انتخابیه مجددا کاندیدا شوند، یک دوگانگی در نگاه دولت به این مساله را نشان می‌دهد. 

به گزارش ایلنا، بخش های از گفت و گوی محمودزاده را در ادامه می‌خوانید:

 

  • وقتی معاون وزیر کشور دولت هنوز یک سال از دوره قانونی نمایندگان باقی مانده و نمایندگان براساس قانون باید کار انجام دهد و پروژه‌ها و توسعه منطقه را پیگیری کنند؛ با صدور بخشنامه‌ای مانع می‌شود و کار عادی نمایندگان مجلس را به عنوان تبلیغ حساب می‌کند، اینکه خودشان وارد تبلیغات شوند، واقعا عجیب است.
  • ما اصلا در نظر داشتیم که یک طرح دو فوریتی بدهیم که اگر قرار است چنین شرایطی در نظر گرفته شود و کارها و اقدامات نمایندگان را تبلیغ در نظر بگیریم، رئیس‌جمهور هم در فاصله یک سال باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری نباید سفر استانی داشته باشد، چرا که آن هم تبلیغ محسوب می‌شود.
  • در واقع نمی‌شود ما در یک موضوع مشترک و واحد دو نگاه و عملکرد متفاوت داشته باشیم که دولت این را برای خودش مجاز بداند و برای مجلس که یک قوه دیگر است، مجاز نداند.
  • علت بروز چالش هم این بود که ما نمایندگان قسم خورده‌ایم تا آخرین روز کاری به مشکلات مردم و کشور رسیدگی کنیم خب این چه می‌شود؟ یعنی وظیفه کاری و قانونی نمایندگان چه می‌شود؟ یکسال را رها کنیم و کار نکنیم؟ یعنی ما مشکلات مردم را پیگیری نکنیم؟ بیشتر مشکلات مردم از طریق دستگاه‌های اجرایی حل می‌شود، درست است که وظیفه مجلس قانون‌گداری و نظارت است اما در بعد نظارتی مجلس حوزه‌اش گسترده است. گاهی شما مشاهده می‌کنید در بعضی از مناطق بخشداران، فرمانداران، استانداران و وزرا مشکلات مردم را حل نمی‌کنند، در اینجا نمایندگان مجبورند از بعد نظارتی کارهای مردم را از دستگاه‌های اجرایی پیگیری کنند.
  • اگر یک مدیر اجرایی حاضر نشد قانون را اجرا کند و از زیر کار در رفت و مشکلات مردم را رسیدگی نکرد، این وظیفه نمایندگان خواهد بود که نظارت کنند که چرا ترک فعل کرده‌اند و وظیفه مشخص قانونی را انجام نمی‌دهند، این‌ها بعد نظارتی کار مجلس است این که دخالت نیست.
  • اگر بنا باشد دولت یک سال وظیفه نظارتی مجلس را نادیده بگیرد و اجازه ندهد نمایندگان کار روتین خودشان را از بعد نظارتی انجام دهند و بعد رئیس جمهور برود در یک منطقه‌ای سفر کند و سخنرانی کند که در آنجا نماینده مجلس خبرگان است و بخواهد در آینده مجددا از آنجا کاندیدای مجلس خبرگان شود یک دوگانگی در رفتار و نگاه دولت را نشان می‌دهد و باید در این مورد توضیح دهد.
  • یک تعدادی از نمایندگان قصد داریم طرحی بنویسیم که دولت در یک سال آخر منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سفرهای استانی نداشته باشد.
  • خب اگر بنا باشد این‌ها روی این مساله‌ که یک سال مانده به انتخابات کارهای روتین نمایندگی را تبلیغ حساب کنند خب این موضوع برای دولت هم وجود دارد و در واقع این بحث واحد و مشترک بین دو قوه است.
  • اگر دولت نسبت به این طرح مخالف باشد، آن وقت چه پاسخی برای صدور آن بخشنامه دارد که یکسال مانده به انتخابات نمایندگان را از انجام کار و وظیفه نظارتی محدود کند.
  • استیضاح ۱۴ محور داشت و تنها یک محور موضوع بخشنامه معاون سیاسی بود و ۱۳ مورد آن هنوز برقرار است. نمایندگان مجلس هنوز پیگیر هستند و از حدنصاب هم نیفتاده است، ما به عنوان طراحان این مساله پیگیر هستیم و با شروع به کار مجلس مجددا آن را دنبال خواهیم کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها