روزنامه اصولگرا: اگر اصلاحطلبان در انتخابات پیروز شوند سراغ تغییر قانون اساسی و بقیه نهادها میروند!
روزنامه جوان نوشت: اگر نامزد آنها رأی آورد و پیروز شد، بازی بعدی آغاز میشود و نباید گمان برد که اصلاحطلبان با پیروزی احتمالی نامزد خود به همهچیز میرسند و از شورای نگهبان و نظام برای رسیدن به قدرت در این چارچوب تشکر و اعلام پیوستگی و همبستگی میکنند، بلکه بازی اصلی تازه شروع شده است، یعنی مطالبه تغییرات کلی در قانون اساسی و بقیه نهادها.
روزنامه جوان نوشت که اگر اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری پیروز شوند سراغ تغییر قانون اساسی و بقیه نهادها میروند!
به گزارش جوان، بهنظر میرسد فرآیند انتخاب فهرست سهنفره نامزدهای جبهه اصلاحات نوعی لجبازی و عمداً برای تأییدصلاحیتنشدن بوده است، بهویژه باتوجه به اینکه عباس آخوندی که بیشترین رأی را آورده است، کمترین احتمال تأیید را دارد. اگر اصلاحات درباره حضور واقعی در انتخابات، صادق بود، میتوانست با فهرست دیگری از آن همه رجالی که سالهاست بهخط کردهاند وارد انتخابات شود، اما چنین نکردند. اصلاحات به اعتراف برخی نویسندگان پرکار این جبهه در زمانه حاضر پایگاه رأی ندارد. هرچند در سیاست در کنار تغییرات تدریجی، تغییرات دفعی و ناگهانی هم داریم، اما خود جبهه فعلاً امیدی ندارد. گفتن چنین جملاتی که «مردم اساساً با کل سیستم فاصله گرفتهاند و ما باید این فاصله را بازسازی کنیم» (سخنگوی جبهه)، یا «ما به هر قیمتی در انتخابات شرکت نمیکنیم» (رئیس جبهه) از آن جملاتی است که معمولاً بهگونه روانشناسانه عکس واقعیت بر زبان گوینده میآید و باید درباره چنین ادعاهایی گفت «بشنو و باور نکن!»
این روزنامه افزوده است: اکنون حال اصلاحطلبان از این سه خارج نیست؛ اگر هیچیک از این سه نامزد اصلاحات (آخوندی، پزشکیان، جهانگیری) تأیید صلاحیت نشد، راه برای آن بازی که سالهاست خوب انجام میدهند و خود را قربانی شورای نگهبان معرفی میکنند، باز است و اگر از این سه کسانی تأیید شدند و نامزد منتخب، رأی نیاورد، همان بازی تخلف و تقلب که محبوب اصلاحطلبان است، تکرار میشود؛ و اگر نامزد آنها رأی آورد و پیروز شد، بازی بعدی آغاز میشود و نباید گمان برد که اصلاحطلبان با پیروزی احتمالی نامزد خود به همهچیز میرسند و از شورای نگهبان و نظام برای رسیدن به قدرت در این چارچوب تشکر و اعلام پیوستگی و همبستگی میکنند، بلکه بازی اصلی تازه شروع شده است، یعنی مطالبه تغییرات کلی در قانون اساسی و بقیه نهادها. اجرای این بازی با سناریوی تمامیتخواهی ادامه مییابد. لازم به یادآوری نیست که انتخابات درونی جبهه اصلاحات بهقدری شور بود که بخشی از این جبهه با مردود دانستن آن، شخص آقای خاتمی را به تمامیتخواهی و رفتاری شبیه دیکتاتوری استالینی و شورای مرکزی منافقین تشبیه کردند و نوشتند که جبهه اصلاحات هیچ حقی برای بقیه اعضا قائل نبود و فقط با وصایت و سفارش خاتمی کار را بهجلو برد. از چنین جبههای اگر رفتاری قاعدهمند در پذیرش نتایج تعیینصلاحیتها یا نتایج انتخابات ببینیم، چیزی در حد معجزه است؛ و آخرین معجزه از سیاستمداران نبوده است!
دیدگاه تان را بنویسید