واکنش روحانی به شرایط غزه؛ راهی به جز مبارزه نیست/ کشورهای اسلامی برای جلوگیری از نسلکشی فلسطینیها اقدام کنند
رییسجمهور پیشین کشور در بیانیهای حمله حماس را حاصل سالها ظلم رژیم اشغالی دانست و نوشت: تحریفهای رسانهای و خفقان سیاسی آنان علیه مظلوم و در خدمت ظالم، سانسور رنج ۷۵ ساله و محاصره ۱۷ ساله غزه آیا برای مردم فلسطین حجت را آشکار نمیکند که راهی جز دفاع و مبارزه نیست؟
حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان در دولتهای یازدهم و دوازدهم در بیانیهای با محکوم کردن جنایات اخیر رژیم صهیونیستی، خواستار اقدام فوری کشورهای اسلامی در جلوگیری از نسلکشی فلسطینیان و پایان محاصره ۱۷ ساله غزه شد.
به گزارش سایت حسن روحانی، متن بیانیه روحانی را میخوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
آنچه این روزها بر مردم مظلوم فلسطین و زنان و مردان آزاده و مقاوم غزه میگذرد، پرده دیگری از ماهیت جنایتکار رژیم اشغالگر صهیونیستی برمیدارد. رژیمی که طی ۷۵ سال موجودیت خود جز جنگ، ویرانی، ناامنی، اشغال و تهدید صلح جهانی، نتیجه و ثمره دیگری نداشته است. حال که دیوارها و گنبدهای بهاصطلاح آهنین آن با ابتکار فرزندان فلسطینی ویران شده و تصویر شکستناپذیر این رژیم غاصب ترک برداشته، برای جبران شکست مفتضحانه خود، دیوانهوار بمباران مردم بیدفاع و محاصرهشده غزه را در مقابل دیدگان مردم جهان پیش گرفته و آشکارا دست به یک نسلکشی دیگر میزنند.
تصویر امروز تابلوی دقیقی از رنج و مصیبتی است که مردم فلسطین طی ۷۵ سال تحمل کردهاند: سانسور وقایع، نقل یکطرفه رویدادها، خفقان سیاسی و رسانهای، حمایت تمامقد قدرتهای غربی از وحشیگری اشغالگران، بیعملی نهادهای بینالمللی و عدم اتحاد عملی کشورهای اسلامی.
آیا برای مردم فلسطین که نه چشماندازی از رفع اشغال و بازگشت آوارگان به موطن هزاران ساله خود میبینند و نه حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل و یکپارچه فلسطینی به پایتختی قدس شریف دارند، راهی جز استمرار مقاومت مانده است؟ به رای دموکراتیک مردم فلسطین به جنبش مقاومت اسلامی (حماس) آیا جز با تحریم و محاصره و تهدید پاسخ دیگری دادند؟ از حامیان چشمبسته اشغالگری رژیم صهیونیستی که این روزها تمام حمایتهای تسلیحاتی، سیاسی و لجستیکی خود را در اختیار غاصبین قرار دادند و هیچ حقی برای مردم مظلوم فلسطین قائل نیستند، میتوان امید به بیطرفی در منازعه و احقاق حقوق حقه ملت تحت ستم داشت؟ تحریفهای رسانهای و خفقان سیاسی آنان علیه مظلوم و در خدمت ظالم، سانسور رنج ۷۵ ساله و محاصره ۱۷ ساله غزه آیا برای مردم فلسطین حجت را آشکار نمیکند که راهی جز دفاع و مبارزه نیست؟
حماسه حماس و جهاد اسلامی در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ و عملیات طوفان الاقصی پاسخ و واکنشی بود به سالها کشتار مردم فلسطین و بیاعتنایی جهان و تلاشی برای رفع محاصره و انسداد. فوران خشم ملتی بود که فقط یک خواسته دارد: رفع اشغال از خانه خود و حق تعیین سرنوشت برای ایجاد دولتی برآمده از رای و اراده خویش.
ابتکار اصولی جمهوری اسلامی ایران که مورد اجماع تمام مردم و مسئولان و جناحهای سیاسی است پایان اشغال فلسطین، بازگشت کلیه آوارگان و برگزاری یک همهپرسی با شرکت تمام اقوام و ساکنان تاریخی این سرزمین است. این راهحل، حمایت از تروریسم است یا پر کردن زرادخانههای اسرائیل از انواع سلاحهای پیشرفته و جلوگیری از بازگشت آوارگان و مقابله با تشکیل دولت منتخب ساکنان واقعی فلسطین و مشروعیتبخشی به حیات اشغالگر با ترفند عادیسازی و در نهایت تشویق کشتار و بمباران بیرحمانه علیه مردم فلسطین؟ آیا آنان که امروز داعیه صلح دارند، گامی برای احیای حقوق اساسی و طبیعی مردم فلسطین برداشتهاند؟
صدای وجدانهای بیدار مردم در آمریکا و اروپا در حمایت از حق مردم فلسطین به جای خاموش شدن توسط سیاستمداران غربی، باید شنیده شود. امروز جهانیان به این نتیجه رسیدهاند که مساله فلسطین را باید در خود فلسطین توسط مردم فلسطین حل کرد نه در هیچ پایتخت غربی و عربی.
امید است سران کشورهای اسلامی در اقدامی فوری به پایان بمباران وحشیانه علیه مردم فلسطین کمک کرده و تلاش همهجانبهای برای رفع محاصره نوار غزه آغاز کنند. حماسه مردم فلسطین در ۱۵ مهرماه میتواند طلیعه آزادی سرزمینهای اشغالشده باشد و مقاومت آنها به همراه وحدت جهان اسلام، به سالها رنج و آوارگی و جنگ و خشونت مستمر علیه صاحبان واقعی آن سرزمین مقدس پایان دهد.
حسن روحانی
۱۴۰۲/۰۷/۲۱
دیدگاه تان را بنویسید