تنها رقیب رئیسی در خراسان جنوبی: برنامه خاصی برای ورود به خبرگان در نظر ندارم؛ تقریبا محال است رای بیاورم، دیدم اگر نروم انتخابات آنجا برگزار نخواهد شد، پرشور نخواهد بود
من برنامه خاصی برای ورود به خبرگان در نظر ندارم. طبق روال آییننامه و هر چیزی که آنجا بدانم عمل میکنیم و چیز خاصی در نظر نداریم. دیدم اگر نروم انتخابات آنجا برگزار نخواهد شد، پرشور نخواهد بود. جهت انجام وظیفه به آنجا رفتم.
ماجرای حوزه انتخابیه خراسان جنوبی در انتخابات پیش روی مجلس خبرگان رهبری با اعلام صلاحیت داوطلبان جنجالی شد. چرا که در ابتدای امر فقط صلاحیت یک نفر و آن حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی تایید شده بود، اما پس از چند روز یک داوطلب به این حوزه انتخابیه اضافه شد تا رئیسی در این حوزه رقابت، تک نفره نباشد.
با توجه به این ماجرا و در ادامه گفت و گو ها با نامزدان حوزه های مختلف به سراغ رقیب رئیسی رفتیم تا در خصوص ماجرای این انتخابات و دیدگاههایش در خصوص خبرگان پرسش کنیم.
به گزارش جماران بخشهایی از گفتوگوی روحبخش را در ادامه میخوانید:
- من برنامه خاصی برای ورود به خبرگان در نظر ندارم. طبق روال آییننامه و هر چیزی که آنجا بدانم عمل میکنیم و چیز خاصی در نظر نداریم.
- دیدم اگر نروم انتخابات آنجا برگزار نخواهد شد، پرشور نخواهد بود. جهت انجام وظیفه به آنجا رفتم. با اینکه تقریبا معلوم است که من رأی نمیآورم، ولی گفتم سهم کوچکی داشته باشم در قدردانی از نعمتی که انقلاب و نظام برای ما داشته و دنیا و آخرت ما را آباد کرد.
- یکی از رفقا به من گفت که آنجا کسی نیست؛ شما میآیید؟ من گفتم بله که میآیم؛ ما که نیامدهایم برای اینکه رأی بیاوریم، آمدهایم که انتخابات پرشور باشد.
- به حسب عادی تقریبا محال است، رای بیاورم ولی درست میگویید که هرچه خدا بخواهد همان میشود.
- کار اصلی خبرگان، تعیین رهبر بعدی است. ولی در این میان وزرا را دعوت کنند و از آنها عملکرد بخواهند و به آنها عتاب و خطاب کنند؛ آنها را یک مقدار متنبه و مشکلاتی که در جامعه هست را به آنها منتقل کنند؛ آنها را قانع کنند، هدایت کنند و به آنها راهکار بدهند. این کارها در کمیسیونهای خبرگان انجام میشود؛ یعنی وزرا به آنجا میآیند و گزارش میدهند. ولو از جهت اجرایی نفوذ ندارند و حرفهای آنها برای آقای وزیر و سایر مسئولین لازمالاجرا نیست ولی بالأخره میتوانند آنها را هدایت کنند.
- اصل تعیین رهبر با اینها است؛ به عزل و نصبهای رهبری نظارت داشته باشند و کاستیهای نهادهای زیر نظر رهبری را منتقل کنند و از رهبر توضیح بخواهند. در مسأله نظارت جدی باشند؛ یعنی تعارف نباشد. بالأخره رهبر معصوم نیست. این تلقی اشتباهی است که بعضیها خیال میکنند از نور قدوّسی بهرهمند است؛ ما چنین حرفهایی را قبول نداریم. ایشان را به عنوان یک مجتهد عادل میشناسیم؛ و نه بیش از آن. امکان خطا هست و انسان باید بدون تعارف مسائل را در میان بگذارد، توضیح بخواهد و راهکار بدهد. مثل یک انسان معمولی باید با رهبر برخورد کرد؛ نه بیش از آن.
- فکر نکنم مطلب جدیدی باشد. در رابطه با خودم گفتهام اگر کسی بخواهد خودش را مقرّب و در اوج کمالات بداند، کاملا خطا است. همیشه در معرض خطا هستیم و آینده ما معلوم نیست؛ ممکن است گناهان گذشته بر ما تأثیر منفی بگذارند و افکار ما را نادرست کنند. همیشه باید خوف و رجا داشته باشیم و به واجبات عمل کنیم.
- اگر جزء وظایف خبرگان هست که به عزل و نصبهای رهبر توجه شود، باید واقعا توجه کنند. مسئولیتی که قبول کردهاند را باید ایفا کنند. خود رهبری هم چنین نظری در مورد خودش ندارد و خودش را معصوم نمیداند و نیازمند به هدایت و مشورت میداند. موقعی که خودش این نظر را ندارد، ما بگوییم آقا بینیاز از مشورت است؟! لذا حرف نادرستی است.
- شرط رهبری بقاء عدالت است. باید بقاء عدالت و ایمان رهبری احراز شود. این جز به این نیست که نظارت مستمر باشد و اگر خطایی دیده میشود، از رهبری توضیح بخواهند.
- خلاصه نمیشود گفت که اگر مثلا 30 سال از شخصی خطا ندیدهایم سال سی و یکم هم همینطور خواهد بود؛ خیر، هیچ چیزی تضمین شده نیست. البته من به کسی جسارت نمیکنم، ولی تاریخ ما گواه است که هیچ وقت گذشته، آینده را تضمین نمیکند. هر لحظه ممکن است انسان مغلوب شیطان واقع شود و لذا به صورت مستمر هم خودش باید مراقب باشد و هم دیگرانی که او را دوست دارند، باید مشورت بدهند و اگر هم خطایی دیدند، تذکر بدهند. این طبیعی است و فکر نمیکنم چیز خاصی باشد.
- من میگویم اگر آقایان خبرگان خطایی دیدند، به رهبری تذکر بدهند و بگویند به نظر ما این کار شما نادرست بود؛ اگر توضیحی دارید، بفرمایید. اگر توضیح رهبری قانعکننده بود که هیچ، وگرنه باید آن مراحل طی شود. یعنی عدالت باید لحظه به لحظه مورد احراز واقع شود. من چنین حرفی نزدم که رهبری همه کارهایش را به ما گزارش بدهد، ولی میگویم اگر خطایی در کار رهبر دیدند، این طور نیست که بگویند چون گذشتهاش آدم خوبی بوده و 30 سال است که دارد به بهترین وجه هدایت و رهبری میکند، از این به بعد هم همین طور خواهد بود و هیچگونه لغزشی نخواهد داشت؛ نخیر، این حرفها نادرست است.
دیدگاه تان را بنویسید