پیمان جبلی:
دور صداوسیما را سیم خاردار نکشیدهایم؛ به هیچ چهره هنجارشکنی هم باج نمیدهیم، دنبال سلبریتی هم نیستیم!
رئیس صدا و سیما می گوید: در همه سیاستهایمان چون رسانه ملی هستیم نباید اجازه بدهیم کسی از ما باجخواهی کند و نه خودمان به کسی باج بدهیم.
ما به کسی باج نمیدهیم اما دور صداوسیما هم سیم خاردار نکشیدهایم دنبال سلبریتی هم نیستیم اما در تلاشیم تا ایرج طهماسب و احسان علیخانی و سعید آقاخانی را به تلویزیون بازگردیم و در مجموع، همینی که هست! یک جمله بالا شاید عجیب و بی محتوا و پر از تناقض باشد، این موارد سخنرانیهای متعدد پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیما در بازههای زمانی مختلفی است که از ابتدای امسال انجام داده است.
احتمالا این مورد را در هفته گذشته شنیده باشید که روزنامه هفت صبح در مطلبی نوشت: «شنیدهها حکایت از بازگشت احسان علیخانی به قاب تلویزیون با برنامه عصر جدید دارد. «در به روی همه باز است»؛ «با کسی مشکل نداریم» و… اینها فحوای کلام پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیماست که مدام در برابر پرسش خبرنگاران به زبان میآورد. پیرو همین تفکر قرار بود رضا رشیدپور سری جدید «سیم آخر» را آماده کند که فریاد اعتراض یک مجری! او را از تصمیمش منصرف کرد. رشیدپور اما دیر یا زود به تلویزیون برخواهد گشت. کما اینکه مسیر برای حضور دوباره محمدرضا گلزار هموار شده. احسان علیخانی چطور؟»
ماجرایی که صحت و سقم آن معلوم نیست، اما آدم را به یاد شایعه بازگشت رضا رشیدپور میاندازد، همان شایعهای که قرار بود رشیدپور با «سیم آخر»به تلویزیون باز گردد بعد مجری برنامه «پاورقی» در توییتر با این ماجرا مخالفت کرد و دیگران هم در جواب به او هم گفتند این برنامه تنها ۵ درصد مخاطب دارد و چون او حرفی برای گفتن نداشت متن استعفای خودش را در تلگرام منتشر کرد و بعد از آن هم پیمان جبلی با آن استعفانامه موافقت نکرد و در نهایت هم رضا رشیدپور اعلام کرد که هیچ قصدی برای بازگشت به تلویزیون ندارد.
سیم خاردار نکشیدهایم
حالا که این ماجراها پیش آمده بعد نیست نگاهی بیندازیم به سخنان پیمان جبلی در هفته گذشته و مقایسه آن با سه ماه گذشته جبلی در سخنرانی اخیرش اعلام کرد : «در سازمان به روی همه هنرمندان باز است؛ این ادعا نیست، بلکه آن را اثبات کردیم. خیلیها تصور میکردند که ما دور سازمان سیم خاردار کشیدهایم؛ درحالی که اکنون آمدهاند و مشغول مذاکره با سیمافیلم هستند.»
جبلی ادامه داد: «اتفاقاً برخی هنرمندان بهاشتباه، خودشان حضورشان را در رسانه ملی کمرنگ کردهاند. هیچکس از آنها نخواسته است که بروند، بلکه برعکس ما خواستیم که بمانند طرح بدهند، بازی کنند و اجرا کنند. با اینحال ما به دیدگاهشان احترام میگذاریم و معتقدیم صداوسیما خانه هنرمندانی است که میخواهند به هویت و تاریخ این ملت خدمت کنند. مسئولان خدمتگزار تولید و محتوا هستند و شما هنرمندان و برنامهسازان صاحبان اصلی سازمان هستید.»
او این نکته را یادآور شد که: «با رفع مشکلات «سرزمین مادری» کمال تبریزی بعد از ۱۰ سال توقیف ابتدا به تلوبیون و بعد روی آنتن شبکه سه سیما رفت و این نکته جدّیتر به نظر میرسد که شرایط برای بازگشت برخی از برندها مهیا است.»
باج نمیدهیم!
این صحبتها را جبلی در شرایطی مطرح کرد که اواخر مرداد و بعد از حاشیههایی که در فضای مجازی شکل گرفته بود اعلام کرده بود: «دوران باج دادن و باج گرفتن در صداوسیما، گذشته است: «بعضی از منابع خبری که خوشان را حرفهای و مسلط میدانند فرق ویراست و توئیتر را نمیدانند؛ گویی به فتح بزرگی رسیدند و میگویند جبلی توئیتزده! اما در مورد عبارت «مدیر باجبده و باج بگیر» باید بگویم منظورم آنجا روشن بود. قرار نیست به بهانه جذب مخاطب و جذابیت شدن برنامههایمان به هیچ چهره هنجارشکنی باج نمیدهیم که بخواهد ارزشهای ما را زیر سؤال ببرد.»
رئیس صداوسیما توضیح داد: «از آن طرف به کسی اجازه نمیدهیم با استفاده از همین ظرفیتهای متأسفانه غیروفادار به هنجارها و عناصر و چهرههای هنجارشکن از ما باج بگیرد و بخواهد آنها را بیاورد و روی آنتن نشان بدهد. به بهانهای که بخواهد برای ما منابع مالی تأمین کند نه ما زیر بار باج دادن میرویم نه زیر بار باج گرفتن؛ البته این در مورد بحث چهرهها بود. در همه سیاستهایمان چون رسانه ملی هستیم نباید اجازه بدهیم کسی از ما باجخواهی کند و نه خودمان به کسی باج بدهیم.»
دیدگاه تان را بنویسید